CHP'li Gençlerden "Kayıp-kaçak" Protestosu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Gençlerden "Kayıp-kaçak" Protestosu

CHP Gençlik Kolları üyeleri, bir enerji dağıtım firması önünde düzenledikleri eylemle, firmanın "kayıp kaçak" giderlerini faturalara yansıtarak haksız kazanç elde edildiğini ileri sürdü.

31.01.2015 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Gençlik Kolları üyeleri, bir enerji dağıtım firması önünde düzenledikleri eylemle, firmanın "kayıp-kaçak" giderlerini faturalara yansıtarak haksız kazanç elde edildiğini ileri sürdü.

CHP Çankaya İlçe Başkanlığı önünde toplanan gençler, ellerindeki pankartlarla, Hanımeli Sokak'ta bulunan firmanın hizmet binası önüne geldi.

Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, burada yaptığı açıklamada, enerji birim fiyatlarının, yoksulluk sınırının üzerinde bir fiyatla vatandaşa yansıdığını savundu.

"Burada her zaman olduğu gibi bir soygun hikayesi var" ifadesini kullanan Yıldız, şunları kaydetti:

"Özelleştirme politikalarının bizi getirdiği nokta ortadadır. EPDK'nın birim fiyatları üzerinden bir inceleme yaptık. Bu dağıtım şirketleri 9 kalemde soygun inşa ederek, vatandaşa düzensiz fatura gönderiyor. Vatandaş aynı elektriği kullanmasına rağmen iki katı elektrik fiyatı ödüyor. Bu sadece Ankara'da değil, Türkiye'nin her noktasında AKP'nin eliyle, firmalar tarafından faturalar şişirilmektedir. Türkiye'de 30 milyon abone var, bu abonelerin kullandığı rakamın üzerinde, 10 katrilyonu bulan, enerji fonu, belediye tüketim vergisi gibi birçok vergiler aracılığıyla vatandaşın cebinden para çalınıyor. AKP bu soygunun durmaması için önümüzdeki hafta parlamentoya bir torba yasa getiriyor. Bu yasa enerji dağıtım şirketlerini koruyacak ve rahat bir şekilde halkın cebinden 10 katrilyonu çalarak bizim faturalarımıza yansıtarak, kendi yandaşlarına peşkeş çekmeye hazırlanıyor. Buna izin vermeyeceğiz."

Grup açıklamanın ardından dağıldı. Eyleme, CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin de katıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'li Gençlerden 'Kayıp-kaçak' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement