CHP'li Altıok, 'Marksist-Leninist ve Ateist' Suçlamasını TBMM'ye Taşıdı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Altıok, 'Marksist-Leninist ve Ateist' Suçlamasını TBMM'ye Taşıdı

CHP\'li Altıok, \'Marksist-Leninist ve Ateist\' Suçlamasını TBMM\'ye Taşıdı

Chp Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, ÇİBEM'de isimsiz ihbar mektubuyla başlatılan incelemeyi Meclis'e taşıdı ve İçişleri Bakanı Ala'ya 6 soru sordu.

28.06.2016 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, ÇİBEM'de isimsiz ihbar mektubuyla başlatılan incelemeyi Meclis'e taşıdı ve İçişleri Bakanı Ala'ya 6 soru sordu.

Zeynep Altıok Akatlı, isimsiz ve imzasız bir mektupla 'Marksist-Leninist ve ateist' olduğu belirtilerek inceleme başlatılan Çiğli Belediyesi ÇİBEM Müdürü Serdar Sandal'a sahip çıktı. Konuyu bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyan Altıok, "İsimsiz ve imzasız bir mektubun ardından sırasıyla İçişleri Bakanlığı, İzmir Valiliği ve Çiğli Kaymakamlığı tarafından birebir aynı ifadeleri kullanılarak, geçmiş dönemlerde il yönetim kurulu üyemiz, belediye başkanı ve milletvekili aday adayımız Serdar Sandal'ın en temel insan hakları ayaklar altına alınmıştır" dedi.

Serdar Sandal'a ayrımcılık yapılarak inanç ve dünya görüşü etrafında hedef gösterildiğini belirten Zeynep Altıok, ilgili yazının çok net bir 12 Eylül uygulaması olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Arkadaşlarımızı 12 Eylül karanlığına teslim etmeyiz. Bu saldırının Serdar Sandal'ın şahsında son dönemde partimize yönelik sistemli ve programlı operasyonun bir diğer halkası olduğunu biliyoruz. İktidar artık elindeki devlet olanaklarını kullanarak yerel örgütlerimize, belediyelerimize varacak düzeyde kapsamlı bir operasyon yürütmektedir. Biz buna teslim olmayız, ne belediyelerimizi ne de örnek bir eğitimci olan arkadaşımız Serdar Sandal'ı da 12 Eylül karanlığına teslim etmeyiz. Kurum müdürülüğünü yaptığı eğitim merkezinin kanunlara uygun olduğu mahkeme kararlarıyla sabittir. Dahası aynı kurum AKP'li Menderes Belediyesi'nde de mevcuttur" dedi.

CHP'li Zeynep Altıok, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması talebiyle şu 6 soruyu yöneltti:

"Devlet memuru olmasında herhangi bir engelinin olmadığı bizzat devlet kurumu Çiğli Belediyesi tarafından sabit Serdar Sandal hakkında bu skandal isimsiz ve imzasız mektubu kime ve ya kimler ciddiye alıp uygulamaya almıştır? Bu isimsiz ve imzası mektubu ciddiye alıp uygulamaya alan İçişleri Bakanlığı görevlileri hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Devletin resmi evrakında açık açık ayrımcılık ifadeleri kullanan İzmir Valiliği ve Çiğli Kaymakamlığı hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Bakanlığınıza ulaşan bu ve benzeri ayrımcılık, insan hakları ihlali, hedef gösterme içeriğinde olan tüm isimsiz ve imzasız mektuplar araştırılması için Valilik ve Kaymakamlıklara iletilmekte midir? Bakanlığınızda bu tip durumları inceleyen insan hakları birimi, hukuk birimi, etik birimi var mıdır? AKP'li Menderes Belediyesi'nin de aynı şekilde eğitim merkezi vardır. Hukuka uygunlukları bizzat mahkeme kararıyla sabit belediye eğitim merkezlerinin hepsine aynı içerikte yazı gönderilmiş midir? Yoksa AKP'li belediyelere farklı, CHP'li belediyelere farklı uygulama mı yapılmaktadır? Nedir Menderes Belediyesi'ni Çiğli Belediyesi'nden ayıran özellik?"

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Altıok, 'Marksist-Leninist ve Ateist' Suçlamasını TBMM'ye Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement