CHP'li Bayraktutan Eylemini Sona Erdirdi - Son Dakika
Politika

CHP'li Bayraktutan Eylemini Sona Erdirdi

CHP Artvin Milletvekili Bayraktutan, Cerattepe'de planlanan madencilik faaliyetini protesto etmek amacıyla eylemine son vererek Meclis'ten ayrıldı.

10.07.2015 17:02  Güncelleme: 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Cerattepe'de planlanan madencilik faaliyetini protesto etmek amacıyla TBMM Genel Kurulu'nda dün başlattığı eylemine son vererek Meclis'ten ayrıldı.

Bayraktutan, dün saat 16.00'da başladığı Genel Kurul'dan 24 saat ayrılmama eylemine bugün saat 16.00 itibarıyla son verdi.

Artvin Cerattepe'de madencilik faaliyetine karşı yaptığı eylemde Bayraktutan'a, eylemi süresince HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ile CHP'li milletvekilleri de ziyaret ederek destek verdi.

Bayraktutan, AA'ya yaptığı açıklamada, Cerattepe'de bir hukuksuz maden girişimi olduğunu belirterek, mahkemenin "Burada maden çıkartılması bir kentin yok edilmesidir" dediğini kaydetti.

Bu mahkeme kararını tanımayarak hukuk dışı girişim başlatanları Türkiye gündemine taşımak istediklerini ifade eden Bayraktutan, "Sanıyorum başarılı olduk. Olay siyasi boyuttan öte bir kentin var olma yok olma mücadelesidir. 24 saat Türkiye'nin bilgisi oldu" dedi.

Yanında sabaha kadar CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın bulunduğunu ifade eden Bayraktutan, "Mahmut Tanal'a tahammül etmek zor ama ben tahammül ettim. Şaka bir yana beni yalnız bırakmadılar, sağ olsunlar" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Bayraktutan Eylemini Sona Erdirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement