CHP'li Baykal: Bayramlar Fırsat Olmalıdır - Son Dakika
Güncel

CHP'li Baykal: Bayramlar Fırsat Olmalıdır

CHP'li Deniz Baykal, "Bayramlar hepimizin kafamızdaki husumetleri, düşmanlıkları, nefreti sorgulamak için fırsat olmalıdır" dedi.

24.09.2015 09:15  Güncelleme: 09:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bayram namazını her bayram olduğu gibi memleketi Antalya'da Tekeli Mehmet Paşa Camisi'nde kıldı. Cami çıkışı vatandaşlarla bayramlaşan Baykal, gazetecilere de açıklamada bulundu.

Deniz Baykal, "Bayramlar hepimizin peşin hükümleri kafamızdaki husumetleri, düşmanlıkları, nefreti, kini anlayışsızlıkları sorgulamak için fırsat olmalıdır" dedi.

"BÜTÜN İSLAM DÜNYASININ BUNA İHTİYACI VAR"

Milletin bayramını en içten dilekleriyle kutladığını belirten Baykal, "Nice bayramları milletçe yaşamamızı diliyorum. Elbette böyle bir anda ilk görevimiz birbirimizin bayramını kutlamaktır. Uzun bir süreden beri artık ortaya çıkıyor ki, bayramlar bizim için bir kutlama değil bir sorgulama vesilesi olmalıdır. Bayramların ne anlama geldiğinin gerçek manasını düşünmeli, anlamalı, kavramalıyız. İlk bunu yapmalıyız. Kurban Bayramı'nın anlamını düşünecek olursak önce kendimizi sorgulamamız lazım. Bayramlar hepimizin peşin hükümleri kafamızdaki husumetleri düşmanlıkları nefreti kini anlayışsızlıkları sorgulamak için fırsat olmalıdır. Buna bütün İslam dünyasının ihtiyacı var, ne yazık ki bizim de ihtiyacımız var. Bizim milletimizin de buna şiddetle ihtiyacı var. Bayramlar gerçekten fedakarlığı, sevgiyi, sadakati, dayanışmayı, insan yaşamın değerini önemini kavramamız için bir vesile olmalıdır. Buna çok ihtiyacımız var. Umarım bu bayramda bu duygular içinde kendimizi sorgulamayı ihmal etmeyiz" diye konuştu.

"KRİTİK DÖNEMDEYİZ"

Baykal, "Birliğimizi, ilişkilerimizi yeniden düşünürüz. Kendimizi benliğimizi aşmayı bir büyük bütünlüğün bir parçası olma şuuruna, bilincine erişmeyi başarırız. Bunları diliyorum. Kritik bir dönemdeyiz. Büyük acılar çektik, büyük fedakarlıklar yaşadık. Artık bunlara son vermenin tekrar huzur ve barış kardeşlik içinde, beraberce yaşama yolunu ve yöntemini bulmanın zamanıdır. İnşallah bu kritik günleri en kısa zamanda aşmayı başarırız. Bütün milletimize bu duygular içinde bundan sonra gerçek bayramları kutlamasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

CHP\'li Baykal: Bayramlar Fırsat Olmalıdır
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'li Baykal: Bayramlar Fırsat Olmalıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Zonguldak 67: Helal sana Baykal. Sen gittin parti bitti. 5 5 Yanıtla
  • X: Deri toplamak için mi Oy toplamak için mi 4 6 Yanıtla
  • bayram.: Ülkesini seven herkes birlik beraberlik mesajı veriyor. Sayın Bahçeli hariç... 4 0 Yanıtla
  • kasım: Bir yaratıkta bu sinsi herif artık git emekliliğini yaşa oyumda CHP ye ama baykalı artık görmek istemiyorum 1 2 Yanıtla
  • CiZRELi: Baykal takiyye yaparak durumu düzeltmeye cabaliyor,,CHP degilmi ilk defa bu ülkede irkciligi ortaya atan,pkk sorunu gecmisteki CHP nin ilk kurucularinin yanlislari yüzünden patlak vermistir,. 2 0 Yanıtla

Advertisement