CHP'li Eren Erdem: Birkaç Ay İçerisinde Ciddi Anlamda Fakirleşeceğiz - Son Dakika
Ekonomi

CHP'li Eren Erdem: Birkaç Ay İçerisinde Ciddi Anlamda Fakirleşeceğiz

CHP milletvekili Eren Erdem, birkaç ay içeresinde Türkiye'nin "ciddi anlamda fakirleşeceğini", 2 bin liranın 200 lira kadar değersiz olacağını iddia etti.

27.03.2016 22:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun kilit isimlerinden Reza Zarrab'ın tutuklanacağını bilerek Amerika'ya gittiğini söyledi. Erdem, konuyla ilgili şok iddialarda bulundu. Halkbank'ın kapatılabileceğini söyleyen Erdem, birkaç ay içerisinde 2000 liranın 200 lira kadar değersizleşeceğini belirterek "Ciddi anlamda fakirleşeceğiz" dedi.

ZARRAB KARA KUTU

Erdem, "Tutuklanmasını bekliyordum ama Zarrab için kırmızı bültenin çıkacağını düşünüyordum. Bu yaptığıyla iktidar partisi kadrolarına sadık olmayan bir tutum izledi. Zarrab AKP'nin kara kutusudur. Benim 14 yılda tanıdığım Erdoğan, Hakan Fidan'ı nasıl bütün saldırılarda koruduysa, sırlarına vakıf olan bir adamın bu şekilde ABD'ye gidip teslim olma tutumu içerisine girmesini de engellemeliydi" dedi.

Eren Erdem katıldığı bir televizyon programında Zarrab'ın tutuklanmasına ilişkin dikkat çeken iddialarda bulundu.

"FBI İLE İSTANBUL'DA GÖRÜŞTÜ"

Erdem, "teslim oluşu AKP'den habersiz olan Zarrab, harcanacağı düşüncesiyle, İstanbul'da bir restoranda, FBI'ya bağlı 3 kişiyle akşam yemeğinde programlı şekilde bunu organize edip öyle gitti. Zarrab konuşacak ve çok daha vahim şeyler ortaya çıkacak. ABD'deki savcı, yeni bir teknik takip yapmış, bu takip sonucu oluşan veriler içerisinde iktidar partisinin mensupları olduğu iddia ediliyor" dedi.

"HALKBANK KAPATILABİLİR"

Erdem, bugüne kadar Zarrab'la ilgili her şeyi önergelerle hükümete sorduklarını ama yanıt alamadıklarını belirterek şöyle devam etti: "İktidarın ülkeyi itibarsızlaştırma hakkı yok. Kamu kuruluşları kamusal görüş ekseninde işletilmelidirler. Halkbank'ın bu süreçte bu duruma düşmesi, kapatılmasına kadar varabilir. Kim verecek bunun hesabını" diye konuştu.

"17 ARALIK'IN 3 BAKANI RİSK ALTINDA"

Uzun süredir bir soruşturma yürütüldüğünü söyleyen Erdem, "17-25 Aralık sürecinin 3 bakanı risk altında. Yeni isimler de bu işe dahil edilmiş olabilir. Muammer Güler ve Zafer Çağlayan'ın sürece dahil edilmesiyle, eğer bir kırmızı bülten çıkarsa şaşırmam. İktidar, Türkiye'ye büyük bedel ödetecek. Kara para ticareti yapan bir örgüt var ve bu işten bir rant sağlamış bir iktidar partisi var. Buradan çağrı yapıyoruz: Derhal Sarraf'la ilişkiye geçmiş insanların yargılanması için hukuksal altyapıyı oluşturun. Birileri ülkemizin itibarını zedelemeden, kırmızı bülten çıkarmadan biz bunları yargılayalım, zaten bu kişilerin fezlekeleri var. Bütün kara para sirkülasyonunun içinde yer almış vekil, bürokrat, eş dost, kim varsa, derhal Türkiye'de yargılanmalı. Türkiye, aksi takdirde 5 tane 'dalton' yüzünden büyük bir tehlikeye sürüklenecektir" şeklinde konuştu.

EKONOMİK KRİZ UYARISI

Birkaç ay içerisinde 2000 liranın 200 lira kadar değersizleşeceğini söyleyen Erdem, "Ciddi anlamda fakirleşeceğiz. Bu dava kapsamında Türkiye'ye dönük bir tutum ortaya çıkabilir. Bu 5 kişinin kellesini korumak için 78 milyonun kesesini boşaltacak bir süreci ortaya çıkabilir. Hala 5 kişiyi korumak için davayı açmayanlar, halk düşmanlarıdır. Bunlar, içine düştükleri servet girdabında boğulan, halk düşmanlarıdır. Zarrab, gözünü kırpmadan bunları harcayacak, çünkü bunların kendisini harcayacağını düşünmeye başladı. İsminin önünde Cumhuriyet yazan savcılara söylüyorum, zerre kadar sorumluluk duyguları varsa, kamu bankası diyoruz ya, kamudan gelen vergiyle maaş alan cesur bir savcı varsa, Zarrab ile ilişkilenmiş olanlarla ilgili bir soruşturma başlatsın" şeklinde konuştu.

CHP\'li Eren Erdem: Birkaç Ay İçerisinde Ciddi Anlamda Fakirleşeceğiz
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi CHP'li Eren Erdem: Birkaç Ay İçerisinde Ciddi Anlamda Fakirleşeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • tugi: içinizden geçenler dışınıza yansıyor istedikleriniz bunlar sizin zaten ama merak etme inadına AKP lan 0 0 Yanıtla
  • bingöllü: gönlü fakir olnın cebi zengin olsa ne yazar..... 0 0 Yanıtla
  • ADSIZ: KINA YAKINN BATIYORUZZ 0 0 Yanıtla
  • Zaza Şakir : Ütopya ey halkım yersen. Sen ne halt yapacaksın . Senin tavrın NE olacak kına mı sürecen 0 0 Yanıtla
  • ERDEM CANOGLU: Korkmaya gerek yok ! "Benim adım Kemal Ben parayı bulurum"diyen altin yumurtlayan tavugumuz var. 0 0 Yanıtla
  • muratT.: Siz ne zamandan beridir şahsınız Türkiye yi düşünür oldunuz?? 0 0 Yanıtla
  • vatandaş : ufak atta civcivler yesin senin hayalin rüyan bu ama bu ülke senin ve senin gibilere rağmen ebediyete kadar güçlü olacak ben git rusyaya İrana ve terör örgütlerine söyle bunları mutlu olsunlar 0 0 Yanıtla
  • Davudi: Sanki icinden gecen dilekleri dile getiriyor Rus hayrani adam,nasil bir hesap kitap ki birkac ay icinde 10 kat fakirlesecek insanlar.Bu sadece iktidar beter olsun mantigi ile ulkeyi batirmanin dilekleri dile gelmis.Nerde yetisiyor bunca hain memlekette anlamiyorum 0 0 Yanıtla
  • yüksel: İran sevücüleri istemiyoruz. sen bizim memlekette çalışma maaş alma. saflarında olduğun irana iltica et. seni istemiyoruz erren. 0 0 Yanıtla
  • ali Ünal : belki sen birkaç ay içinde rusya ya kaçabilirsin. 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi
    16:23 Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi tarafından düzenlenen 'Turuncu Konuşalım' etkinliği kapsamında Bursa'da 'Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki' başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Panelde, Bursa'nın tasarım vizyonu ve liderliği desteklenirken, yaratıcı fikirlerin gelişeceği ortamların önemi vurgulandı. Ayrıca, endüstriyel tasarımın sektörel sorunları, destekler ve yol haritası da ele alındı.

  • Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı
    16:23 Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı

    Ardahan'ın Posof ilçesinde yıllardır özlemi çekilen doğal gaz çalışmaları sona erdi. İlk gazın açılışı yapıldı ve törene yüzlerce kişi katıldı. Posof'a bağlanan doğal gazın açılışı meşalelerle gösterildi.

  • Mardin İçmesuyu Projesi'nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor
    16:05 Mardin İçmesuyu Projesi'nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

    Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU) tarafından yürütülen "Mardin İçmesuyu Projesi" çalışması sürüyor. Kasımiye-1 ve Kasımiye-2 su depo çalışmalarında incelemelerde bulunan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Tuncay Akkoyun, projenin fiziki gerçekleşmesinin yüzde 30'u geçtiğini belirtti. Projenin tamamlanmasıyla Mardin'in günlük insani kullanım su ihtiyacı karşılanacak.

  • Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı
    15:40 Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı

    TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Balıkesir'de ocak ayında ihracat yüzde 14 azalarak 73 milyon 100 bin dolar, ithalat yüzde 9,2 azalarak 55 milyon 700 bin dolar olarak gerçekleşti. Şubat ayında ise genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 14, ithalat yüzde 26,5 oranında azaldı. Ocak-Şubat döneminde ise ihracat yüzde 8,5 artarken, ithalat yüzde 16 azaldı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor
    15:35 Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yeşilhisar ilçesinde yeni yerleşim yerleri için 6 milyon 850 bin lira maliyet ile içme suyu yatırımının devam ettiğini açıkladı. Büyükkılıç, altyapı yatırımlarının şehrin geleceğini sağlıklı bir şekilde taşımak için hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

  • Tiryakilere kötü haber! Seçim sonrası sigaraya 10 TL zam geleceği iddia edildi
    15:35 Tiryakilere kötü haber! Seçim sonrası sigaraya 10 TL zam geleceği iddia edildi

    31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler sonrasıyla ilgili ekonomik anlamda çok sayıda iddia ortaya atılırken, bunlara bir yenisi daha eklendi. Sigaraya 1-10 Nisan tarihleri arasında 10 TL'lik dev bir zam geleceği iddia edildi.

  • Adana'da Çiftçilere Hibe Destekli Soya Tohumu Dağıtıldı
    15:32 Adana'da Çiftçilere Hibe Destekli Soya Tohumu Dağıtıldı

    Adana'nın 9 ilçesinde yürütülen 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi' kapsamında, 64 üreticiye 2 bin 200 dekar tarım arazisi için 22 ton hibe destekli soya tohumu dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, dağıtım programında yaptığı konuşmada, Adana'daki üreticinin üreterek 85 milyonu doyurma gibi bir sorumluluğu olduğunu vurguladı ve desteklerin gelecek yıllarda da devam edeceğini belirtti.

  • Özgür Karabat:
    15:20 Özgür Karabat: "İşinize Gelince Faiz Haram Diyorsunuz. Çiftçiden Alınca mı Helal Oluyor?"

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, AKP'nin çiftçilere verilen Çiftçi Destek Kredilerini esnek faize çevirdiğini ve çiftçilerin yüksek faizle mağdur olduğunu belirtti. Karabat, AKP'nin çiftçilere yönelik tutarsız politikalarını eleştirdi.


Advertisement