CHP'li Çıray, "Analar Rakka'ya 'Hayır' Deyin" - Son Dakika
Güncel

CHP'li Çıray, "Analar Rakka'ya 'Hayır' Deyin"

CHP\'li Çıray, "Analar Rakka\'ya \'Hayır\' Deyin"

İZMİR'in Ödemiş ilçesinde dış politikadaki gelişmelerle ilgili değerlendirme yapan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, referandumun aynı zamanda bir güvenoyu olarak algılanacağını savunarak "Rakka'da Türk askerine vekalet savaşı yaptıracaklar.

07.03.2017 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'in Ödemiş ilçesinde dış politikadaki gelişmelerle ilgili değerlendirme yapan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, referandumun aynı zamanda bir güvenoyu olarak algılanacağını savunarak " Rakka'da Türk askerine vekalet savaşı yaptıracaklar. Analar Rakka'ya 'hayır' deyin" dedi.

Ödemiş'te düzenlenen söyleşiye CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır katıldı. Rahatsızlığı nedeniyle söyleşiye katılamayan ve Ege Üniversitesi Hastanesi'nden telefonla bağlanan Uğur Dündar, Ödemiş'te bir Halk Arenası yapmak istediğini söyleyerek "Parlamenter demokrasi bu iktidarın yanlışlarına karşı bizim emniyet sigortamızdır. Bu sigortayı asla kaptırmamalıyız. Bu anayasa oylamasında, yüksek katılım sağlanmasıyla kesinlikle 'Hayır' çıkacağını tüm uzmanlar dile getiriyorlar. Eğer yüzde 10-15 oranında katılmayan olursa, sandıktan 'Evet' çıkma oranı yüksek olacaktır. Sandığa gitmek bir vatan görevidir. Türkiye halkının elinden bu tek adama, ölümsüzlük hariç tüm hakların verildiği anayasa, kesinlikle ve kesinlikle geçmeyecektir. Buna yürekten inanıyorum. Oylarımız hayırlı olsun" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, TBMM'de yaptığı konuşmayı hatırlatarak "'Suriye meselesine karışırsanız ve bir tek şehit cenazesi gelirse, bu bir cinayettir' dedim. El Bab'ı almak gibi bir görevimiz yoktu. Bizi gaza getirdiler ama bir sınır koydular bize 'sen buradan öteye geçmeyeceksin' dediler. Biz içeri çekildik Rus uçakları çocuklarımızı şehit etti. Nerde bizim kahramanlar? Öyle boş kahramanlık olmaz şehit çocuklarımızın hesabını soran var mı gördünüz mü? İki tane çocuğumuzu yaktılar. Onların cenazesini alabilmek için 6 IŞİD'liyi serbest bıraktık. Süleyman Şah Türbesi'nden çekildiğimiz gün bu iş bitti. Bir devlet toprağını geri çeker mi? Şimdi orada PKK var. Şimdi Rakka diyorlar. Bizi hiç ilgilendirmeyen Rakka'da Türk askerine vekalet savaşı yaptıracaklar. Analar Rakka'ya 'Hayır' deyin. Çocuklarınızı teslim etmeyin, buradan çıkacak evet oyunu aynı zamanda güvenoyu olarak da algılayacaklar" diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise "Her geçen gün konuştukça batıyorlar. Kamuoyu anketleri de bunu kanıtlıyor. Bunu araştıran insanlar mutlaka doğruyu görecek. Bu olay bir siyasi parti seçimi değildir. Bu seçimin tekrarı yok. Cumhuriyetle devam mı, tamam mı? Biz Cumhuriyetle devam diyoruz" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Çıray, 'Analar Rakka'ya 'Hayır' Deyin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement