CHP'li Çıray: AKP Troykası Çatladı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Çıray: AKP Troykası Çatladı

CHP\'li Çıray: AKP Troykası Çatladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, "AKP, jöleli yeni yetmelere teslim edildi.

21.08.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, "AKP, jöleli yeni yetmelere teslim edildi. Erdoğan yukarı çıkıp kendini kurtarırken üç dönem kuralına takılan 73 milletvekili bu adaletsizliğe isyan edecekler. AKP Troykası çatladı" dedi.

Çıray, yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün ikinci veda resepsiyonunda yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Köşk'e çıkarak partiyi ve ülkeyi tek adam olarak yönetmesine orta ve uzun vadede sadece kendilerinin değil, vicdan sahibi AK Parti tabanının da izin vermeyeceğini ifade eden Çıray, "Erdoğan Köşk'e çıkıp hem Cumhurbaşkanı, hem de gölge başbakan ve gölge genel başkan olmak istiyor. Yani, yeni başbakanın iplerini eline almak istiyor. Otoriter rejimlere özgü olan tek adam zihniyetiyle Türkiye'ye "Şef' olmak istiyor, "Efendi' olmak istiyor" dedi.

-"GÜL'E YAPILAN DARBE GİRİŞİMİNİ BİZ ENGELLEDİK"-

Erdoğan'ın bu nedenle en önemli engellerden biri olarak gördüğü Gül'ün önünü dün de bugün de kesmeye çalıştığını belirten Çıray şöyle devam etti:

"CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu'nun demokrat tutumu olmasaydı Erdoğan, Gül'e 27 Nisan bildirisiyle yapılamayanı yapmıştı. Bir kanunla Abdullah Gül'ün tekrar cumhurbaşkanı seçilme hakkını elinden almıştı. Gül'e yapılan hak gaspını ve darbe girişimini Anayasa Mahkemesi'ne giderek biz engelledik. Her fırsatta askeri vesayetten ve darbeden söz etmeyi seven Erdoğan'ın '27 Nisan darbe değildir' demesinin sırrı budur işte."

-"ERBAKAN'IN RUHU RAHAT BIRAKMIYOR"-

Abdullah Gül'ün AK Parti kurucusu olarak partinin başına yeniden gelmek için sahaya ineceğinin işaretlerinin olduğunu belirten Çıray, "Bir ömür verdiği mücadelenin meyvesi olan AKP, jöleli yeni yetmelere teslim edildi. Erdoğan yukarı çıkıp kendini kurtarırken üç dönem kuralına takılan 73 milletvekili, ilk heyecan geçince nasıl kapının önüne bırakıldıklarını yakında anlayacaklar. Onlar da bu adaletsizliğe isyan edecekler. Kısaca, AKP Troykası çatladı. Gül ve Arınç başladıkları yere döndüler. Diğerleri dümeni ranta doğru kırdılar. Merhum Erbakan'ın ruhu bunları rahat bırakmıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Çıray: AKP Troykası Çatladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement