CHP'li Çıray O İlanı Meclis'e Taşıdı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Çıray O İlanı Meclis'e Taşıdı

CHP\'li Çıray O İlanı Meclis\'e Taşıdı

Chp İzmir Milletvekili ve Dilekçe Komisyonu üyesi Dr. Aytun Çıray, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Meclis Başkanı Rebii Akdurak'ın Binali Yıldırım'ın başbakanlığını kutlamak için "Ülkemize Hayırlı Olsun" başlığıklı ilanda kullandıkları dili eleştirirken bunu soru önergesiyle TBMM'ne taşıdı.

26.05.2016 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp İzmir Milletvekili ve Dilekçe Komisyonu üyesi Dr. Aytun Çıray, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Meclis Başkanı Rebii Akdurak'ın Binali Yıldırım'ın başbakanlığını kutlamak için "Ülkemize Hayırlı Olsun" başlığıklı ilanda kullandıkları dili eleştirirken bunu soru önergesiyle TBMM'ne taşıdı.

İzmirli ve İzmir milletvekili olarak iktidar partisinin genel başkanı ve başbakanının İzmir'den çıkmasından memnun olduğunu belirten CHP'li Çıray, bu konuda verilen kutlama ilanlarını son derece doğal bulduğunu ifade etti. Ancak, İTO adına verilen ilanda kullanılan dilin kutlama sınırlarını çok zorladığını vurgulayan Çıray, "Bu ilanda 'İTO'nun iktidarın arka bahçesi gibi gösterilmesi' kabul edilemez" dedi.

CHP'li Çıray, AK Parti faaliyet raporu gibi olduğunu ifade ederken metinde yer alan, "11 yıl süren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde ülkemize yatırımcı ve yaptırımcı bakan olarak, çağımıza damgasını vuran yatırımlar yapan; Kara, deniz, hava ulaşımı ve iletişim alanında gelişmiş ülkelerin geldiği düzeyi sollayarak dünyanın en çağdaş olanaklarına kavuşmamızı sağlayan, Ülkemizin sınırlı imkanlarına rağmen, değişik finansman modelleri ile dünyanın en yüksek tutarlı ulaşım yatırımlarını gerçekleştiren…" ve diğer ifadeleri iddialarına kanıt gösterdi.

Bu metin ile İTO'nun bağlı olduğu yasal statü ve mevzuat açısından kesinlikle onaylanamayacağının vurgulayan Aytun Çıray, bunun nasıl bir skandal olduğunun anlaşılması için konuyu Meclise taşıdığını belirtti. Milletvekili Aytun Çıray, TBMM Başkanlığı aracılığıyla yazılı olarak cevaplandırması için yeni hükümetin Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'ye şu soruları yöneltti:

"İTO tarihinde Sayın Demirel'e, Sayın Ecevit'e, Sayın Özal'a ve diğer cumhurbaşkanlarını ve başbakanları kutlamak adına benzeri bir ilan verildi mi? Bu tür ilanlar vermek 5174 sayılı kanun ve tüzüklere göre İTO'nun görev tanımına giriyor mu? AKP'nin faaliyet raporuna benzeyen bu ilan "Odalar; üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak,ö ilkelerinin hangisine uymaktadır? Bu ilan İTO'nun görev tanımının dışında kalmış ve il sınırları olarak faaliyet alanlarını aşmış ise altında imzası bulunan kişiler hakkında görevi kötüye kullanma suçu oluşmuş mudur? Bu konun kamu vicdanında aydınlanması için savcılığa suç duyurusu yapmayı düşünür müsünüz?"

Övgü sınırlarını aştığı öne sürdüğü ilanın birçok ulusal gazeteye verildiği halde çok satan bir gazeteye neden verilmediğin da soran Aytun Çıray şu sorulara da yanıt istedi:

"Bu ilan için medya organlarına İTO'nun kasasından toplam kaç para ödenmiştir? İTO son beş yılda çeşitli nedenlerle yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarına toplam kaç para ödemiştir? Bu harcamaları hangi yerel ve ulusal hangi medya kuruluşlarına yapmıştır? Bunların konu bazında isim isim yıllara göre dağılımı nedir? Sayın Yıldırım ve Sayın Erdoğan'ın işaretleriyle yola çıkan ve Pamukova'da eksik teknoloji nedeni ile 41 vatandaşımızı hayatlarını kaybettiği 'hızlandırılmış tren' kazası, 'çağımıza damgasını vuran' ylemlerden sayılır mı? Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan'ın içinde ve başında bulundukları hükümetlerin yanlış politikaları nedeniyle 7 Haziran'dan bu yana 500'den fazla şehidi, ekonomik durgunluğu ve artan işsizliği görmezden gelen bu ilanın nedeni 'korku' olabilir mi? Bunu aydınlatmak için genel bir soruşturma açmayı düşünür müsünüz?"

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Çıray O İlanı Meclis'e Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AŞTİ'de Ramazan Bayramı Yoğunluğu
    14:20 AŞTİ'de Ramazan Bayramı Yoğunluğu

    AŞTİ'ye 5-15 Nisan 2024 tarihleri arasında 17 bin 662 otobüs giriş-çıkış yaparken, toplam 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu gerçekleşti. Bayram tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlar peronları doldururken, toplam 17 bin 662 otobüs de AŞTİ'ye giriş-çıkış yaptı. Yoğunluk nedeniyle tatil öncesinde ve tatil boyunca temizlik, güvenlik, trafik gibi konularda tüm önlemler artırılırken süreç boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

  • Yargıtay Başkanlığı Seçimi 19. Turda Sonuçlanamadı
    14:20 Yargıtay Başkanlığı Seçimi 19. Turda Sonuçlanamadı

    Yargıtay Başkanlığı için bugün yapılan seçimin 2 turundan da sonuç alınamadı. Yarın yapılacak 19. turda Mehmet Akarca ve Ömer Kerkez yarışacak.

  • Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi
    14:20 Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi

    Bursa PERDER'in yeni döneminde de başkanlığa aday olan Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden başkan seçildi. Kılıç, önümüzdeki iki yıl boyunca Bursa PERDER'in başkanlık görevini üstlenecek. Seçim öncesi geçmiş dönemin idari ve mali tablosunu açıklayan Kılıç, et fiyatlarındaki indirimin süreceğini ve yeni projelerle güçlü birlikteliği hissettirmek istediklerini belirtti.

  • Yozgat Çamlığı'nda doğaseverler ve motor tutkunları buluştu
    14:19 Yozgat Çamlığı'nda doğaseverler ve motor tutkunları buluştu

    Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen etkinlikte doğaseverler ve motor tutkunları Yozgat Çamlığı'nda bir araya geldi. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, ilin turizm potansiyelini artırmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Balıkesir'de Ramazan Bayramı denetimlerinde 3 milyon TL ceza kesildi
    14:18 Balıkesir'de Ramazan Bayramı denetimlerinde 3 milyon TL ceza kesildi

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Ramazan Bayramı tatili dahil olmak üzere son bir haftada gerçekleştirdiği denetimlerde 417 aranan şahıs ve 925 araç sürücüsüne toplamda 3 milyon 232 bin TL para cezası kesti. Ayrıca, yapılan denetimlerde çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan 417 şahıs yakalandı.


Advertisement