CHP'li Gürkan: "Güzelbahçe'de Makam Kapısı Kalkacak" - Son Dakika
Yerel

CHP'li Gürkan: "Güzelbahçe'de Makam Kapısı Kalkacak"

CHP\'li Gürkan: "Güzelbahçe\'de Makam Kapısı Kalkacak"

CHP Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Gürkan, belediye başkanı olması halinde ilk iş olarak belediye gelirlerini artıracağını ve herkese açık olması için makamındaki kapıyı kaldırtacağını söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)...

20.11.2013 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Gürkan, belediye başkanı olması halinde ilk iş olarak belediye gelirlerini artıracağını ve herkese açık olması için makamındaki kapıyı kaldırtacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Gürkan, İlçenin siyasi barışa, değişim ve dönüşüme ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, mazbatayı alması halinde ilk iş olarak belediyenin gelirlerini artırmayı ve katılımcı siyaseti yürütmek adına makamına herkesin gelip gitmesi için kapısını kaldırtacağını söyledi. Gürkan ayrıca, Güzelbahçe'de erkeklerden daha aktif olarak çalışan kadınlara ve gençlere fırsat tanınacağını ifade ederken aday gösterilmesi halinde Güzelbahçe'deki mevcut oyları en az yüzde 10 oranında artıracağını belirtti.

Güzelbahçe'de temel olarak bölgesel kalkınmayla ilgili projelere yönelik genel beklenti olduğunu kaydeden Gürkan, "Orta ve küçük esnafın iş yapma konusunda sorunları var. Bu da tabi oradaki halkı ve gençlerimizi etkiliyor. Dolaylı olarak sosyal ve kültürel yaşantıyı etkiliyor. Biz bunu daha önce dile getirmiştik. Her evi her kapıyı dolaşmaya özen göstermiştik. Ama tekrar gidelim, arayı sıcak tutalım, insanlarını görüşlerine önem gösterelim dedik. Yerel yönetimler o bölgede yaşayan insanların sorunlarını çözme sorumluluğuna sahiptir. O sorunları yerinde dinlemezseniz neyi çözeceğiniz konusunda fikriniz olmaz. Biz de yerel yönetimler konusunda yerel seçimler hız kazanmışken neyi, nasıl yapalım yol haritası çizmek için esnaf kardeşlerimizi dinledik. Bu konuda yol haritamızı hazırladık." dedi.

Güzelbahçe halkının güzel bir yaşam sürebilmesi için kentsel sorunları nelerdir fikriyle yola çıktığını kaydeden Gürkan ŞUNLARI SÖYLEDİ:

"Ben belediye başkanlığını bir Sivil Toplum Kuruluşu lideri gibi yapmak istiyorum. Birçok proje dile getiriliyor. Bazı projelerim ütopik olarak değerlendiriliyor ama hayal etmeden bir şeyi gerçekleştiremezsiniz. Güzelbahçe için temel sorun bölgesel kalkınmadır. Bölgesel kalkınmanın sac ayakları nelerdir bunları bölge halkıyla konuşuyoruz. Fikirlerimin bütçelendirilmemiş haliyle bir kitapçık yayınlamıştım. Böylece bir tartışma başlatmış olduk. Çalışmalarımız sürüyor. Bu konularda belli insanlardan uzmanlardan danışmanlıkta alıyorum. Bu saç ayakları içinde sağlık tesisi, tarım ve turizmin desteklenmesi, eğitimin desteklenmesi var. Belediye Başkanı, oradaki halkın seçerek gönderildiği bir insan. Ben bu nedenle bir dernek başkanı gibi hareket edeceğim. İnsanlar katılımcı demokrasi istiyorlar. Kendi seçtikleri siyasi temsilcinin yanına gidebilmek istiyorlar. İnsanlar sizi koltuğa oturttuysa onların sorunlarıyla ilgilenmeniz gerekiyor. Yerel yönetimlere en büyük getirilen eleştiri kaynakların israf edildiği üzerine. "Kamu iş yapamaz yatırım yapamaz özel sektör yapmalı" anlayışı olmamalı. Kamunun yararına yönelik yerlerde kamunun bulunması gerekir ve verimli de olacağını düşünüyorum. Her yapılan iş karlılık hesabına göre yapılmamalı, kamunun yararına göre yapılacak her iş kamuya kar getirmeyebilir. Kamu kaynaklarının doğru kullanılmasına yönelik ben bisikleti makam aracı olarak kullanıp kamu parası ile alınmış lüks araçlara binmeyi reddeceğim. Bisiklet konusunda "özgür pedallar" projemiz var hem sahil yoluna hem de Güzelbahçe dağı yamaçlarına organik bir parkur kurmayı düşünüyoruz. Yaklaşık 4 km'lik bir parkurda bisikletinizle sağlıklı bir şekilde dolaşabileceksiniz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Gürkan: 'Güzelbahçe'de Makam Kapısı Kalkacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement