CHP'li Belediyelerin "Körfez Geçiş Projesi"Ne Olumsuz Görüş İddiası - Son Dakika
Politika

CHP'li Belediyelerin "Körfez Geçiş Projesi"Ne Olumsuz Görüş İddiası

CHP\'li Belediyelerin "Körfez Geçiş Projesi"Ne Olumsuz Görüş İddiası

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karşıyaka, Çiğli, Balçova ve Narlıdere belediyelerinin, kentin iki yakasını birbirine bağlayacak olan "Körfez Geçiş Projesi" için bakanlığa olumsuz görüş bildirdiğini ileri sürdü.

10.02.2017 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karşıyaka, Çiğli, Balçova ve Narlıdere belediyelerinin, kentin iki yakasını birbirine bağlayacak olan "Körfez Geçiş Projesi" için bakanlığa olumsuz görüş bildirdiğini ileri sürdü.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, kuzeyde, Çevre Otoyolu ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesinden, güneyde İnciraltı mevkisine uzanan 12,6 kilometrelik İzmir Körfez Geçişi Projesi'nde, 2. aşama kesin projelerinin onaylandığını ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinin devam ettiğini belirtti.

Bu süreçte Karşıyaka, Çiğli, Balçova ve Narlıdere belediyelerinin kendin iki yakasını birbirine bağlayacak olan Körfez Geçiş Projesi için bakanlığa olumsuz görüş bildirdiğini aktaran Kaya, şunları kaydetti:

"İzmir'in geleceğini, her şeye 'hayır' diyen, istemezükçü zihniyete kurban ettirmeyiz. İzmirli hemşehrilerimizin yüzde 80 oranında destek verdiği bu proje mutlaka gerçekleştirilecektir. İzmirliler ne isterse o olacak, ÇED raporu alınacak, ihalesi de yapılacak, temeli atıldıktan sonra kısa sürede bitirilip hizmete de açılacak. Dev projelerin, büyük yatırımların karşısına geçip 'hayır' diyenleri İzmirliler affetmeyecek."

Projeye karşı takınılan tavra anlam veremediğini vurgulayan Kaya, bu çalışmayla kent trafiğinde büyük rahatlama olacağını aktardı.

Projenin, engellemelere rağmen gerçekleşeceğini kaydeden Kaya, "Bu projeye 'hayır' diyenler, İzmir'in trafik çilesinin bitmesine de 'hayır' diyorlar. Bu projeye 'hayır' diyenler, İzmirlilerin Narlıdere'den Çiğli'ye 10 dakikada geçmesine 'hayır' diyorlar. Ay yıldızlı adasıyla İzmir'in sembolü olacak mega projeye karşı çıkıyorlar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Belediyelerin 'Körfez Geçiş Projesi'Ne Olumsuz Görüş İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement