CHP'li Eski Vekiller Yayınladıkları Bildiriyle Kılıçdaroğlu'nu İstifaya Çağırdı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Eski Vekiller Yayınladıkları Bildiriyle Kılıçdaroğlu'nu İstifaya Çağırdı

CHP\'li Eski Vekiller Yayınladıkları Bildiriyle Kılıçdaroğlu\'nu İstifaya Çağırdı

CHP'li eski 50 milletvekili yayınladıkları bildiriyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırdı.

15.08.2014 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li eski 50 milletvekili yayınladıkları bildiriyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırdı.

CHP İzmir eski Milletvekili Kemal Anadol bir grup eski milletvekiliyle birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

CHP'li eski 50 milletvekilinin imza attığı "Kılıçdaroğlu istifa etmelidir" başlıklı bildiriyi okuyan Anadol, cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını başarısızlık olarak nitelendirdi.

Anadol şöyle dedi:

"Sorumluluk doğrudan doğruya uyarıları dikkate almadan ve partinin yetkili kurullarında görüşülüp karar alınmadan Ekmeleddin İhsanoğlu'nu çatı adayı olarak öneren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na aittir. Esasen kendisi de İhsanoğlu'nu aday göstererek kişisel bir risk aldığını söylemiştir. Şimdi alınan bir riskin bedelinin ödenmesi gerekmektedir. Çağdaş demokrasilerde bunun yolu genel başkanlıktan istifa etmektir."

"Yeni CHP değil, yeniden CHP" ifadesini kullanan Anadol, "CHP Genel Başkanı kurultayın toplanabileceğini söyledi. Bu beyanı olumlu karşılıyoruz, destekliyoruz" dedi.

"CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce olası bir kurultayda aday olacağı sinyalini verdi, İnce ile birlikte hareket eder misiniz?" sorusuna Anadol, "Her CHP üyesinin Muharrem İnce gibi grup başkanvekilliği yapmış bir arkadaşımızın adaylığını gayet doğal karşılıyoruz. Başka arkadaşlar da aday olabilir. Biz bu toplantıyı bazı adaylara destek olmak bazılarına köstek olmak için yapmıyoruz tamamen ilkesel bir tavır sergiliyoruz. Risk aldım diyen Genel Başkan'ın bu riskin gereğini yerine getirmesini istiyoruz amacımız bu" dedi.

-"BAYKAL, SAV İLE TEMASIMIZ HER ZAMAN VARDIR"-

Bir soruya Anadol, "Sayın Deniz Baykal, Sayın Önder Sav ile temasımız her zaman vardır. Biz aynı partinin mensubuyuz. Sayın Deniz Baykal'ın, Sayın Önder Sav'ın böyle bir toplantıya olumsuz bakacağını sanmıyorum, elbette olumlu bakıyorlardır. Olumlu baktıklarını söyleyebilirim" yanıtını verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Eski Vekiller Yayınladıkları Bildiriyle Kılıçdaroğlu'nu İstifaya Çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • cebrail şakar: sizler bu akıla giderseniz dah çok kurultaya gidersiniz olmadı parti içi hesaplar bitmiyorki miletin güvenini kazananız 0 0 Yanıtla

Advertisement