CHP'li Balbay: 'Davutoğlu' Değil 'Avutoğlu' - Son Dakika
Güncel

CHP'li Balbay: 'Davutoğlu' Değil 'Avutoğlu'

CHP\'li Balbay: \'Davutoğlu\' Değil \'Avutoğlu\'

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, hükümetin 'Çözüm süreci' ile Kürt halkını avuttuğunu öne sürerken, "Başbakan Davutoğlu'nun soyadının başındaki 'D'yi çıkarınca 'Avutoğlu', oluyor.

27.12.2014 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, hükümetin 'Çözüm süreci' ile Kürt halkını avuttuğunu öne sürerken, "Başbakan Davutoğlu'nun soyadının başındaki 'D'yi çıkarınca 'Avutoğlu', oluyor. 'Avutmak' üzere de seçimden önce her türlü sözü verip, seçimden sonra işi uyutmaya bırakıyor. O yüzden ben Kürt kardeşlerimizin 10'ncu kez aldatılmayı kabul etmemelerini ve bilinçli davranmalarını istiyorum" dedi.

CHP Milletvekili Balbay, temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi. CHP il teşkilatını ziyaret eden ve İl başkanlığı görevine kısa süre önce seçilen Ömer Karageçili'yi kutlayan Balbay, partililerle sohbet etti. Ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Balbay, Şanlıurfa'yı çok sevdiğini belirterek, şöyle dedi: "İl başkanımız kabul ederse ben Şanlıurfa'nın da milletvekili olmak isterim. Ben türküleri severim, Urfa türkülerini de severim. Biliyorsunuz türküler çok güçlüdür. Türküleri yapanlar, yasaları yapanlardan da güçlüdür. Türküler yakılır ama o türküleri söyleyenleri yaksanız da o türküler hep çağlar boyu ayakta kalır."

Önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde Şanlıurfa'dan en az 4 milletvekili çıkması gerektiğini ifade eden Balbay, Şanlıurfa'nın sınır kenti olduğunu belirterek hükümetin dış politikasını eleştirdi. Hükümetin özellikle Suriye politikasını eleştiren Balbay, şöyle konuştu: "Suriye'de şu anda bir acı yaşanıyor. 2011 yılından bu yana BM'nin kabul ettiği rakam 250 bin civarında Suriyeli insan yaşamını yitirdi. Irak'ta da 1,5 milyondan fazla insan yaşamını yitirdi. Biz oradan gelen insanlara 'neden geldin', 'sizlere kapımız kapalı' ya da 'şu kesimi alırız' diyemeyiz. Onların burada insanca yaşama hakkını bizler sağlamak zorundayız. Ama bu bölgeye barışın gelmesini istiyorsanız komşu ülkelerde olanlara kayıtsız kalmamız gerekiyor. Bu bölgedeki insanların birbirlerini öldürmeyeceği bir politika izlemek zorundayız. Eğer komşumuzda böyle bir sorun yaşanıyorsa onların insanca yaşamasını sağlamak bizim hükümetimizin görevidir. Ama hükümetimizin bu acının dinmesi ve bu coğrafyaya barışın gelmesi içinde sağlıklı bir politika izlemediğini düşünüyorum. Türkiye'de bence bir Göç Bakanlığı kurulmalıdır ve en çok etkilenen illere bir göç yardımı veya bir göç bütçesi oluşturulmalıdır. Şanlıurfa bunların başında geliyorsa bir göç bütçesi oluşturmak gerekir. O bütçeden insanların daha sağlıklı yaşamasını sağlamaktır. Bu bölgedeki kanın durması ve barışın gelmesi içinde ben uluslararası planların parçası olmak yerine kendi planımızı yapabilmeliyiz diye düşünüyorum."

"AVUTOĞLU"

'Çözüm sürecinin' seçimlerden önce Kürt halkını avutmaya yönelik hükümetin yaptığı bir politika olduğunu öne süren CHP'li Balbay şöyle devam etti:

"AKP, 10'uncu seçimine girmekte ve her seçimden önce barışı ön plana sürüp, seçimden sonra başka bir politika izlemekte. AKP politikaları da seçimden önce mi, seçimden sonra mı diye özetleyeceğimiz ikili ve samimi olmayan bir içerik taşıyor. Bu yüzden ben Kürt kardeşlerimizin AKP tarafından aldatılmakta olduğunu ve Kürt sorununu çözmek değil kullanmak üzere politikalar ürettiğini düşünmekteyim. Türkiye Ankara'da yönetilmekte. Başkent Ankara hepimizin. Başka bir başkent yok. O anlamda da başka yerlerden söylenen sözler belli bir dönem toplumu etkilese bile gerçekten çözüm yeri o ülkenin başkentidir. O zaman oranın daha samimi olması oranın çözümler üretirken de seçimden önce mi yoksa seçimden sonra mı diye bakmaması gerekiyor. Başbakan Davutoğlu'nun ben soyadında kelime oyunları yapınca bazen bozuluyor. Ama Davutoğlu'nun başındaki 'D' harfini çıkarınca Avutoğlu oluyor ve şu anda Başbakan biraz 'avutoğlu' oyunu oynuyor. Avutmak üzere de seçimden önce her türlü sözü verip, seçimden sonra işi uyutmaya bırakıyor. O yüzden ben Kürt kardeşlerimizin onuncu kez aldatılmayı kabul etmemelerini ve bilinçli davranmalarını istiyorum."

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Ömer PINAR/ŞANLIURFA, (DHA)-

======================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Balbay: 'Davutoğlu' Değil 'Avutoğlu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement