CHP'li Aygün'den, Kara Kuvvetleri Komutanı'na 'El Nusra Mektubu' - Son Dakika
Güncel

CHP'li Aygün'den, Kara Kuvvetleri Komutanı'na 'El Nusra Mektubu'

CHP\'li Aygün\'den, Kara Kuvvetleri Komutanı\'na \'El Nusra Mektubu\'

Chp Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Nusra Cephesi'ne bağlı teröristlerin İştebrak Alevi Köyü'nde katliam yaptıklarını, bununla ilgili Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'a mektup gönderdiğini söyledi.

29.04.2015 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Nusra Cephesi'ne bağlı teröristlerin İştebrak Alevi Köyü'nde katliam yaptıklarını, bununla ilgili Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'a mektup gönderdiğini söyledi. Aygün, mektubunda, " TSK, hükümetlere endeksli bir tavır takınamaz" dedi.

Aygün, sosyal medya üzerinden de paylaştığı mektupta, El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi üyesi teröristlerin, geçen hafta sonu İdlib'e bağlı Cisr eş-Şugur kasabasını bastığı ve nüfusun çoğunluğunu Aleviler'in oluşturduğu İştebrak Köyü'nde 52 sivili katlettiğini belirtti. Aygün, şöyle devam etti:

"Bu insanların katledilmesinin tek sebebi Alevi inancına sahip oluşları ve El Nusra'nın onları "kafir" olarak görmesiydi. Bunun üzerine Suriye, dün Birleşmiş Milletler'e (BM), "Terörist grupların saldırılarının Türk ordusu tarafından verilen ateş ve lojistik destek sayesinde gerçekleştiğini" belirten iki mektup gönderdi ve Türkiye'yi resmen şikayet etti. Sayın Akar, Türk Ordusu'nun isminin El Kaide, IŞİD, El Nusra, ÖSO, Fetih Ordusu vb. İslamcı terör örgütleri ile birlikte anılması kabul edilemez. Bu örgütler yıllardır özellikle Suriye ve Irak 'ta 'Soykırım' ve 'İnsanlık suçları' işlemektedirler. Suriye'de dört gün evvel sivillere yönelik bir soykırım eyleminden bahsedilmekte ve açıkça TSK'nın bu eyleme destek olduğu konuşulmaktadır. Mevcut hükümetin başta Suriye, Irak, Mısır, Yemen olmak üzere Ortadoğu'ya yönelik dış politikası iflas etmişken Türk Ordusu'nun iflas etmiş olan bu dış politikaya askeri ve lojistik destek vermesi veya bu yöndeki resmi iddiaların uluslararası alanda güçlü bir şekilde dile getirilmesi utanç vericidir.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Müslüman Kardeşler sevdalısı olması ve Ahmet Davutoğlu'nun Neo- Osmanlı hayallerinin peşine dalması Türk Ordusu'nun EI Kaide, IŞİD, El Nusra, ÖSO, Fetih Ordusu vb. İslamcı terör örgütleri ile birlikte iminin anılmasına vesile olmamalıdır. Unutmayınız ki, BM kararı ile IŞİD adlı çete, terörist örgüt olarak tanımlanmış ve Irak ve Suriye başta olmak üzere bu çetenin faal olduğu bölgelere yönelik uluslararası askeri müdahale başlatılmıştır. Hükümetler belirli bir üre dahilinde seçimler ile iş başına gelir ve giderler. Fakat devletin diğer kurumları ve özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için böyle bir durum söz konusu değildir. TSK, hükümetlere endeksli bir tavır takınamaz. Türk Ordusu, Türkiye Cumhuriyeti sınırlan içerisinde yaşayan bütün toplumsal kesimleri bünyesinde barındır ve aynı zamanda bu toplumsal kesimlerin hassasiyetlerini dikkate almak yükümlülüğündedir. "

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Orgeneral Hulusi Akar'a Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nı yaptığı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türkiye'de yaşayan Alevi, Bektaşi, Ezidi, Ermeni, Yahudi. Hıristiyan, Türkmen, hangi kimlikten olursa olsun tüm yurttaşların ortak gücü olduğunu belirtirken şunları ekledi:

"Türkiye'de yaşayan tüm yurttaşlar askerlik yapmaktadır. Suriye sınırının hemen öte yakasında yaşayan Aleviler'in katledilmesi eylemine bulaşan bir Silahlı Kuvvetler'e sizce herhangi bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı saygı duyabilir mi? Askeri ve lojistik desteğin devam etmesi halinde Suriye daha şiddetli çatışmalara sahne olur ve daha fazla masum kanı dökülür.  Biz başında bulunduğunuz TSK'nın da başkomutanı olan Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Barış. Dünyada Barış" ilkesini benim emiş biz ülkeyiz. Komşu ülkelere yönelik saldırılara ortak olmayınız. TSK'nın El Kaide, IŞİD ve El Nusra gibi örgütlerin destekçisi olmasına karşı koyunuz. Bu sizin Anayasal görevinizdir. Saygılarımla. Hüseyin Aygün. CHP Dersim-Tunceli Milletvekili." - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Aygün'den, Kara Kuvvetleri Komutanı'na 'El Nusra Mektubu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • hadi ordan: 250 bin sunni,alevi terorist esad tarafindan katledilurken .,nerdeydin sen 0 8 Yanıtla
  • mustafa: Esad hic bir zaman inanci nedeniyle insan katletmemistir. Inancini on plana cikarip diger insanlari inancina baglamaya zorlayanlarla savasmistir. Din ayirip insan oldurenlere lanet olsun. 4 0 Yanıtla
  • Kral47: İkinci demirtaş 0 0 Yanıtla
  • Kemal Maraş: Çok tehlikeli bir durum türkiyeye kavusun içinden kalmıştır turkiyeden eyitip suriyeye göndermek su.suz insanları öldürmek hiçmi Allah korkusu yok bunlardan terör terordur savunanada nahlet olsun 0 0 Yanıtla
  • ahmet: alvisi ölüyür sünüsü öluyor bunlar muslumanla ilgisi olmayan insanlar herkesi öldürüyor insan olanları onlar gibi hayvan olanları bırakıyor turkiyenin bunlarla işi olmaz 0 0 Yanıtla

Advertisement