CHP'li Atıcı: Cezaevinde Çocuğun Tecavüze Uğraması Sonucu Görevliler Hakkında Bir İşlem Yapılmış... - Son Dakika
Güncel

CHP'li Atıcı: Cezaevinde Çocuğun Tecavüze Uğraması Sonucu Görevliler Hakkında Bir İşlem Yapılmış...

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Ceyhan M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu, yani devlet korumasında olan bir çocuğa tecavüz edildiği ve soruşturmada cezaevi görevlileri için takipsizlik kararı verildiğini anımsatarak, "Devlete emanet çocuğun tecavüze uğraması sonrası ilgili cezaevi görevlileri hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

09.09.2014 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Ceyhan M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu, yani devlet korumasında olan bir çocuğa tecavüz edildiği ve soruşturmada cezaevi görevlileri için takipsizlik kararı verildiğini anımsatarak, "Devlete emanet çocuğun tecavüze uğraması sonrası ilgili cezaevi görevlileri hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Yapıldı ise kimlere hangi işlem yapılmıştır? Sonucu ne olmuştur?" diye sordu.

CHP Mersin Milletvekili Atıcı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Ceyhan M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu, yani devlet korumasında, bir çocuğa tecavüz edildiği ve yargılamanın sürdüğünün kamuoyu tarafından bilinmekte olduğunu kaydeden Atıcı, bu konuda yapılan soruşturmada cezaevi görevlileri için takipsizlik kararı verildiğinin kamuoyuna yansıdığını belirtti. Buradan, devletin emanetindeki bir çocuğa tecavüzün olduğu ama "emanetçinin suçlu olmadığı" sonucunun çıktığını belirten Atıcı, şu sorulara cevap aradı:

"Devlete emanet çocuğun tecavüze uğraması sonrası ilgili cezaevi görevlileri hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Yapıldı ise kimlere hangi işlem yapılmıştır? Sonucu ne olmuştur?

Devletin suçlu kabul ettiği çocuğun, cezaevinde iken başına gelen tecavüzden hukuken kimler sorumludur?

Tecavüz olayından sonra, ilgili cezaevi kapasitesinin 2-3 misli fazla kullanımı konusunda neler yapılmıştır?

İlgili cezaevinde halen tutuklu veya hükümlü çocuk kalmakta mıdır? Kalıyor ise bir koğuşta kaç çocuk kalmaktadır?

Adalet Bakanlığının çocuk cezaevlerini kapatmak konusunda herhangi bir çalışması var mıdır? Var ise hangi aşamadadır?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Atıcı: Cezaevinde Çocuğun Tecavüze Uğraması Sonucu Görevliler Hakkında Bir İşlem Yapılmış... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement