CHP'li Gök Uludere'ye Gözyaşı Dökmeyenlerin Gazze'de Gözyaşı Dökmeye Hakkı Yok - Son Dakika
Güncel

CHP'li Gök Uludere'ye Gözyaşı Dökmeyenlerin Gazze'de Gözyaşı Dökmeye Hakkı Yok

CHP\'li Gök Uludere\'ye Gözyaşı Dökmeyenlerin Gazze\'de Gözyaşı Dökmeye Hakkı Yok

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara değinen Gök, şöyle konuştu Elbette Gazze'de öldürülen herkes, dünyanın neresinde öldürülürse öldürülsün masum insanlar, her ölümü acıdır ve biz her ölümün arkasında gözyaşı dökeriz. Ama 34 kendi yurttaşının öldürüldüğü bir olayda gözyaşı dökmeyenlerin Gazze'de gözyaşı dökmeye hakkı yoktur.

24.07.2014 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara değinen Gök, şöyle konuştu Elbette Gazze'de öldürülen herkes, dünyanın neresinde öldürülürse öldürülsün masum insanlar, her ölümü acıdır ve biz her ölümün arkasında gözyaşı dökeriz. Ama 34 kendi yurttaşının öldürüldüğü bir olayda gözyaşı dökmeyenlerin Gazze'de gözyaşı dökmeye hakkı yoktur. Önce 34 gencecik fidanımızın hesabını bir verin. O hesabı vermeden bu dosya kapatarak kimse başka yerde sahte gözyaşı dökmesin. Bu vatan toprakları Türkiye'nin değil mi Burada öldürülenler bu vatanın eşit yurttaşı değil mi Niçin adaletten pay alamıyorsunuz. Çükü, devletin bütün üst kademesi bu olayın sorumluluğunu taşıyor da ondan. Olay bu kadar açık ve net. Sanmayın ki bu olay kapandı. Bu olay daha yeni başladı. Türkiye kamuoyu, Türkiye vicdanı, bütün dünya kamuoyu daha çok ilgiyle izliyor. İnsanlık vicdanı bir gün mutlaka hesap sorar. Türkiye'de milyonlarca nisanın yüreği sizlerle atıyor. Sizler yalnız değilsiniz, bu olayın hesabını sorana kadar beraber olacağız. Eğer biz bu olayın hesabını soramasak, devlet devlet olmaktan çıkar, adalet adalet olmaktan çıkar. Bir devlet, adaletle ayakta durur. Adaletin olmadığı hiçbir devlet ayakta duramaz. Ben Ankara'dan sizlerin bulunduğu sınırın sıfır noktasında sizlerleyim niçin adalet için. Niçin insan hakları için.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, çocuklarını kaybeden Uludere'li ailelerin geçtiğimiz ay Soma'da bir iş cinayetinde öldürülen 301 madencinin acısını paylaşmak için Soma'ya gittiğini hatırlatarak, Dediniz ki; ülkemizin doğusunda yaşıyoruz ama batısındaki acıda bizimdir. Bu devlet bu kadar mı kördür. Bu devlet bu kadar mı insafsızdır. Sizlerin acısını niçin görmüyor sizlerin acısını niçin adalet terazisinde tartılmasına engel oluyor dedi.

Gök, olayı unutmayacaklarını belirterek, Yürekli duruşunuz, dik duruşunuz nedeniyle sizi kutluyorum. Verilen paraları reddettiniz. Sizler sadece yavrunuza bir kez daha sarılmak istiyordunuz. Onların günlük kazancı 50-100 lira idi. Zaten burası fakir ve yoksul bir yer. Tarım yok, ticaret yok. Onları kucaklayamadan öbür dünyaya gönderdiniz. Onlar öldükten sonra da acil yardım gitmedi. Onlar yine arkadaşları tarafından katır sırtlarında hastaneye götürüldüler. Böyle bir ayıp Türkiye'de yaşanan en büyük ayıplarından bir tanesidirdiye konuştu.

CHP PM üyesi Hüseyin Yaşar ve Şırnak İl Bşkanı Mehmet Uğur'un eşlik ettiği Gök, daha sonra köyden ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Gök Uludere'ye Gözyaşı Dökmeyenlerin Gazze'de Gözyaşı Dökmeye Hakkı Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement