CHP'li Erdemir : Transatlantik Uçuş Esnasında Rahatlıkla Bir Fikir Değiştirebiliyor - Son Dakika
Güncel

CHP'li Erdemir : Transatlantik Uçuş Esnasında Rahatlıkla Bir Fikir Değiştirebiliyor

Chp Bursa Milletvekili Aykan Erdemir,"Şüphesiz IŞİD meselesi çok önemli. Dünyada çağdaş demokrasiler benzeri durumlarla karşı karşıya geldiği zaman ortak aklın peşinden gider ve muhalefeti, iktidarı meclisi toplar ve askeri müşterekte buluşmaya çalışır. Türkiye ne yazıktır uzunca bir zamandır tek adam rejimiyle yönetilmekte.

25.09.2014 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Bursa Milletvekili Aykan Erdemir,"Şüphesiz IŞİD meselesi çok önemli. Dünyada çağdaş demokrasiler benzeri durumlarla karşı karşıya geldiği zaman ortak aklın peşinden gider ve muhalefeti, iktidarı meclisi toplar ve askeri müşterekte buluşmaya çalışır. Türkiye ne yazıktır uzunca bir zamandır tek adam rejimiyle yönetilmekte. Dolayısıyla Cumhurbaşkanın herhangi bir istişareye ihtiyacı yok. Muhalefetle görüşmeye ihtiyacı yok. Kendisi bir transatlantik uçuş esnasında rahatlıkla bir fikir değiştirebiliyor" dedi.

Erdemir, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Bugünün Yahudi Takvimi'ne göre 5 bin 775 yılının ilk günü ve Yahudi vatandaşların Roş Aşana Bayramını olduğunu belirten Erdemir, "Ne yazık ki Yahudi vatandaşlarımız yeni yıla antisemitizmin yükseldiği, ayrımcılığın, nefret söyleminin ve nefret suçlarının arttığı bir ortamda giriyor. Tahkirle Mücadele Birliği ADL'nin 102 ülkede 53 bin 100 kişi ile yürüttüğü araştırmada, Türkiye'nin dünyada antisemitik tutumun en güçlü olduğu 17'nci ülke olduğu tespit edildi. Araştırma yapılan ülkelerde antisemitik tutum ortalaması yüzde 26 iken bu oran Türkiye'de yüzde 69. Antisemitik tutum ortalaması yüzde 56 olan İran'dan bile daha antisemitik bir ülke olmamız ibret verici. Araştırma şirketi Gonzo Insight, 18 Temmuz 2014 gününde 27 bin 309 farklı Twitter kullanıcısı tarafından atılan 30 bin 926 adet Türkçe twitte Hitler'in Yahudi soykırımını destekleyen mesajlar paylaşıldığını belirlemiştir" dedi.

ANTİSEMİTİZM AKP İKTİDARINDAN GÜÇ ALIYOR

Erdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Devletin ve Hükümetin antisemitik nefret suçlarına duyarsız ve tepkisiz kaldığı bir ülkede antisemitizmin yükselişi şaşırtıcı değildir. İstanbul Eminönü'de bir esnafın vitrinine 'Köpek Yahudiler buraya giremez' yazabilmesi ve bununla ilgili olarak herhangi bir işlem yapılmamış olması durumun vahametinin kanıtıdır. AKP milletvekili Şamil Tayyar'ın Twitter'dan yaptığı "Soyunuz kurusun, Hitleriniz eksik olmasınö paylaşımı sonrası partisinin hakkında herhangi bir disiplin mekanizması işletmemiş olması, iktidara ve devlete egemen olan zihniyeti ifşa etmektedir. Tüm bu yaşananlara rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisinin antisemitik olmadığı, Türkiye'de de antisemitizm olmadığı iddiasındadır. Son olarak New York'ta Dış İlişkiler Konseyi'nde yaptığı konuşmada 'Antisemitizmi bir insanlık suçu olarak açıklayan ilk başbakanlardan biriyim' iddiasında bulunmuştur. Bu trajikomik iddiasından daha vahimi Soma'da acılı madenci yakınına "İsrail dölü' diye saldıran bir siyasetçinin kendi içinde boğulduğu kin ve nefretin farkında olmamasıdır."

"UMARIM BU ÇAĞRIYI DUYACAK VİCDANA SAHİPTİRLER"

Yahudi vatandaşların antisemitizmin yükseldiği ve nefret suçlarının mağduru olduğu bu baskı ortamında yeni yıllarını kutlamaya çalıştıklarını belirten Erdemir, "Ben de Roş Aşana Bayramı'nı kutlamak için kendilerine yeni yıl hediyesi olarak bir araştırma önergesi, bir yazılı soru önergesi ve bir sözlü soru önergesi vermeyi uygun gördüm. Bu önergelerde Türkiye'de yükselen antisemitik nefrete ilişkin gerekli çalışmaların yapılması ve önlemlerin alınması için başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere Hükümet yetkililerine çağrıda bulunuyorum. Umarım bu çağrıyı duyacak vicdana sahiptirler" dedi.

"RAHATLIKLA BİR FİKİR DEĞİŞTİREBİLİYOR"

Bir gazetecinin, 'Türkiye'nin IŞİD ile mücadele koalisyonunda yer alacağı iddiaları var. Ayrıca böyle bir koalisyon için TBMM'den görüş alınması gerekir mi?' sorusuna Erdemir, "Şüphesiz IŞİD meselesi çok önemli. Dünyada çağdaş demokrasiler benzeri durumlarla karşı karşıya geldiği zaman ortak aklın peşinden gider ve muhalefeti, iktidarı meclisi toplar ve askeri müşterekte buluşmaya çalışır. Türkiye ne yazıktır uzunca bir zamandır tek adam rejimiyle yönetilmekte. Dolayısıyla Cumhurbaşkanın herhangi bir istişareye ihtiyacı yok. Muhalefetle görüşmeye ihtiyacı yok. Kendisi bir transatlantik uçuş esnasında rahatlıkla bir fikir değiştirebiliyor. Ak değine kara, kara dediğine ak diyebiliyor. New York'ta bizi de şaşırtan açıklamaları oldu. CHP olarak IŞİD'in Türkiye için, bölge için, insan hakları için büyük bir tehlike olduğunu düşünüyoruz. IŞİD ile kararlılıkla mücadele edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Rehine krizi çözüldü. Bugün Türkiye'nin elini koluna bağlayan herhangi bir gelişme yok. Bu noktada artık bir sınavla karşı karşıyayız. Türkiye Ortadoğu'daki bu mezhepçi, faşizmle mücadele edecek mi? Mücadele eden koalisyona katılacak mı? yoksa Türkiye bu insanlık suçlarına, nefret suçlarına göz mü yumacak. İstemeden de olsa belki bir ortak mı olacak. Biz bu noktada tam desteğiz IŞİD faşizmiyle mücadelede CHP tıpkı dünyanın diğer bölgelerindeki faşizme olduğu gibi destek olacaktır" diye cevapladı. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Erdemir : Transatlantik Uçuş Esnasında Rahatlıkla Bir Fikir Değiştirebiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement