CHP'li Güler: Bu Ölümler Türkiye'nin Bölünmesi Anlamına Gelir - Son Dakika
Güncel

CHP'li Güler: Bu Ölümler Türkiye'nin Bölünmesi Anlamına Gelir

CHP\'li Güler: Bu Ölümler Türkiye\'nin Bölünmesi Anlamına Gelir

CHP İzmir Milletvekili Birgül Güler, 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili, "Böyle günler yaşayacağımızı hiçbirimiz hayal etmezken ne yazık ki başımıza geldi." dedi.

27.10.2014 16:42  Güncelleme: 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili, "Böyle günler yaşayacağımızı hiçbirimiz hayal etmezken ne yazık ki başımıza geldi. Bu ölümler Türkiye'nin bölünmesi anlamına gelen ölümler" dedi.

Konferans için geldiği Zonuldak'ta partisinin il başkanlığını ziyaret eden Güler, Cumhuriyetin en temel ilkeleriyle büyük bir çöküş sürecine girdiğini, yıllardır bunu engellemek için mücadele ettiklerini söyledi. O mücadeleyi henüz kazanamadıklarını, aksine tehlike ve tehditlerin daha da büyüdüğünü ifade eden Güler, "Daha geçenlerde gencecik silahsız asker çocuklarımızın şehir ortasında eşkiyaca vurulması var. Böyle günler yaşayacağımızı hiçbirimiz hayal etmezken ne yazık ki başımıza geldi. Bu ölümler Türkiye'nin bölünmesi anlamına gelen ölümler. Hem çocuklarımızın acısı çok büyük hem ülkemizin başına gelebilecek kötülükler çok büyük. Bu kötülükleri önlediğimiz zaman acılarımız hafifleyecek" dedi.

Bir tarafta etnik bölücülük, bir tarafta da gericilik olduğunu savunan Güler, Cumhuriyet Bayramı'nı halkla beraber kutlayacağını, yeni Cumhurbaşkanlığı binasına gitmeyeceğini söyledi. Çankaya'nın bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı makamının bulunduğu yer olduğunu belirten Güler, "İlk Cumhurbaşkanımız oradaydı, bizim Cumhurbaşkanlarımız Türkiye'ye hep oradan seslenecekler. Doğayı, çevreyi ve her türlü kuralı yıkarak Atatürk Orman Çiftliği'nde yaptıkları işi hem yasalara hem tarihimize yapılan büyük bir saygısızlık olarak görüyoruz. Bu saygısızlığı hiçbir zaman cevapsız bırakmayacağımızı söylemeyi görev biliyorum" diye konuştu.

Cumhuriyetin geleceğinden endişe duyduğu belirten Güler, şöyle devam etti:

"Biz ülkemizde kendi bayrağımıza saygıyı suç olarak görebilen bir iktidarla karşı karşıyayız. Türkiye'de ne zaman ulusal, milli olan bir değer için talepte bulunsanız iktidardan doğru çatılmış kaşlar görüyorsunuz. Yetmiyor, saldırtılan polis kuvveti görüyorsunuz. Bizim ülkemizde işgal yok, bir yabancı devlet işgali yok Allah'a şükür. Kendi ulusal değerlerimize bu düşmanlık neden? Ülkemizde bayrağımız yakıldı, Atatürk büstlerine saldırılar oldu, okullarımız yakıldı. ve hükümet bütün bunlara 'Açılım sürecine zarar vermeyeceğiz' gibi anlamını çözmekte zorlandığımız son derece zor cevaplar verdi. Öyle anlaşılıyor ki bu iktidar Türk vatandaşı olmaktan haz etmiyor, bayrağımızdan haz etmiyor, ülkemizde bağımsız olarak yaşamamızı sağlamış ulusal Kurtuluş Savaşı'ndan, Cumhuriyetin ilanından haz etmiyor." - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Güler: Bu Ölümler Türkiye'nin Bölünmesi Anlamına Gelir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement