CHP'li Gülsün Bilgehan : Davutoğlu'nun Yeniymiş Gibi Sunduğu Vaatler, 2011'de Meclis'te Kabul... - Son Dakika
Güncel

CHP'li Gülsün Bilgehan : Davutoğlu'nun Yeniymiş Gibi Sunduğu Vaatler, 2011'de Meclis'te Kabul...

Chp Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Eşitlik ve Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu Başkanı Gülsün Bilgehan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Yeni Yargı Reformu Stratejisi Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı açıklamalara değindi.

17.04.2015 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Eşitlik ve Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu Başkanı Gülsün Bilgehan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Yeni Yargı Reformu Stratejisi Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı açıklamalara değindi. Gülsün Bilgehan yaptığı yazılı açıklamada, "Başbakan'a yeniymiş gibi sunduğu 'vaatlerinin', Türkiye'nin 2011'de kendi meclisinde kabul ettiği ve 1 Ağustos 2014'te yürürlüğe giren Avrupa Konseyi'nin Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Sözleşmesinin bir gereği olduğunu hatırlatmak isterim.

"2011'DE MECLİS'TE KABUL EDİLMİŞTİ"

Gülsün Bilgehan'ın yazılı açıklaması şöyle; "Bugün, Başbakan Davutoğlu, 'Yeni Yargı Reformu Stratejisi' başlığıyla seçim sonrası yargı sisteminde yapmayı öngördükleri değişikliklerden söz etti. Başbakan, 'Şiddete uğrayan kadınlara, çocuklara kamuda rehabilite edilme, gerekiyorsa istihdam edilmesine dönük de özel bir kanun ve düzenleme planlıyoruz. Ağır şiddet suçu nedeniyle mağdur olmuş kişilerin zararlarını, sorumlulardan alınmak suretiyle devlet ödeyecek. Aynı şekilde suç nedeniyle sağlığı bozulan kişilerin tedavileri de devlet tarafından sağlanacak' ifadelerini kullandı. Başbakan'a yeniymiş gibi sunduğu 'vaatlerinin', Türkiye'nin 2011'de kendi meclisinde kabul ettiği ve 1 Ağustos 2014'te yürürlüğe giren Avrupa Konseyi'nin Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Sözleşmesinin bir gereği olduğunu hatırlatmak isterim."

"HÜKÜMET KADINLARI 13 YILDIR ŞİDDETTEN KORUYAMADI"

"Kadınları 13 yıldır şiddetten koruyamayan hükümet, 'şiddete uğramış kadınların ve çocukların rehabilite edilmesine ve istihdamına yönelik düzenleme yapmaktan söz etmektedir.' Oysaki İstanbul Sözleşmesi'nin 'Genel Destek Hizmetleri' başlığını taşıyan 20.maddesinde 'Taraf devletler, mağdurların şiddet sonrası iyileşmelerini kolaylaştıracak hizmetlere erişmelerini sağlamak üzere gerekli hukuki ve diğer tedbirleri alır. Bu tedbirler gerektiğinde, yasal ve psikolojik danışmanlık, mali yardım, konut, eğitim, öğretim ve iş bulma gibi destekleri içerecektir' denilmektedir."

"KADINA KARŞI ŞİDDETLE MÜCADELEYİ ARTIK BİR SEÇİM VAADİ KONUSU YAPMAMAYA DAVET EDİYORUM"

"Ayrıca, yine İstanbul Sözleşmesinin 'Tazminat' başlığını taşıyan maddesi, şiddet sonucu ciddi bedensel zarar görmüş veya sağlığı bozulmuş mağdurlara devlet tarafından tazminat ödenir, hükmünü taşımaktadır. Başbakan'ı ve AKP hükümetini, seçim sonrasını beklemeden acilen 3 yıl önce imzaladıkları İstanbul Sözleşmesi'nin Türkiye hükümetine yüklediği sorumlulukları yerine getirmeye ve kadına karşı şiddetle mücadeleyi artık bir seçim vaadi konusu yapmamaya davet ediyorum" - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Gülsün Bilgehan : Davutoğlu'nun Yeniymiş Gibi Sunduğu Vaatler, 2011'de Meclis'te Kabul... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement