CHP'li Biçer: Davutoğlu, Helillik İsteyerek Çekilemez - Son Dakika
Güncel

CHP'li Biçer: Davutoğlu, Helillik İsteyerek Çekilemez

CHP\'li Biçer: Davutoğlu, Helillik İsteyerek Çekilemez

Chp Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, AK Parti Genel Merkezi'nin olağanüstü kongresinde genel başkanlık için aday olmayacağını açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ülkeyi kötü yönetmekle suçlayarak, "Helallik isteyerek çekilemez, hesap verecek.

09.05.2016 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, AK Parti Genel Merkezi'nin olağanüstü kongresinde genel başkanlık için aday olmayacağını açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ülkeyi kötü yönetmekle suçlayarak, "Helallik isteyerek çekilemez, hesap verecek. Bu hesabı da öteki dünyada değil, bu dünyada biz soracağız" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. CHP İl Başkanı Halil Tokul ve partililerin de katıldığı toplantıda AK Parti'deki son gelişmeleri değerlendirdi. Başbakan Davutoğlu'nun "Biz sağ ve sol omzumuzdaki meleklerin yazdıklarına bakarız. Biz onların tuttukları dosyalar için yaşıyoruz" sözlerini eleştirerek konuşmasına başlayan CHP'li Biçer, şöyle dedi:

"Cellatların kendisi için kurduğu idam sehpasını tekmelemeden önce söylediklerinden anlıyoruz ki, sağ omzundaki meleğin yazdıklarına güveniyor, bunlarla cennete gitmeyi garantilediğini düşünüyor. Oysa cennete gitmesi için sol omzundaki meleğin yazdıklarının daha geçerli olduğunun farkında değil. Sevaplarını sayıp döküyor. Boyundan kısa dönemi içeren başbakanlığı sırasındaki siyasi, hukuki, ahlaki ve vicdani sorumluluklarından, suçlarından, günahlarından hiç bahsetmiyor. Ülke bugün her anlamda çöküşte ise bunu Davutoğlu'ndan bağımsız düşünmek yanlıştır. Stratejik derinliğin rehberliğinde 15 yılda akademisyenliğinden başbakanlığa yürüdüğü bu yolda ülkede yaşanan her vebal Davutoğlu'nundur."

"EN BAŞINDAN SİYASİ İKTİDARIN APARATIYDI"

Başbakan Davutoğlu'na yüklenmeye devam eden CHP'li Biçer, "Davutoğlu, en başından beri siyasi iktidarın aparatıydı. Aldığı her görevde oynaması gereken rolü oynadı. Referansını Osmanlı'dan, teorisini Stratejik Derinlik'ten, davasını da son olarak 17-25 Aralık'tan alan bu neo-Osmanlı; Türk siyasi tarihinin en sorunlu, en kirli ve en ölümcül iktidarını oluşturdu. Şimdi ise bu gözü dönmüşlerin kirli iktidar ajandasında kendisine yer bulamayan Davutoğlu, yaşadığı bu trajik sonla kullanılıp atılmışlar listesinden birinci sırasına yükselmiş durumda" diye konuştu.

22 MAYIS'A İLGİNÇ BENZETME

CHP Manisa Milletvekili Biçer, 22 Mayıs'ta yapılacak AK Parti'nin olağanüstü kongresini "Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cenaze töreni" olarak değerlendirerek, "Davutoğlu'nun bu kara tablo ve senaryoların müsebbibinin siyasi idamından sonra, 22 Mayıs'taki cenaze töreninde 'Nasıl Bilirdiniz' sorusuna milyonlarca insan gibi 'Kötü Bilirdik'; 'Hakkınızı Helal Ediyormusunuz' sorusuna da 'Etmiyoruz' hatta 'Haram Olsun' diyeceğiz" dedi.

"HESABI BU DÜNYADA BİZ SORACAĞIZ"

Başbakan Davutoğlu'dan hesap soracaklarını söyleyen CHP'li Biçer, "AKP'nin başından beri olan bu kanlı süreçte, Davutoğlu öyle veya böyle her noktada var. AKP'nin kuruluşundan bu zamana kadar, başbakanlığı da dahil bu kanlı bir süreç içinde yer aldı. Yaşadıklarımızdan, başından sonuna kadar sorumlu. Bizden helallik isteyecek noktada değil. En basitinden, geçen dönemdeki koalisyon hükümetinin kurulmamasından, IŞİD füzeleri düşene kadar bizzat sorumludur. Bir şeye susmak ve dahil olmamak da o işin kabulüdür. Helallik isteyerek çekilemez, hesap verecek. Bu hesabı da öteki dünyada değil bu dünyada biz soracağız" diye konuştu.

CHP'li Biçer, basın toplantısının ardından partililerle bir süre sohbet etti.

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Biçer: Davutoğlu, Helillik İsteyerek Çekilemez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement