CHP'li Gök: Olan Kilis Halkına Oluyor - Son Dakika
Güncel

CHP'li Gök: Olan Kilis Halkına Oluyor

Chp Grup Başkanvekili Levent Gök, Kilis'teki olaylara ilişkin "Olan masum yurttaşlarımıza, Kilis'teki yurttaşlarımıza, Kilis halkına oluyor.

25.04.2016 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Grup Başkanvekili Levent Gök, Kilis'teki olaylara ilişkin "Olan masum yurttaşlarımıza, Kilis'teki yurttaşlarımıza, Kilis halkına oluyor. Roketler geliyor, ülkemizi vuruyor, Türkiye bunu sadece seyrediyor" dedi.

CHP'li Gök, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Levent Gök, Kilis'te yaşananlar hakkında düşüncelerinin sorulması üzerine şu yanıtı verdi: "Türkiye neredeyse kendisinin girmediği ama kendisine yönelik bir saldırının, neredeyse savaşın içerisinde. Bakanlar Kurulu açıklama yapıyor 'Soğukkanlı olalım, meseleyi çözeceğiz' dedikleri gün yurttaşlarımızı kaybediyoruz. Bakanlar Kurulu'nun bu konuyu çözebilecek iradesi yoktur, başından beri yaptıkları yanlış değerlendirmelerle Türkiye'yi bir çatışmanın eşiğine getirmişlerdir. Kilis'te yaşanan tablo, iktidarın aciz ve beceriksiz tutumunun tipik bir göstergesidir. Olan masum yurttaşlarımıza, Kilis'teki yurttaşlarımıza, Kilis halkına oluyor. Roketler geliyor, ülkemizi vuruyor, Türkiye bunu sadece seyrediyor. Bakanlar Kurulu sadece seyirci kalıyor. Bunun hiçbir karşılığını veremeyecek durumdayız. Türkiye, IŞİD'in yarattığı bir belanın ne denli pahalı bir şekilde ödendiğini önemli bir göstergesi olarak ortada duruyor. Bu tabloyu yaratan bizzat hükümetin beceriksiz tutumudur. Bütün yurttaşlarımızın hayatının kaybetmesinden bu hükümet sorumludur"

"CUMHURBAŞKANI'NIN ÇARK ETMESİ TUTARSIZ OLDUKLARINI GÖZLER ÖNÜNE SERİYOR"

Levent Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe Mutabakatı ile ilgili açıklamasına yönelik şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı'nın bugün söylediklerinin bir değeri yoktur. Cumhurbaşkanı o gün bilerek ve isteyerek, o mutabakatta olmasını istediği başbakanı ve grup başkanvekillerini de ortada bırakmışa benziyor. Görüşmeye katılan başta Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan olmak üzere Cumhurbaşkanı'nın bu söylediklerine karşı bir cevabı olmalıdır. Bu toplantıda bulunma gerekçelerini Cumhurbaşkanı'na danışarak alıp almadıklarını konusundaki görüşlerini kamuoyu bekliyor. El sıkışarak, açıklama yaptılar. Cumhurbaşkanı'nın çark etmesi, bugüne kadar izledikleri politikalara ne denli tutarsız olduklarını gözler önüne sermektedir"

"TARAFTALAR TAKIMLARINA VE ŞEHİRLERİNE ZARAR VERİYOR"

CHP'li Gök, Trabzonspor- Fenerbahçe maçında yaşananları ve Amedspor yöneticilerinin saldırıya uğramasına ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Bu taraftarlar kendi takımlarına ve şehirlerine olağanüstü zarar veriyorlar. Bugüne kadar gelinen noktada sporda şiddetin önlenememesi, Trabzon'da vaka olarak ortayla çıkarken, Ankara'da ne yazık ki kutuplaşmanın bir parçası olarak ortaya çıkıyor. Türkiye'deki siyasal kutuplaşmanın takımlara kadar yansımasının vahim sonuçları olur. Birkaç densizin yaptığını kulüplere ve o illere mal etmemek gerekir. Bu olayları yaratanların hepsini kınadığımı ifade etmek istiyorum" - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Gök: Olan Kilis Halkına Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement