CHP'li Durmaz ve Şahin'den "Turhal Şeker Fabrikası" Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Durmaz ve Şahin'den "Turhal Şeker Fabrikası" Açıklaması

CHP\'li Durmaz ve Şahin\'den "Turhal Şeker Fabrikası" Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ile CHP İl Başkanı Feramuz Şahin, Turhal Şeker Fabrikası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

05.05.2016 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ile CHP İl Başkanı Feramuz Şahin, Turhal Şeker Fabrikası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Seyirtepe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programda konuşan CHP Tokat İl Başkanı Feramuz Şahin, Tokat'ın son zamanlarda özellikle terör konusunda en fazla şehit veren illerden birisi olduğunun altını çizerek, Mardin'de bir karakol baskınında yaralanan Serdar Çeken'e acil şifalar diledi. Tokat'ın Türkiye'de en fazla göç veren birinci il olduğunu ifade eden Şahin, milletvekili olduğu dönemde Tokat Sigara Fabrikası'nın özelleştirilme sürecinden sonra kapanacağını söylediğini, bir milletvekilinin kapatılmayacağını iddia ettiğini ve fabrikanın kapatılarak şuanda bir arsa haline getirildiğini belirterek, "Aynı sıkıntının benzeri Turhal Şeker Fabrikası. Şimdi yine bir milletvekili Turhal Şeker Fabrikası'nın daha aktif hale getirileceğini, özelleştirmeyle oradaki çalışanların mağdur edilmeyeceğini ve kapanmayacağını söyledi. Umarım, inşallah o sayın milletvekilinin ifadeleri doğru çıkar. Turhal Şeker Fabrikası 6'lı grup içerisinde satılırsa ki öyle görünüyor; Turhal Şeker Fabrikası da kesinlikle kapanacak fabrikalar arasındadır. Ayrıca Tokat Havaalanı'nın ek bir proje ve bunun kamulaştırma bedelleri Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü tarafından bütçe aktarılmış mıdır aktarılmamış mıdır açıklasınlar lütfen" dedi.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ise, Niksar-Ünye- Akkuş yolunun gündemde olmadığını ileri sürerek, "Ortada projesi yok, ayrılmış bir ödeneği yok. Sık sık arazi yapısı gereği proje değişikliği yapılıyor deniyor ama bu işin sahibi yok. Tokat o noktada da sahipsizdir. O yolun devamı Doğu'daki illerimizi Ankara'ya 100 kilometreden daha kısa sürede bağlayacak olan Alaca yolu. Bizim il hudutlarımızda böyle bir çalışma yok. Hani diyoruz ya Tokat'ı üç şey kurtaracak. Bunlardan biri turizm. Turizmde bütünleşmek istiyorsak Zile'den Sorgun'a, Kapadokya'ya bizim bölünmüş yolumuz olması lazım. Maalesef bu konuda da çalışma yok. 10 yılda bitmiş bir çevre yolumuz var. Şimdi kent içi trafiği zorladı. Bir Kuzey Çevre yolu olması lazım. Karayolları Genel Müdürlüğü'nden dün bilgi aldım, böyle bir çalışma yok. Ama böyle bir çalışmanın başlaması için üzerimize düşeni biz muhalefet olarak yapacağız" dedi.

Sigara Fabrikası'na Tokatlı'nın sahip çıkamadığını ileri süren Durmaz, "Sivil toplumu ile yerel dinamikleri ile iktidar partisine oy verdim diyen köylüsüyle sahip çıkamadık. Ama önümüzde bir sınav daha var. Turhal Şeker Fabrikası bu senenin özelleştirme kapsamı içinde ve blok satışı kapsamında. Yaklaşık bin 500 dönüm arazisi var, bunun bin dönüme yakını şehir merkezinde. Ayrıca bir makine fabrikası, 28 tane kantarı, en az arazisi olanın 3 buçuk dönüm arazisi var bu kantarların. Yakında sayın Genel Başkanımızın da katılımıyla Tokat'ta şeker pancarı ile ilgili bir çalıştay yapacağız. Üreticiden fabrikasına, yan sanayisine herkesi bir araya getireceğiz" şeklinde konuştu.

Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal İncesoyluer, CHP İl Başkanı Fermuz Şahin'in doğum günü olması nedeni ile sürpriz bir kutlama yaptı. Basın toplantısı sırasında getirilen yaş pastayı kesen Şahin, duygulu anlar yaşadığını kaydetti. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Durmaz ve Şahin'den 'Turhal Şeker Fabrikası' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement