CHP'li Gençler 'Cumhurbaşkanına Hakaret'ten Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Gençler 'Cumhurbaşkanına Hakaret'ten Hakim Karşısına Çıktı

CHP\'li Gençler \'Cumhurbaşkanına Hakaret\'ten Hakim Karşısına Çıktı

Manisa'nın Kula İlçesi'nde yapılan eylemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla haklarında dava açılan CHP'li 9 gencin yargılanmasına başlandı.

10.11.2015 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Kula İlçesi'nde yapılan eylemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla haklarında dava açılan CHP'li 9 gencin yargılanmasına başlandı.

Kula'da yapılacak katı atık bertaraf tesisine karşı 29 Kasım 2014 tarihinde eylem yapan grup içinde yer alan, aralarında CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Güngör Serdar Bozkaya'nın da bulunduğu partili 9 genç hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'hırsız' dedikleri iddiasıyla dava açıldı. Davanın ilk duruşması Kula Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanıklardan Ladi Mingir, Mehmet Fatih Yılmazer ve Yusuf Seçkin duruşmaya katılmadı. CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Güngör Serdar Bozkaya ile birlikte Hüseyin Yardımcı, Mahmut Aykut Özdemir, Ali Cankaya, Doğan Aksoy ve Zafer Kolkıran isimli 6 sanığın katıldığı duruşmayı; CHP Manisa milletvekilleri avukat Mazlum Nurlu, Tur Yıldız Biçer, Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, CHP Kula İlçe Başkanı Osman Kasırga da izledi. Sanıkların savunmalarının alındığı duruşma, 12 Ocak 2016'ya ertelendi.

HAKARET YOK İDDİASI

Davanın sonunda adliye önünde açıklamalar yapıldı. İlk konuşan Manisa Barosu Başkanı Avukat Ali Arslan, "O günkü amaçları, Kula'ya yapılacak katı atık tesisini protesto etmekti. Kesinlikle eylemlerinde ve söylemlerinde Cumhurbaşkanına hakaret söz konusu değildir. Bu yargılanma sonucunda ortaya çıkacaktır. Bu şekilde yapılan soruşturmalarla ve açılan davalarla sivil toplum örgütleri, siyasi partiler sindirilmeye çalışılmaktadır" dedi.

MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ

Sanıklardan CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Güngör Serdar Bozkaya, "Gün ve saat olarak manidar bir gün. Atamızın huzurunda Anıtkabir'de olmak istediğimiz bir günde; maalesef Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla Kula Adliyesi'ndeyiz. Biz mücadelemize devam edeceğiz. Biz Türkiye'nın daha çağdaş hukuk devleti olması için mücadele ediyoruz. Yargı bağımsızlığını savunuyoruz. Hukukun üstünlüğünü savunuyoruz. O gün Kula'da katı atık berteraf tesisinin yapılmaması için Kula halkının daha rahat hayat yaşayabilmesi için gençlik kollarımızdan arkadaşlarımız ile birlikte bir eylem düzenlemiştik. Bu eylemimizde de haklıydık. Bizim demediğimiz, yapmadığımız konulardan suçlanıyoruz. Ama Türkiye'de gerçekten çağdaş hukuk anlayışı ve hukukun üstünlüğü olana kadar bu mücadelemizi devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ VEKİLLERDEN DESTEK

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu ise şunları söyledi: "Gençlerimiz o gün Kula'da yapılması düşünülen katı atık tesislerini protesto amacıyla etkinlik yapmışlardır. Orada yapılan bir suç unsuru değildir. Sadece protesto haklarını kullanmışlardır. Hakaret içeren hiçbir sözün olmadığını gençlerimiz beyan etmektedirler. Biz genç kardeşlerimize güveniyoruz. Onlara manevi destek olmak amacıyla yanlarındayız."

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de, "Bu mücadelede gençlerimiz, Kula çöplük olmasın diye slogan attı. Mücadelelerinde sonuna kadar yanındayız. Gençlerimiz ile gurur duyuyoruz. Kula çöplük olmasın diyoruz" diye konuştu. - Kula

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Gençler 'Cumhurbaşkanına Hakaret'ten Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement