CHP'li Belediyelerin İlk Yardım Tır'ı Maltepe'den Yola Çıktı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Belediyelerin İlk Yardım Tır'ı Maltepe'den Yola Çıktı

CHP\'li Belediyelerin İlk Yardım Tır\'ı Maltepe\'den Yola Çıktı

Kuzey ırak'da savaştan mağdur olan Türkmenlere insani yardım TIR'ı Maltepe'den yola çıktı.

07.11.2014 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey ırak'da savaştan mağdur olan Türkmenlere insani yardım TIR'ı Maltepe'den yola çıktı. Yardımın 2 gün içinde kuzey Irak da olması planlanıyor.

İstanbul'daki CHP'li belediyeler Kuzey Irak'ta ki Türkmenlere yardım kararı aldı. CHP'li Maltepe Belediyesi, gıda, deterjan, çocuk bezi ve battaniye gibi kişisel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu ilk yardım Tır'ını gönderdi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç Yardım, şunları söyledi:

"Bu gün ilk Tır'ı yola çıkartıyoruz. Maltepe Belediyesi olarak tamamen insani duygularla oradaki kardeşlerimize sıkıntı içinde bulunan vatandaşlarımıza soydaşlarımıza yardım amaçlı Tırlarımızı yola çıkardık, temennimiz kazasız belasız en kısa yoldan oradaki ihtiyacı bulunan soydaşlarımıza Türkmenlere ulaşması. Daha sonra arkadaşlarımız diğer yardımları da yola çıkaracaklar. Elimizden geldiğince bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şu anda ilk planlamalarımız 3 Tır ama devam edecek, diğer yerlerden partili arkadaşlarımız ve belediyelerimiz Tırları gönderiyorlar. Bu ilk ihtiyaçlar karşılandıktan sonra ihtiyaç varsa bu konuda yoksa çünkü kış ayı geliyor battaniye istiyorlar çocuk bezi gibi, ne talep ediliyorsa ona göre şekillendiriyoruz. Sanıyorum 2 gün içerisinde gider. Milletvekili arkadaşlarımız oradan karşılayacaklar, onlar da adil bir şekilde dağıtımına katkı sunacaklar."

Almanya Münih Anakent eski belediye başkanı Christian Ude de açıklamalarda bulundu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Belediyelerin İlk Yardım Tır'ı Maltepe'den Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu
    20:23 Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

    Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Yılmaz, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıttı. Konuşmasında, depremzedelere desteklerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement