Gürün: Diyanet Yeniden Yapılandırılsın ya da Kaldırılsın - Son Dakika
Güncel

Gürün: Diyanet Yeniden Yapılandırılsın ya da Kaldırılsın

Gürün: Diyanet Yeniden Yapılandırılsın ya da Kaldırılsın

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her türlü inancın temsil edildiğine inanılacak şekilde yapılandırılmasını istedi.

04.08.2014 12:14  Güncelleme: 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından Datça'da düzenlenen 5'inci Hızırşah etkinliklerinde yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her türlü inancın temsil edildiğine inanılacak şekilde yapılandırılmasını, aksi halde kaldırılmasını istedi.

Datça'nın Hızırşah Köyü'ndeki 700 yıllık tarihi caminin bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe, CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün yanı sıra, CHP Bursa Milletvekili Akyan Erdemir, CHP'li Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı eleştirdi.

"İBADETHANELER ZORAKİ DÖNÜŞTÜRÜLMESİN"

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her türlü inancın, kendisinin orada temsil edildiğine inanacak şekilde yapılandırılması veya kaldırılması gerektiğini ifade eden Gürün, "Bu tür bir yapı, maalesef bölünmeye ve başka inanç grupları da dahil olmak üzere onları dışarıda tutmaya devam eder. Bir ibadet yerinin daha önce ne olduğu ve ne şekilde kullanıldığı iyi tespit edilip, onun zoraki dönüştürülmesine engel olmak durumundayız. Bunu yaparken, insanlara öfke duymadan, onların kusurlarını gidermeye çalışmalıyız. İnsan sevgisini hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor" dedi.

"UMUTSUZ OLMAYA HAKKIMIZ YOK"

"Türkiye şu anda kendisine biat etmeyenin 'ötekileştirildiği' ve ülkenin adeta karpuz gibi ikiye bölündüğü bir durumdadır" diyerek konuşmasını sürdüren Gürün şunları söyledi:

"Aramızdaki bir takım ufak farklılıkları ve problemleri bir yana bırakarak, öncelikle bu anlayışa karşı mücadele etmemiz gerekiyor. Çünkü bu anlayış Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturursa, yaptıklarından biliyoruz ne yapacakları, kimse için sürpriz olmayacaktır. Türkiye tekrar makule ulaşması için çok daha büyük acılar çekmek durumunda kalır. Her türlü kurum, kişi kendisine biat etmeyen kendisinden farklı olan herkesi el kabul eder ve Türkiye gerçekten çok daha büyük sıkıntıların içine girer. Umutsuz olmaya hakkımız yok. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan çıkması için geçmişten gelen çok büyük bir birikimi var."

"İÇİMİZDEKİ İNSAN SEVGİSİNİ BESLEYİP BÜYÜTELİM"

Hacı Bektaş Veli'lere, Hızır Şah'lara ve Yunus Emre'lere dönüp bakıldığında, kimsenin geleceğe umutsuz bakmaya hakkının olmadığını belirten Gürün, "Geleceğe umutsuz bakmaya hakkımız yok. Çünkü en güçlü şey insan ve insan sevgisidir. Eğer biz onu besleyebilir ve daha da büyütebilirsek, o zaman gelecek ile ilgili çok huzurlu, birlikte, farklılıklarımızın zenginliği içerisinde geleceğe taşınabiliriz. Ben buna gönülden inanıyorum" diye konuştu.

"TARİHİN İZLERİ SİLİNİYOR"

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şube Başkanı Murat Yıldırım ise konuşmasında, tarihin bilgi, belge ve izlerini yok etmek istercesine 'restorasyon' adı altında Hızırşah Külliyesi'nin talan edildiğini söyledi. Yapılanların sadece Alevi toplumuna karşı bir sorumsuzluk olmadığına dikkat çeken Yıldırım, "Aynı zamanda ülkemizin kültür ve milli değerlerine karşı en hafif ifadeyle ihanettir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gürün: Diyanet Yeniden Yapılandırılsın ya da Kaldırılsın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.


Advertisement