CHP'li Gürsel Uçar, Datça'da Oybirliğiyle Başkan - Son Dakika
Güncel

CHP'li Gürsel Uçar, Datça'da Oybirliğiyle Başkan

CHP\'li Gürsel Uçar, Datça\'da Oybirliğiyle Başkan

Muğla'nın Datça İlçe Belediye Başkanı CHP'li Şener Tokcan'ın istifası ile boşalan başkanlık koltuğu için yapılan seçimde, CHP Başkan Yardımcısı Gürsel Uçar, CHP, AK Parti ve MHP'li üyelerin desteğini alarak oy birliğiyle başkanlığa seçildi.

06.07.2015 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Datça İlçe Belediye Başkanı CHP'li Şener Tokcan'ın istifası ile boşalan başkanlık koltuğu için yapılan seçimde, CHP Başkan Yardımcısı Gürsel Uçar, CHP, AK Parti ve MHP'li üyelerin desteğini alarak oy birliğiyle başkanlığa seçildi.

Datça İlçe Belediye Başkanı CHP'li Şener Tokcan'ın istifasıyla boşalan başkanlık koltuğu için Muğla Valisi Amir Çiçek'in çağrısı üzerine ilçe meclisi olağanüstü toplandı. Belediye başkan vekili sıfatı ile meclis toplantısının açılışını yapan Gürsel Uçar, toplantının tek gündem maddesi ile yapıldığını hatırlattı. Uçar, şöyle dedi:

" Türkiye'de belki de ilk kez seçilmiş bir belediye başkanı arkadaşımızın istifası sonucu burada yeni belediye başkanımızı seçmek üzere toplanmış oluyoruz. Sayın Tokcan görevde iken istifa ederek, her şeyin koltuk olmadığını herkese gösterdi. Umarım örnek olur, umarım başkanımızı aratmayız."

OY BİRLİĞİYLE ÖNERİLDİ

Gündem maddesine geçilmesinden sonra söz alan CHP üyesi Gökhan Sağır, parti grubu olarak Gürsel Uçar'ı aday gösterdiklerini söyledi. Daha sonra AK Parti adına konuşan Bülent Sancaktar da adaylarının CHP'li Gürsel Uçar olduğunu açıkladı. Belediye meclisinin MHP'li tek üyesi İrfan Cem Çelebi de konuşmasında, başkanlık için Gürsel Uçar'ın adını önerdi. Önerilerin ardından yapılan seçimde Gürsel Uçar; 3 AK Parti ve 1 MHP'li ve 7 CHP'li üyenin tamamının desteğini alarak oybirliğiyle başkan seçildi.

TEŞEKKÜR KONUŞMASI YAPTI

Belediye meclisi üyelerinin oy birliğiyle belediye başkanlığı görevine seçilen Gürsel Uçar, tüm meclis üyelerine teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Oybirliği ile yapılan bu seçimden sonra şimdi yüküm daha ağır olacak. Bana ne kadar fazla görev yüklendiğinizin farkındayım. Biliyorum ki, beni oy birliği ile belediye başkanlığı koltuğuna oturtan sizler, bir yıldan fazla bir süreden beri beraber olmamızın sonucunda, yapmış olduğunuz tespit ve değerlendirmeler sonucu hep beraber böyle bir karar vermiş olduğunuzu düşünüyorum. Eğer gittiğim yol doğruysa, sizlere ve topluma karşı sorumluluklarımın nasıl üstesinden gelmeye çalıştığıma güven gösterdiğiniz için bana bu görevi verdiyseniz, şunu bilin ki; bundan böyle dünden daha iyi olmak durumundayım. Bundan sonraki süreçte de aynı şekilde çalışacağımın sözünü veriyorum. Bu konuda bana güvenin."

ESKİ BAŞKAN SEÇİMİN ÖRNEK OLMASINI İSTEDİ

Eski Belediye Başkanı Şener Tokcan da mecliste konuşma yaptı. Seçimin bütün ülkeye örnek olması dileğinde bulunan Tokcan, "Datça için çalışan 11 kişinin, demek ki hedefte birleşmeleri her zaman için mümkün. Amaç bir olunca, mutlaka doğru bir yol bulunuyor. Bugün burada oluşan tablodan kendi şahsıma gurur duyuyorum. Görev sürem içerisinde katılımcı, eşitlikçi bir anlayışı benimsetmeye çalıştık. Bugün bu çabanın olumlu sonuçlarını görüyor olmaktan son derece mutluyum. Sayısal çoğunluk, hiçbir zaman dayatmacı bir anlayışa neden olmadı. Sayısal çoğunluk demokrasilerde parmak hesabı olarak değerlendirilemez. Demokrasi uzlaşma demektir. Bugün Datça'da demokrasiyi en iyi şekilde uyguladığımızı düşünüyorum" dedi.

Tokcan, yorgunluğu gerekçe göstererek istifa etmiş ancak, istifa ardında Büyükşehir uygulamasıyla ilçe belediyelerinin tüm yetkisinin Muğla'ya geçmesinin etkili olduğu belirtilmişti. - Datçamuğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Gürsel Uçar, Datça'da Oybirliğiyle Başkan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement