CHP'li Erdem: Emniyet ve İstihbaratın Işid'e Karşı Görmezden Gelme Tutumu Algısıyla Karşı Karşıyayız - Son Dakika
Güncel

CHP'li Erdem: Emniyet ve İstihbaratın Işid'e Karşı Görmezden Gelme Tutumu Algısıyla Karşı Karşıyayız

CHP\'li Erdem: Emniyet ve İstihbaratın Işid\'e Karşı Görmezden Gelme Tutumu Algısıyla Karşı Karşıyayız

Chp Milletvekili Eren Erdem, Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleşen canlı bomba saldırısıyla ilgili olarak Meclis'te yaptığı basın açıklamasında "Emniyet ve istihbaratın IŞİD'e karşı görmezden gelme tutumu algısıyla karşı karşıyayız" dedi.

13.01.2016 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Milletvekili Eren Erdem, Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleşen canlı bomba saldırısıyla ilgili olarak Meclis'te yaptığı basın açıklamasında "Emniyet ve istihbaratın IŞİD'e karşı görmezden gelme tutumu algısıyla karşı karşıyayız" dedi.

CHP'li Eren Erdem, İstanbul Sultanahmet'te yaşanan canlı bomba saldırısıyla ilgili TBMM'de basın açıklaması yaptı. Olaydan bir saat sonra canlı bombanın belirlenmesinin manidar olduğunu belirten Erdem, kriminal işlerle ilgilenen alanında uzman kişilerle görüştüklerini, bedeni param parça olan canlı bombanın kimliğinin belirlenmesi için DNA testi yapılabileceğini ve bu kadar kısa sürede deşifre edilmesinin güç olduğunu öğrendiklerini söyledi. Erdem, "Saldırıdan bir saat sonra canlı bombanın kimliği ifşa edildi. Kriminal işlerle ilgilenen kişilerle istişare yaptık. Bunun mümkün olamayacağını param parça olmuş bir canlı bombanın bir saat içinde deşifre edilemeyeceğini söylediler. DNA testi yapılabileceğini söylediler. Emniyet bu yönde fevkalade yol katetmiş" diye konuştu.

"KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK RECEP'E FAYDASI VAR"

Sultanahmet saldırısı sonrasında da her saldırı sonrası olduğu gibi klasik açıklamaların yapıldığını aktaran Erdem, şunları söyledi: "İstanbul Valimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan ilk açıklamayı yaptı. Saldırganın Suriye uyruklu olduğunu söyledi. Kültür Bakanı çıkmış uluslararası camiaya çağrıda bulundu ve 'Türkiye'de bir sorun yoktur gelebilirsiniz' dedi. Bu bize Çernobil sonrası çay içen bakanı hatırlattı. Korkulacak bir şey yok dendi. Evet doğru. Çünkü bu artık Türkiye için sıradan bir olay. Canlı bomba patlamaları gerçekten de korkulacak bir şey olmadığı ifadesini yerinde buluyoruz. Korkunun ecele faydası yok dendi. Doğru korkunun ecele faydası yok Recep'e faydası var. Haziran'dan sonra kaos ve korku doktrini üzerinden siyaset üretenlerin bugün bunu devam ettirme üzerinden getirdiği noktayı çok iyi görüyoruz"

"MİT BAŞKANI HAKAN FİDAN DÖNEMİNDE BU ÜLKEDE KAÇ TANE BOMBA PATLADI?"

MİT Müsteşarı Hakan Fidan döneminde kaç bomba patladığı sorusunu soran CHP'li Erdem, şöyle konuştu: "MİT Başkanı Hakan Fidan döneminde bu ülkede kaç tane bomba patladı soruyorum? Bu bir zafiyet, anlayış bozukluğu. Terörle mücadele adı altında terörün bir kısmını görüp diğer kısmını görmemektir. Terörün dini kimliği ırkı olmaz. Masumu sivili hedef alan herkes terör fiili gerçekleştirir. Benim senin teröristin olamaz. IŞİD bir terör örgütüdür. Bunla mücadele etmek zorundasınız. Elinizde istihbarat yoksa gelin biz verelim. Bir takım beyni alınmış kişiler 'Ölenler gavurdu' diyor. Ölenlerin dinini mi tartışacağız? Bu kadar mı şahsiyetimizi yitirdik. Bizim misafirimiz olan insanlara yapılmıştır bu saldırı. Derhal sorumlularla ilgili soruşturma başlatmak sorumluların görevidir. Sultanahmet'te patlamanın ardından olay yerine giden ilk milletvekiliydim. Oradan geldiğimde mecliste 30 AKP'li milletvekilinin oturup cep telefonuyla oynamasına şahit oldum. Meclis'te bu konu hiç konuşulmadı"

"EMNİYET VE İSTİHBARATIN IŞİD'E KARŞI GÖRMEZDEN GELME TUTUMU ALGISIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Yüzlerce eyleme hazır militanın teyakkuz halinde olduğunun iddia edildiğini söyleyen Erdem, "Emniyetin ve istihbaratın IŞİD'e karşı bir görmezden gelme tutumu var algısı oluşturacak zafiyetlerle karşı karşıyayız. Neden böyle. Bir tarafta bildiri dağıtan çocuğu bile dinleyen bir emniyet diğer tarafta sınırı geçip elini kolunu sallaya sallaya gelip bomba yapan kendini patlatan görmezden gelen bir anlayış. Bu kabul edilemez. Ölümler üzerinden siyaset yapmak ancak ve ancak o öykünülen Hitler'e yaraşır bir davranıştı. Bugün öykünülen o Hitler'e yaraşır bir tutum izlendiğini esefle seyrediyoruz" ifadelerini kullandı.

"TERÖRÜ MASAYA YATIRACAK BİR KOMİSYON KURMALIYIZ"

Meclis'te terörü masaya yatıracak bir komisyon kurulması gerektiğini vurgulayan Erdem, "Derhal komisyon kurmalıyız 4 siyasi parti olarak Meclis'te bu işe eğilmeliyiz. Gelin bütün terörü masaya yatıracak bir komisyon kuralım. Emniyet ve istihbaratın çalışmalarını bize anlatın lütfen. Aksi halde bunun vebali sarayın sırtındadır. Dünkü katliamda yaşamını yitiren herkese Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Erdem: Emniyet ve İstihbaratın Işid'e Karşı Görmezden Gelme Tutumu Algısıyla Karşı Karşıyayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement