Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

17.05.2016 12:24  Güncelleme: 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

"CUMHURBAŞKANI'NA HAKARETTEN" SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, hazırladığı suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

Gaytancıoğlu'nun partisinin Keşan ilçe binasında yaptığı basın toplantısındaki sözlerinden şikayete konu bölümlere yer verilen dilekçede, açıklamaların TCK'nın 299. maddesinde düzenlenen "Cumhurbaşkanlığına hakaret suçunun unsurlarını ihtiva ettiği" belirtildi.

Anayasa'nın 104. maddesine göre Cumhurbaşkanının, devletin başı olduğu ve bu sıfatla Türkiye Cumhuriyetini ve Türk milletinin birliğini temsil ettiğine dikkat çekilen dilekçede, şöyle denildi:

"Cumhurbaşkanının bu istisnai konumu, onun kişiliğinin görev ve sıfatıyla kaynaşmış olarak algılanmasına neden olmaktadır. Bu nedenle makamına yönelmeyip, kişiliğine karşı işlenmiş de olsa Cumhurbaşkanına hakaret suçunun, kişilere karşı suçlar içinde görülmemesi gerekmektedir. Kanun koyucu, bu düşüncelerle Cumhurbaşkanına hakaretin devlete karşı işlenmiş suçlar arasında düzenlenmesini uygun görmüştür. Bir başka anlatımla, suç doğrudan doğruya Cumhurbaşkanı olan kişiye karşı işlenmekte ise de suçla korunan ve bu nedenle ihlal edilen değer, devletin siyasal iktidar yapısıdır."

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ ÇERÇEVESİNDE DEĞERLENDİRİLEMEZ"

Gaytancıoğlu'nun açıklamalarının düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilemeyeceği ifade edilen dilekçede, "Şikayet konusu açıklamaları onur, şeref ve saygınlığı zedeleyici söz ve beyanlar mahiyetinde olduğundan, hukuken himaye edilmesi mümkün değildir." değerlendirmesi yapıldı.

Dilekçede, Gaytancıoğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan kamu davası açılması talep edildi.

NE DEMİŞTİ

Gaytancıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik olarak, "G.zekalı, cumhurbaşkanı denen diktatör bozuntusuna buradan sesleniyorum. Türkiye'yi germeye kalkmasın, kendisine de g.zekalı diyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu\'nun Başdanışmanı Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement