CHP'li Güler: Bu Ölümler Türkiye'nin Bölünmesi Anlamına Gelir (2) - Son Dakika
Güncel

CHP'li Güler: Bu Ölümler Türkiye'nin Bölünmesi Anlamına Gelir (2)

CHP\'li Güler: Bu Ölümler Türkiye\'nin Bölünmesi Anlamına Gelir (2)

Neo OSMANLI RÜYASI GÖRÜYORLAR CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr Birgül Ayman Güler, Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi'nce Genel Maden İşçileri Sendikası'nda düzenlenen 'Çökertilen Cumhuriyet, Dönüştürülen Türkiye' konulu konferansa katıldı.

27.10.2014 20:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Neo OSMANLI RÜYASI GÖRÜYORLAR

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr Birgül Ayman Güler, Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi'nce Genel Maden İşçileri Sendikası'nda düzenlenen 'Çökertilen Cumhuriyet, Dönüştürülen Türkiye' konulu konferansa katıldı. Milletvekili Güler, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aklında bir başka devlet tasarımı olduğunu, o devletin adının da Türkiye Cumhuriyeti'nin olmadığını söyledi. Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mevcut topraklarının yanı sıra Irak, Suriye ve İran'dan da bazı toprakları alarak Osmanlı dönemindeki sınırlara doğru biraz genişlemiş bir federasyon hayal ettiğini belirten Güler, şöyle konuştu:

"Hatta bunun adının Türkiye Cumhuriyeti olamayacağını söylüyorlar. Ne olabilir konusunu da danışmanları Yiğit Bulut bir televizyon kanalında söyledi. Mesela, 'Mezopotomya Birliği olabilir veya sınırları genişletemezsek Anadolu Birliği olabilir ya da Anadolu- Mezopotamya Birliği yapabiliriz' dedi. Peki bu birliği hangi temelde sağlayacağız. Türk vatandaşlığı temelinde sağlayabilirmiyiz? 'Diniyye' diyebileceğimiz ya da 'mezhebiyye' diyebileceğimiz dincilik-mezhepcilik üzerinde Neo Osmanlı rüyası görüyorlar. Bu doğrudan Türkiye'nin üniter yapısından vazgeçiş değil mi? Bir tür Neo Osmanlı projesi üzerinde Mustafa Kemal'in ulusal devletini reddederek federe, federasyon ya da konfederasyon tipi bir yapılaşma yazıyor bunların akıllarında. Ülkenin başbakanlığını üstlenmiş kişi 'Türkiye'de ulusçulukla hesaplaşma zamanı gelmiştir' diyor. Ulusçuluk dediğiniz Türk milleti. Dediğiniz yapının ta kendisi. Sen kimsin. Sen kimin Başbakanısın. Sen neyle hesaplaşıyorsun. Senin hesaplaşman kiminle. Bu Cumhuriyetin ve Türkiye'nin dönüştürülmesi, çökertilmesi bakımından verilebilecek en iyi örnektir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Güler: Bu Ölümler Türkiye'nin Bölünmesi Anlamına Gelir (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement