CHP'li Aygün Partisini Topa Tuttu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Aygün Partisini Topa Tuttu

Tunceli'de, CHP'nin 2011 seçimlerine göre oy oranını düşürmesi ve belediye başkanlığını 3 dönemdir BDP'nin alması Hüseyin Aygün'ü kızdırdı.

31.03.2014 18:18  Güncelleme: 20:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de üç dönemdir belediye başkanlığını BDP'nin alması ve CHP'nin 2011 genel seçimlerine göre oylarını yüzde 56'dan yüzde 30'a geriletmesi CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ü kızdırdı.

SONUÇLAR AÇIKLANDI PARTİSİNE KIZDI

CHP Tunceli Milletvekili hüseyin aygün, Tunceli'deki yerel seçim sonuçların açıklanmasının ardından partisini topa tuttu.

"TUNCELİ'DE BELEDİYE NEDEN KAZANILAMADI"

Partisine yönelik sert eleştirilerde bulunan Aygün, CHP-cemaat işbirliği iddiaları, Tunceli'de aday belirlemede kendisi ve Kamer Genç'in görüşlerinin sorulmaması, partisinin Tunceli stratejisinin olmamasını sert sözlerle eleştirdi. Facebook üzerinden "Dersim Belediyesi neden kazanılamadı?" başlığı yazısıyla sert eleştirilerde bulunan Aygün, 2011 seçimlerden sonraki CHP'nin tutumunu eleştirdi, partisiyle cemaat arasındaki işbirliği iddialarının Tunceli'de tepki gördüğünü söyledi.

"KÜRTLER CHP'Yİ İNANDIRICI BULMUYOR"

Aygün, bu konuda "Ne var ki ve ne yazık ki, Kürt sorununda program düzeyinde attığı olumlu adımlara karşın CHP'nin Diyarbakır'da dün yüzde 1 bile oy alamaması önemli bir veridir. Kürtler CHP'nin attığı adımları inandırıcı ve yeterli bulmamaktadır. Gelinen noktada ne yazık ki CHP, bırakalım 'sola yakın' olmayı Cemaat adı verilen ve son 12 yıldaki tüm komplo ürünü gözaltılar, tutuklamalar, yargılamalar, cezalandırmalar, dinlemeler, özel yaşamı yok eden uygulamalarda birinci dereceden sorumluluğu olan 'görünmez yapı' ile el ele bir parti görünümüne girmiştir. Nitekim Tayyip Erdoğan, 'CHP karanlık yapı ile beraber', Dersim'de 1 seçimde 2 miting yapan Selahattin Demirtaş ise, 'Cemaat Halk Partisi' tanımlaması yapmıştır" ifadelerini kullandı.

"KARA LİSTEDEYİM"

Tunceli'de aday belirleme yöntemini de eleştiren Hüseyin Aygün, kendisine ve Kamer Genç'e bu konuda danışılmadığını ifade etti. Aygün, "İşin ilginci yüzde 56 oy alan bendeniz ve Kamer Genç'e 2011'den beri, aradan geçen 3 yılda Dersim ile ilgili olarak hiçbir konuda görüş sorulmamıştır. Hadi ben kendimi geçeyim, Dersim 1938 tartışması, PKK tarafından kaçırılıp serbest bırakıldığımda yaptığım konuşma, Sakine Cansız taziyesi vb. nedenleriyle zaten 'kara listedeki' biri muamelesi görüyordum. Ancak neredeyse 30 yıldır parlamentoya gelen Kamer Genç'in dikkate alınmaması tuhaf ve açıklanamazdır" ifadelerini kullandı.

Aygün yazısının devamında ise şu cümleleri kurdu: "Örgütsel düzeyde ise, parti kapısı içeriden sıkıca kilitlenmiş, yeni bir tek kişi kazanılmamış, bir gençlik örgütü kurulamamıştır. Mantık her yerde olduğu gibi şöyledir: 'Küçük olsun ama CHP bizim olsun.' Yönetime gelenler daha çok 'seçim örgütü' olarak kendilerini görmüştür. CHP'den sorumlu denetçi milletvekili veya genel merkez bu duruma gözlerini 3 yıldır kapatmıştır."

"CHP DERSİM'DE ERKEK PARTİSİ"

CP'nin kadın aday göstermemesine ileştiren Aygün, "Listede kadın neredeyse yoktur. il, ilçe ve beldelerde hiç kadın aday gösterilmemesini nasıl açıklayacağız? Yoksa Tayyip Erdoğan'ın sıklıkla söylediği gibi 'kadın-erkek eşit değil' midir? CHP Dersim'de 'erkek partisi'dir" dedi.

Hüseyin Aygün, "Kemal Kılıçdaroğlu adı tek başına seçim kazanmaya yeterli değildir. Oysa CHP Dersim örgütü propagandasında sadece 'Kılıçdaroğlu'ya oy verin' çağrısı yapmıştır. Dün bu gerçek, gözlerini kapayanlar veya göremeyenler tarafından da sanırım artık görülmüştür" ifadelerini kullandı.

CHP\'li Aygün Partisini Topa Tuttu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel CHP'li Aygün Partisini Topa Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • SPOR ADAMI: MHP İLE BİRLEŞTİNİZ YİNDE DE TRAŞSINIZ. 32 4 Yanıtla SERHAT: SPOR ADAM AKP BDP İLE BİRLEŞMİŞ ZATEN BURADA 0 0
  • cesur: geç işte bdpye neyi bekliosun 14 14 Yanıtla
  • ANTİHİZMET: CEMAAT HALK PARTİSİ :) 21 2 Yanıtla
  • muhalefete bak...: bu daha başlangıç..... :) gülmeye devam. bunlar kendi kasetlerini çıkarır yakında 20 2 Yanıtla SEZGİN İLKAY: BU GÖRDÜĞÜM EN GERÇEK Cİ KAPAK ....PARDON YORUM DU ;) 0 0
  • guzelizmir: Ya aygun arkadas yemezler artik bunlari, tunceliyi seni kaciran guzel cocuklar kazanmis iste, icinden sevincten dort kose oluyorsundur, neymis efendim partisine kizip elestirmis' mis! Chp den vekil secilip mustafa kemal ATATURK' e soykirimci katil diyen sen degilmiydin? Genel baskaniniz bunlara sesini dahi cikarmamis dusunce ozgurlugu demisti, bunlari kimse unutmadi, ne kemal kilicdaroglu ATATURK'un koltugunda oturmayi nede sen bu paride olmayi hak etmiyorsunuz, derhal istifa edin,,,, 19 2 Yanıtla
  • OTURDUNUZMU: BUNU GORDUKCE TUYLERIM URPERIYOR KIM BU NEDIR BU NASIL ANLAYIS... 15 6 Yanıtla
  • YAZIK: HALA DAHA CHP YE BUNLARI GÖRÜP DESTEK VERENLER VAR YA..! YAZIK.. 15 4 Yanıtla
  • SIRNAK73: Sen ve Genç Tunceliden oy Aldınız DersimdeN size oy yok Artık Dersimi Biz Kazandık.!! 12 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement