CHP'li Genç, Kılıçdaroğlu'dan "Köşk" Anketi İsteyecek - Son Dakika
Güncel

CHP'li Genç, Kılıçdaroğlu'dan "Köşk" Anketi İsteyecek

CHP\'li Genç, Kılıçdaroğlu\'dan "Köşk" Anketi İsteyecek

Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmak istediğini belirten CHP'li Kamer Genç, Kılıçdaroğlu'ndan anket isteyecek.

10.04.2014 08:17  Güncelleme: 08:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için harekete geçti. Genç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kendi isminin yer aldığı bir anket yapılmasını önerecek.

"20 MİLLETVEKİLİNİN İMZASINI BULURSAM ADAY OLURUM"

ANKA'nın sorularını yanıtlayan Genç, Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmak istediğini belirterek, "20 milletvekilinin imzasını bulursam aday olurum. Gücümün de çok olduğuna inanıyorum, her tarafa gidiyorum, insanlardan büyük bir saygı ve sevgi görüyorum" dedi.

"KÖŞK" ANKETİ İSTEDİ

Cumhurbaşkanlığı seçimi için partisine anket yapılması önerisini yapacak olan Genç, "Bence parti eğer sağlıklı bir aday belirlemek istiyorsa bana göre bir kamuoyu araştırması yapalım hatta Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan, benim üçlü olarak bir kamuoyu araştırması yapılmasını istiyorum. Ben onların karşısında başarılı olacağıma inanıyorum" diye konuştu.

Araştırmanın CHP tarafından yapılmasını isteyen Genç, "Yani bir araştırma şirketine yaptırılabilir. Bilmiyorum kaça mal oluyor bir araştırma" dedi.

"TAYYİP ERDOĞAN'I UZAKLAŞTIRIRIM"

Kendine güvendiğine dikkat çeken Genç, "50 ilin üzerinde yere gittim. Türkiye'nin her tarafına gittim. Yurt dışına gittim. Çok büyük bir sevgi var halktan bana karşı. Ben cumhurbaşkanı seçilirsem bir defa Tayyip Erdoğan'ı Başbakanlık'tan uzaklaştırırım" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini ifade eden Genç, "Evvela Genel Başkan ile konuşacağım. Diyeceğim ki milletvekilleri bana imza verirlerse engellemeyin diyeceğim. Onunda fikrini alacağım" dedi.

Genç, CHP Genel Başkanı'ndan onay alması halinde milletvekilleriyle konuşacağını ifade ederek, "Genel Başkan imza toplarsan engel olmam derse ben de gider arkadaşlarla konuşurum. Ben Süleyman Demirel cumhurbaşkanıyken o tarihten beri cumhurbaşkanlığına aday olacağımı o zaman söyledim. Ben halkın sağduyusuna güvendiğim için rahatlıkla bu konuda bir başarıya ulaşacağıma inanıyorum" dedi.

Genç, "Burada yaptığım aşağı yukarı 30 küsur sene siyasette mücadelemi herkes biliyor. Benim ilkelerim belli. Laik Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bütünlüğünü savunuyorum. Bu ilkelerime sahip herkes ile görüşürüm" diye ekledi.

YİRMİ MİLLETVEKİLİNİN YAZILI TEKLİFİ İLE MÜMKÜN

Cumhurbaşkanlığına Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri içinden veya Meclis dışından aday gösterilebilmesi yirmi milletvekilinin yazılı teklifi ile mümkün. Ayrıca, en son yapılan milletvekili genel seçimlerinde geçerli oylar toplamı birlikte hesaplandığında yüzde onu geçen siyasî partiler ortak aday gösterebiliyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Genç, Kılıçdaroğlu'dan 'Köşk' Anketi İsteyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • s sapan: bu ülkeye seningibi bir cuhurbaşkanı gerek dürüs mert dopra toplum insanı 5 9 Yanıtla
  • guzelizmir: Gercektende bunlarin hakkindan ancak kamer ganc gelir, milletin anlayacagi sekilde sansursuz konusmasida , ne kadar samimi oldugununda bir gostergesidir , bu ana kadar olay yaratan konusmalarinin hangisi yalan , hangisi iftira? Aksini idda eden varsa soylesin,,,, 3 4 Yanıtla
  • MEEEEEE..: BÜYÜK ÖNDER HAYDAR DÜMENDEN SONRA İKİNCİ FAVORİM.. CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI İÇİN...KAMER GENÇ.... 6 0 Yanıtla
  • ALP: CUMHURBAŞKALIĞI KAMER GENÇE YAKIŞIR TÜRKİYENİN REYTİNGİ EN YÜKSEK CUMHURBAŞKANI OLUR 5 0 Yanıtla
  • kayserli: kamer genç cumhurbaşkanlığına aday olsun bir kayserili olarak oyumu vereceğim...bu ülkenin kamer genç gibi bir cumhurbaşkanına ihtiyaçı var... 1 3 Yanıtla
  • hakkan: çankayada köşk değil sarıyerde verelim 2 1 Yanıtla
  • ALPEREN: KAMER GENÇ CUMHURBAŞKANI ADAYI OLURSA OYLARIN YÜZ ALTMIŞİKİSİNİ ALIR OYLAR KAMER GENÇE 2 0 Yanıtla
  • ajanda: Gücümün de çok olduğuna inanıyorum, her tarafa gidiyorum, insanlardan büyük bir saygı ve sevgi görüyorum' ....halkın içinde trübülere oynayan soytarıları seven insanlar var elbet..seçimler geçti nasılsa Tunceli milletinin vekili olarak görevini yaptığına inanıyor alnının akıyla seçimden çıktığını görüyorsa..... 0 0 Yanıtla

Advertisement