CHP'li Cemal Erdem Aday Adaylığını Açıkladı - Son Dakika
Yerel

CHP'li Cemal Erdem Aday Adaylığını Açıkladı

CHP\'li Cemal Erdem Aday Adaylığını Açıkladı

CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Erdem, CHP İl Başkanlığı’nda İzmir 2. Bölgeden milletvekili aday adaylığını açıkladı.

20.02.2015 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Erdem, CHP İl Başkanlığı'nda İzmir 2. Bölgeden milletvekili aday adaylığını açıkladı. Erdem'e CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu'nun yanı sıra çok sayıda partili destek verdi. Erdem, 7 Haziran genel seçimlerinde CHP'yi iktidara taşıyacaklarını söyledi.

Konuşmasında Ak Parti iktidarına yüklenen Erdem, "Onlar, yardım edilecek yoksullar istiyorlar; bizse yoksulluğun yok edilmesini ve herkesin insanca yaşamasını istiyoruz. Onlar, ayrıştırıcı söylemlerle kadim Anadolu topraklarının altına dinamit yerleştiriyor, biz, hep birlikte, tek bir ağızdan aydınlık türküler söyleyerek birliğimizi pekiştirmek istiyoruz. Onlar, yağma ve talandan yana; biz emekten ve paylaşımdan yanayız. Onlar, İslamiyet adına katliamlar yapan eli kanlı terör örgütlerine çanak tutuyor, bizler İslamiyet hoşgörü dinidir diyoruz. Onlar, güzel ve ne yazık ki üzgün yurdumuzun dört bir yanını talan edip, emperyalizme peşkeş çekiyor, biz tek bir ağacın hesabını soruyoruz. Kaynaklarımızın, halkımızın gönenci için sarf edilmesini istiyoruz. Onlar, fıtrat diyor, ölüm diyor, biz madenlerde, inşaatlarda, fabrikalarda ölen işçilerimiz için kaza değil göz göre göre iş cinayetlerine kurban edildiklerini haykırıyoruz. Onlar, cinsiyetçi söylemlerle kadın cinayetlerini meşru kılmaya çabalıyor, biz kadın cinayetleri politiktir diyoruz. Hacı Bektaş Veli diyor ki; yıkayıcı temiz değilse yıkanacak şey temiz olmaz. Onlar Türkiye'yi kirlettiler, biz, temiz bir toplum için göreve talibiz. Onlar kim mi? Onlar, engerekler ve çıyanlardır. Onlar, aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır"şeklinde konuştu.

"ALİ İSMAİL İÇİN, ÖZGECAN İÇİN ADAY OLUYORUM"

Konuşmasının devamında Gezi olaylarında yaşamını yitirenleri ve Mersin'de hunharca katledilen Özgecan Aslan'ı da unutmayan Erdem, "Tüm bu gerekçelerle, Ali İsmail için aday oluyorum. Berkin Elvan için aday oluyorum. Özgecan kızımızın acısını yüreğimde duyduğum için aday oluyorum. Onlar ne kadar karanlıksa, sizlerle birlikte, sizler adına biz karanlığınızı aydınlığımızla boğarız demek için aday oluyorum, çocuklar yatağa aç girmesinler diye, anne-babalar, hunharca katledilen, gençliğinden, çocukluğundan vurulan evlatlarının yasını tutmasınlar diye, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı devrim ve aydınlanma türküsünün sesini bastırmaya çalışanlara inat, tüm yüreğim ve cesaretimle, demokrasi ve barışın kalesi İzmir'i, güzel ve aydınlık yüzlü İzmir insanını CHP iktidarında mecliste temsil etmek için aday oluyorum. İzmir'imizin her alanda dünyaca örnek alınacak bir kent olması için emek veren dostlara destek olmak için aday adayıyım" dedi.

"ÖMRÜMDEN UZUN HAYALLERİM VAR"

Bugüne kadar partiye verdiği hizmetleri mecliste devam ettirmek istediğini belirten Erdem, "Ekmeğimize, aşımıza, aydınlığımıza, birliğimize, dirliğimize göz koyanlara karşı namuslu, dik duruş bu ülkenin tüm vatansever, onurlu yurttaşlarının olduğu gibi benim de boynumun borcudur. Ömrümden uzun hayallerim var. 56 yaşındayım 356 yıllık, 1356 yıllık hayalim var. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ulusumuzu çağdaş uygarlık düzeyinin de üstüne çıkarma arzusunun hayata geçirilmesi boynumuzun borcudur. Bu borcun ifa edilmesinde bana düşen görevi hakkıyla yerine getirmek için huzurunuzdayım. Yolcudur Abbas bağlaşan durmaz son kullanma tarihini doldurmuş AKP'nin biletini kesmek için el ele, yürek yüreğe olmak için huzurunuzdayım. 7 Haziran 2015'te geldikleri gibi gidecekler buna yürekten inanıyorum. Sözlerimi noktalarken, burada bulunarak verdiğiniz destek için sonsuz teşekkür ediyorum. Bu yolda sizlerle kol kola, omuz omuza yılmadan yürümeye, sizlerin sesi olmaya talibim. Sizleri bu duygularla selamlıyor, burada bulunarak, verdiğiniz destek için sonsuz teşekkür ediyor, yolunuzu yolum, derdinizi derdim, mücadelenizi mücadelem sayacağım. Siz cefakar partili dostlarımı saygı ve sevgiyle selamlıyor, şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Adaylığıma her türlü desteği vereceğiniz konusunda hiç bir şüphem yoktur" ifadelerini kullandı.

"CHP, KİMSENİN MALI DEĞİLDİR"

CHP İl Disiplin Kurulu ve Herkes İçin Demokrasi Derneği Genel Başkanı Birol Soylu, Yunanistan'da seçimleri kazanan SYRİZA ve Aleksis Tsipras'ı örnek aldıklarını açıkladı. CHP İzmir Örgütü'ndeki 3 kişinin hegamonyasına 1 yıllık bir mücadeleden sonra son verdiklerini söyleyen Soylu, "Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda kaybettiğimiz bütün devrim şehitlerine, okyanusun ötesindeki Che Guevara'ya, Kobani'deki kardeşlerimize, Ege'nin karşı yakasında destan yazarak bize örnek olan SYRIZA'ya ve Aleksis Tsipras'a selam olsun. CHP hepimizin partisidir. Hiç birimizin başka gidecek yeri yok. Biz hep beraber CHP'yi iktidara taşımak için çabalıyoruz. Bunun yolu da CHP içerisindeki haksızlıkları ve olumsuzlukları yok etmektir. Bizim mücadelemiz budur. Bizim parti merkezi ya da genel başkanımız ile ilgili bir sorunumuz yok. Hz. Ali'nin bir lafı vardır.

'Haksızlıkların karşısında hakkını aramayanlar, önce haklarını sonra da şereflerini kaybederler'. Biz şerefini kaybeden tarafta durmadık. Durmayacağız. CHP kimsenin babasının malı değildir. Bir yıllık mücadelemizden sonra CHP'nin İzmir'de 3 kişinin hegamonyasında olmadığını gösterdik. Size söz veriyoruz. Bize haksızlık yapanlara dahi haksızlık yaptırmayacağız. Zaman bir olma zamanıdır. Bizim birbirimizle mücadele için yaptığımız enerjiyi iktidara gitmek için harcamamız gerekmektedir. Genel merkez İzmir'de 3+3 kontenjan kullanacak olsa bile ön seçim yapacağını açıkladı. Bu partimiz açısından olumlu bir gelişme. AKP'nin iktidar olmasının nedenlerinden birisi de bizim bir olamayışımızdır. Umarım ki bundan sonraki süreçte, CHP'yi 8 Haziran sabahında iktidara taşımış olacağız. Tüm gayemiz budur. Cemal Erdem'i en az benim kadar tanıyorsunuz. Siyasette kirlenmemiş adam gibi bir adamdır. Ona destek vermenizi arzediyorum" ifadelerini kullandı.

CEMAL ERDEM KİMDİR?

1959 yılında Tunceli ili Mazgirt doğumlu. 7 çocuklu bir ailenin ilk çocuğu. Dicle Üniversitesi Urfa Meslek Yüksekokulu İşletme Bölümü mezunu. Evli ve 2 çocuk babası. 1990 yılından bu yana İzmir Çiğli'de yaşıyor. 1997 yılında CHP üyesi oldu. 2000-2003 yılları CHP Çiğli İlçe Başkan Yardımcılığı yaptı. 2003 yılında üye olduğu Atatürkçü Düşünce Derneği'nde(ADD) İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı ve Sekreterliği görevini üstlendi. Halen CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini ve Herkes İçin Demokrasi Derneği İl Başkanlığı'nı devam ettiriyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Cemal Erdem Aday Adaylığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement