CHP'li Göker: Uydurma, Hurafe Bir Söz, Hadis Olarak Takdim Edildi - Son Dakika
Güncel

CHP'li Göker: Uydurma, Hurafe Bir Söz, Hadis Olarak Takdim Edildi

CHP\'li Göker: Uydurma, Hurafe Bir Söz, Hadis Olarak Takdim Edildi

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, "Burdur Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram'ın paylaşımındaki sözlerin Hadis-i Şerif olmadığına dair Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı.

27.09.2016 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, "Burdur Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram'ın paylaşımındaki sözlerin Hadis-i Şerif olmadığına dair Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı. Uydurma, hurafe bir söz, Hadis olarak takdim edildi" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram'ın Facebook'taki kişisel hesabından 2 Haziran 2014 tarihinde başı örtülü bir kadın resmi üzerinde 'Bir kadın evinden süslenip çıkıp evine dönene kadar kaç erkeğin şehvetini tahrik etmişse o kadar erkekle zina yapmış gibidir (Hadis-i Şerif, Tirmizi/111)' yazılı paylaşımını 21 Eylülde kendi hesabından paylaşan CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, duruma tepki gösterdi. Göker, "Bir tıp doktoru olarak diyorum ki böylesi bir paylaşımı yapan kişi klinik vakadır, görev ehliyeti yoktur" dedi.

Göker, Mahmut Bayram'ın paylaşımındaki sözlerin Hadis-i Şerif olmadığına dair Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama yapıldığını hatırlattı. Göker, "İslamiyet'te esas olan Kuran-ı Kerim ve ayettir. Kılık kıyafet üzerinden zina ile ilişkilendirilecek tek bir ayet yoktur. İslam dini akıl ve mantık dinidir. Dolayısıyla Milli Eğitim Müdürü'nün yaptığı paylaşımın akıl ve bilimle bağdaşmayacağı açıktır. Benim dini bilgim bunları açıklamaya yetmeyebilir" dedi.

Kimsenin namus bekçiliği yapma lüksü olmadığını, herkesin kendi nefsinden sorumlu olduğunu aktaran Mehmet Göker, "Kişiyi insan olarak görmezseniz, onu seks objesi olarak görürseniz bu sizinle alakalı bir şeydir, kılık kıyafetle ilgili değil. Kara çarşafın altındakini de merak eder bu zihniyet" diye konuştu.

'İSTİFASINI BEKLİYORUZ'

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram'ın göreve geldiği günden itibaren sürekli polemik konusu olduğunu kaydeden Mehmet Göker, Bayram görevden alınana kadar toplumsal baskı kurmaya devam edeceklerini aktardı. Mehmet Göker, şöyle dedi:

"Beni kınayan yandaş sendikalar acaba ne cevap verecek? Çünkü Hadis-i Şerif üzerinden bana yüklenmiş, İslamiyet'e saldırdığımı söylemişlerdi. Hz. Muhammed hayattayken fotoğrafının yapılmasına ve sözlerinin kalem altına alınmasına izin vermemişti. Uydurma, hurafe bir söz hadis olarak takdim edildi. Haber sitelerinde bakanlığın soruşturma açmayacağı yazıyor. Bize gelen resmi bir evrak yok. Ben umudumu koruyorum. Çünkü bu iş bir parti meselesini aşmış, İslamiyet'i bu denli ayaklar altına alan kişiyi sorgulama, savunma pozisyonuna gelmiştir. Yetkililerimizin konuyla ilgili gerekli mücadeleyi yapacağını düşünüyorum. Şu anda gerçekleşen barış atmosferinin devamı için bu şahsın görevden alınması şarttır. İstifa tek taraflı bir şey ama biz Milli Eğitim Müdürü'nün istifasını bekliyoruz."

- Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Göker: Uydurma, Hurafe Bir Söz, Hadis Olarak Takdim Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement