CHP'li Bozkurt'tan 'Akşehir Cezaevi'nde İşkence' İddialarıyla İlgili Soru Önergesi - Son Dakika
Güncel

CHP'li Bozkurt'tan 'Akşehir Cezaevi'nde İşkence' İddialarıyla İlgili Soru Önergesi

CHP\'li Bozkurt\'tan \'Akşehir Cezaevi\'nde İşkence\' İddialarıyla İlgili Soru Önergesi

Chp Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Akşehir'deki cezaevinde mahkumlara işkence yapıldığı iddiası üzerine Adalet Bakanı Kenan İpek'in cevaplaması üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergesi sundu.

10.07.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Akşehir'deki cezaevinde mahkumlara işkence yapıldığı iddiası üzerine Adalet Bakanı Kenan İpek'in cevaplaması üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergesi sundu.

Milletvekili Hüsnü Bozkurt, soru önergesinde Akşehir İlçesi'ndeki T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde mahkumlara işkence yapıldığına yönelik tutuklu yakınlarından şikayetler aldığını belirtti. Şikayetlerde ceza infaz memurlarının, mahkumlara sözlü ve fiziki ağır işkence uygulandığının iddia edildiğini belirten Bozkurt, soru önergesinde:

"Akşehir T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlülere işkence (darp, yaralama vb.) uygulandığına ilişkin Bakanlığınıza ve ilgili mercilere ulaşmış kaç şikayet bulunmaktadır? Son 10 yıl içinde cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerden kaçı başka cezaevlerine nakil için ve hangi gerekçelerle talepte bulunmuştur? Bu taleplerden kaçı karşılanmış, kaçı reddedilmiştir? Tarafıma iletildiği üzere, bazı mahkumlara darp etmek suretiyle ağır işkence uygulandığı, diğer mahkumların gördüklerini anlatmamaları için tehdit edildikleri, yaralananların hastaneye sevkinin geç yapıldığı iddialarının ivedilikle araştırılması düşünülmekte midir? Tutuklu ve hükümlü yakınlarına cezaevi personelince kötü davranıldığı, görüş hakkının kullandırılmadığı iddialarının araştırılması düşünülmekte midir?"sorularını yöneltti. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Bozkurt'tan 'Akşehir Cezaevi'nde İşkence' İddialarıyla İlgili Soru Önergesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement