CHP'li Gençlerden "Gezi Parkı" Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP'li Gençlerden "Gezi Parkı" Açıklaması

Gezi Parkı merdivenlerinde açıklama yapmak isteyen CHP Gençlik Kolları temsilcileri ile polis arasında arbede çıktı, güvenlik güçleri gruba biber gazı ile müdahale etti.

23.11.2014 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi Parkı merdivenlerinde açıklama yapmak isteyen CHP Gençlik Kolları temsilcileri ile polis arasında arbede çıktı, güvenlik güçleri gruba biber gazı ile müdahale etti.

CHP İstanbul Gençlik Kolları temsilcileri, Beylikdüzü Kültür ve Sanat Merkezi'nde bugün düzenleyecekleri "Yeniden Daha İyisini İnşa Etmek İçin Dünyayı İşgal Et" programı öncesi Filistin, ABD, Tunus, İsrail ve bazı yabancı ülkelerden gelen konuklarıyla Taksim'deki Gezi Parkı'nın merdivenlerinde açıklama yapmak için girişimde bulundu.

CHP'li grup, The Marmara Otel önünde bir araya gelirken Gezi Parkı'na çıkan bütün noktalar güvenlik güçlerince kapatıldı.

Bunun üzerine CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, emniyet yetkililerinden merdivenlerde açıklama yapmaları için izin verilmesini istedi. Yetkililer ise valilikçe eylem ve protesto gösterileri için belirli yerlerin açıklandığını, bunların dışında kalan yerlerde herhangi bir açıklama yaptırmayacaklarını kaydetti.

Partililerin tüm ısrarına rağmen izin verilmemesi üzerine otel önünde bir açıklama yapan Yıldız, "Daha önce ilgili yerlere izin dilekçesi vermiş olmamıza rağmen emniyet, merdivenlerde açıklamanın yasak olduğunu söylüyor. Basın açıklamamızı merdivenlerde yapacağız, bu konuda kararlıyız" diye konuştu.

ABD'den gelen Occupy Wall Street Sözcüsü Mark Bray de açıklamaya izin verilmemesinin demokrasiyle hiçbir şekilde bağdaşmadığını, polislerle engel olmaya çalışmanın "zayıflık" olduğunu savundu.

Burada "Geziden direnen tüm dünya halklarına selam olsun" yazılı büyük pankart açan grup, slogan atarak Gezi Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Ancak otelin çok yakınından itibaren önlem alan polis ekipleri grubun geçişine izin vermedi. Bu sırada grupla polis arasında arbede çıktı.

Güvenlik güçleri bazı partilileri gözaltına almak isterken diğerleri buna engel oldu. Ekipler, grubun dağılması için biber gazı kullandı ve grubu kalkanlarla iterek uzaklaştırmaya çalıştı.

Bu sırada bazı partililerin de polise fiziki müdahalede bulunduğu görüldü. Gruptan bazıları ise güvenlik güçlerine herhangi bir müdahalede bulunulmaması yönündeki çağrıda bulundu.

Arbede sonucu grup polisin de müdahalesiyle otelin hemen önüne kadar çekildi.

Daha sonra burada kısa bir açıklama yapan Yıldız, emniyet mensuplarının kendilerini tamamen abluka altına aldığını, müdahale sırasında darbedildiklerini savundu.

Gerekli yazışmaları yaptıklarını iddia eden Yıldız, "Yurt dışından gelen misafirlerimizle sadece ve sadece Gezi Parkı'nın merdivenlerinde basın açıklaması yaparak gündemi değerlendirmek istedik. Bu görüntü, bu maskeler, bu önlük sizin korkaklığınızdır. Amacımız gerilim çıkarmak değil, Anayasa'nın bize verdiği hakkı kullanarak 100 metre ilerdeki merdivenler açıklama yapmak, düşüncelerimizi ifade etmekti. Ama siz bu korkunuzla tarihe yazılacak ve hiçbir zaman hesap veremeyeceksiniz" diye konuştu.

Grup, açıklama sonrası dağıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'li Gençlerden 'Gezi Parkı' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement