CHP'li Gök'ten Greco Heyeti ile Görüşmesi Sonrası Açıklama - Son Dakika
Politika

CHP'li Gök'ten Greco Heyeti ile Görüşmesi Sonrası Açıklama

CHP\'li Gök\'ten Greco Heyeti ile Görüşmesi Sonrası Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, “Yolsuzluklar konusunda GRECO raporlarında Türkiye’nin durumunun iç açıcı olduğunu söyleyemeyiz” dedi.

16.04.2015 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, "Yolsuzluklar konusunda GRECO raporlarında Türkiye'nin durumunun iç açıcı olduğunu söyleyemeyiz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Gök, CHP heyetinin Yolsuzluğa Karşı Devletler Grubu (GRECO) heyeti ile görüşmesinden sonra gazetecilere TBMM Grup Yönetimi Salonu'nda açıklama yaptı. Gök, GRECO heyetinin Cumhuriyet Halk Partisi'ni ziyaret ettiğini ve Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, İstanbul Milletvekili Osman Korutürk ve kendisinden oluşan heyetle görüştüğünü belirtti. Gök, "GRECO, Avrupa devletleri ve Amerika'nın üye olduğu 49 üyesi olan bir kuruluş. Her yıl bir rapor hazırlayarak, üye ülkelere tavsiye ve telkinlerde bulunuyorlar. Bu çerçevede Türkiye'deki siyasi faaliyetlerin denetimi, şeffaflığı ve bu konudaki saydamlığa ilişkin yolsuzlukların ne yönde olduğu, yolsuzlukların önlenmesine ilişkin alınan tedbirler konusunda değerlendirmeler yapıyorlar" dedi.

CHP'nin görüşlerini ilettiklerini belirten Gök, "Yolsuzluklar konusunda GRECO raporlarında Türkiye'nin durumunun iç açıcı olduğunu söyleyemeyiz. GRECO'nun daha önce yaptığı raporlara bakıldığında çok kötü sınav verdiği ortadadır" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk ise raporun yayınlanacağını hatırlattı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Gök'ten Greco Heyeti ile Görüşmesi Sonrası Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement