CHP'li Halıcı: Güvenilir Bir Seçim İsteyen Tüm Yurttaşlarımız Bu Sistemi Kullanabilirler - Son Dakika
Güncel

CHP'li Halıcı: Güvenilir Bir Seçim İsteyen Tüm Yurttaşlarımız Bu Sistemi Kullanabilirler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı CHP'nin "Seçim Sonuçları ve Sandık Takip Sistemini" açıklarken, "Doğru ve güvenilir bir seçim isteyen tüm yurttaşlarımız bu sistemi kullanabilirler" dedi.

18.03.2014 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı CHP'nin "Seçim Sonuçları ve Sandık Takip Sistemini" açıklarken, "Doğru ve güvenilir bir seçim isteyen tüm yurttaşlarımız bu sistemi kullanabilirler" dedi. Halıcı'nın verdiği bilgiye göre, yerel seçim sonuçlarının kontrolü CHP BİTEM ekibi tarafından geliştirilen; web ve mobil ortamlarda kullanılabilecek "CHP Seçim Sonuçları Takip Sistemi" (secimtakibi.chp.org.tr) ile gerçekleştirilecek. Emrehan Halıcı, Türkiye'de her sandığın sonucunun CHP görevlileri tarafından sisteme girileceğini ve YSK tarafından ilan edilen sonuçlarla karşılaştırılacağını, olası hatalara da yasal süre içinde itirazların yapılması ile takibinin sağlanacağını söyledi.

-"TÜM YURTTAŞLAR BU SİSTEMİ KULLANABİLİR"-

CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı doğru, hilesiz ve güvenilir bir seçim sonucu için CHP'nin "Seçim Sonuçları ve Sandık Takip Sistemini" kurduğunu açıkladı.

Halıcı, 30 Mart 2014 tarihinde tüm vatandaşların aktif olarak sandık sonuçlarını denetlemelerini ve belirledikleri hataları iletmelerini sağlamak üzere "CHP Sandık Takip Sistemi" (sts.chp.org.tr) geliştirdiklerini belirtti. Halıcı, hangi siyasi görüşe yakın olursa olsun, doğru ve güvenilir bir seçim isteyen tüm yurttaşların bu sistemi kullanabileceğini söyledi.

Halıcı, CHP Sandık Takip Sistemi'nin önce test çalışması için kullanıma açılacağını belirterek, "Yurttaşlarımızın, test aşamasında rastgele değerlerin yer aldığı sisteme çeşitli kereler girmelerini ve hata varmış gibi çeşitli itiraz denemeleri yapmalarını rica ederiz. Test çalışması sırasında karşılaşılabilecek sorun ve öneriler için uygulamadestek@chp.org.tr adresine ePosta gönderilebilir" dedi.

-"HİÇBİR KİŞİYİ ÖNCEDEN SUÇLAMAK GİBİ BİR NİYETİMİZ YOK"-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Halıcı, "Hile olacağı konusunda duyum var mıdır?" sorunu üzerine,şöyle konuştu:

"Yani biz kuşkular konusunda vatandaşların kuşkularını bir kere haklı buluyoruz. Bu kuşkuları giderme konusunda da önlemler alınması gerektiğini düşünüyoruz. Aslında şunu söylemeliyim. Yüksek Seçim Kuruluna biz 2011'den sonra defalarca görüşmeler yaptık ve seçimin daha güvenilir bir biçimde olması adına neler yapılması gerektiği konusunda görüşlerimizi zaman zaman sözlü ve yazılı biçimde ifade ettik. Bunların bir kısmının YSK tarafından hayata geçiriliyor olmasını olumlu karşılıyoruz. Ama bazıları hayata geçmedi. Onlarında ileriki dönemde gerçekleşmesini umuyoruz. Bazıları yasal değişiklikler yapılmasını gerektiriyor. Burada da orada parti temsilcileri de var. Her parti tabi ki doğal olarak seçimin düzgün yapılmasını arzu eder. Dolayısıyla toplantılarda böyle bir atmosfer hakim. Ama bu yasal değişiklikler yapılır mı, yapılmaz mı, mecliste düzenlemeler olur mu, olmaz mı biliyorsunuz her şey iktidarın kontrolünde gerçekleştiği için bu dönemde onlar adına bir şey söyleme şansımız yok. Ama bizler neler yapılması gerektiğinin altını çizdik. Buna rağmen YSK'nın attığı adımları olumlu bulmamıza rağmen vatandaşımızın kuşkularından hareket ederek biz YSK'nın bu sisteminde sorun çıkabilir, yazılıma müdahale edilebilir endişesiyle zaten önlemler almış durumdayız. Burada hiçbir kurumuş, hiçbir kişiyi önceden suçlamak gibi bir niyetimiz, durumumuz yok. Hata nereden gelirse gelsin, bu hatayı kim yaparsa yapsın hatanın düzeltilmesine dönük bir çabamız var."

-"GÖREV ALMAK İSTEYEN BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZIN KENDİ HAKLARIDIR"-

Halıcı, "Son haftaya girmek üzereyiz. Sandıklarda görev almak isteyen ya da sandıklarda bu işlemi yapmak isteyen sıradan vatandaşlar nasıl başvursunlar, nasıl takip etsinler? İnternet sitesine hangi adresten nasıl ulaşsınlar?" sorusu üzerine ise, "Örneğin vatandaşların ulaşabilmesi için sts.chp.org.tr adresine girerek şuan deneme yapabilirler. Var olan datalar, veriler tabi ki gelişigüzel verilerdir. Ama seçim akşamı belli bir saatten sonra YSK'dan veriler aktıkça bu veriler hakiki olarak burada yer alacak. Dolayısıyla bunları şimdiden kullanmaya başlayabilirler. Resmi görevlendirmenin süresi geçmiş olduğu için bundan sonra görev almak isteyen bütün vatandaşlarımızın kendi haklarıdır. Oy kullandıkları sandığın başında durabilirler, sandık sonuçlarının açıklanmasında izleyici olarak bulunabilirler ve sandık sonuçları ilan edildiği zamanda bu kontrolü yapmak üzere ister not alıp, ister fotoğraf çekip gene bizim CHP'nin bu sistemine girerek bu kontrolü yapıp eğer bir hata tespit ederlerse de bu hatayı bize iletebilirler. Bu çok önemli, çok kritik bir görevdir. Deminde söylüyorum bunun milyonlarca kişi tarafından yapılacak olması tüm vatandaşlar tarafından bu olanağın kullanılıyor olması hakikaten eğer böyle niyeti olan kim ise çok önemli bir caydırıcı unsur olacağının da bir kez daha altını çizmek isterim" yanıtını verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Halıcı: Güvenilir Bir Seçim İsteyen Tüm Yurttaşlarımız Bu Sistemi Kullanabilirler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İskenderun'da uyuşturucu operasyonu: 6 şüpheli gözaltına alındı
    21:48 İskenderun'da uyuşturucu operasyonu: 6 şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonucunda 10 kilo 764 gram esrar, 39 gram sentetik uyuşturucu, 2 bin 870 uyuşturucu hap, 100 fişek, bir tüfek ve 250 bin lira ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Bahçeşehir Koleji, FIBA Erkekler Avrupa Kupası finali için hazır
    21:44 Bahçeşehir Koleji, FIBA Erkekler Avrupa Kupası finali için hazır

    Bahçeşehir Koleji, Almanya'nın Niners Chemnitz ekibiyle yapacağı FIBA Erkekler Avrupa Kupası finalinin ilk maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı. Başantrenör Dejan Radonjic, güçlü bir rakiple karşılaşacaklarını vurgulayarak, takımın oyun planına sadık kalarak mücadele edeceğini belirtti. Takım kaptanı Muhammed Baygül ise rakibin tempolu ve agresif bir takım olduğunu söyleyerek, avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istediklerini ifade etti.

  • Doruk Erolçevik Dünya Gençler ve Yıldızlar Eskrim Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı
    21:43 Doruk Erolçevik Dünya Gençler ve Yıldızlar Eskrim Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı

    Türkiye Eskrim Federasyonu'nun açıklamasına göre, Doruk Erolçevik yıldız erkekler epe kategorisinde düzenlenen şampiyonada altın madalya kazandı. Doruk, çeyrek finale yükselmek için Büyük Britanyalı, Suudi Arabistanlı ve Kanadalı rakiplerini yenerek finale çıktı. Finalde Mısırlı rakibini 15-13 yenerek dünya şampiyonu oldu. Doruk Erolçevik, Türk eskrim tarihinde erkekler epede dünya şampiyonalarındaki ilk derecesini elde etti.

  • Burdur Tefenni'de Sobadan Çıkan Yangın Evde Hasara Yol Açtı
    21:40 Burdur Tefenni'de Sobadan Çıkan Yangın Evde Hasara Yol Açtı

    Burdur'un Tefenni ilçesine bağlı Beyköy köyünde, Ali Karadere'ye ait evde sobanın yakılması sırasında çıkan yangın, evin kullanılamaz hale gelmesine neden oldu. Yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürülürken, herhangi bir yaralanma olmadığı belirtildi.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına itiraz edecek
    21:39 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına itiraz edecek

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Antalya'da Tünektepe Teleferik Tesisi'ndeki kaza soruşturması kapsamında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına ilişkin, avukatlar eliyle asliye ceza mahkemesine gerekli itirazlar delilleriyle birlikte yapılacağını ve çok sayıda iddianın çürütüldüğü eklerin ortaya konacağını belirtti.

  • Berkay Candan: Kupayı kaldırmak istiyoruz
    21:39 Berkay Candan: Kupayı kaldırmak istiyoruz

    Bahçeşehir Koleji oyuncusu Berkay Candan, Chemnitz maçı öncesinde yaptığı açıklamada, iyi bir sonuç alarak avantajı yakalayıp kupayı kaldırmak istediklerini söyledi. FIBA Europe Cup final ilk maçında Bahçeşehir Koleji, Alman takımı Chemnitz ile deplasmanda mücadele edecek.

  • Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam yok, suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alınıyor
    21:39 Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam yok, suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alınıyor

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yayınladığı tebliğ tasarısının ardından KDV oranlarında artış olmadığını belirtti. Lokanta ve kafelerdeki yiyecek ve içeceklerdeki KDV oranı ise yüzde 8'den yüzde 10'a, yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkartılacak.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in saldırgan tutumuna ses çıkartmayanlar İran'ın cevabı karşısında hemen kınama yarışına girdiler
    21:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in saldırgan tutumuna ses çıkartmayanlar İran'ın cevabı karşısında hemen kınama yarışına girdiler

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırgan tutumuna ses çıkartmayanları eleştirerek, Netanyahu'nun siyasi ömrünü uzatmak adına hem kendi vatandaşlarını hem de bölge halkını tehlikeye attığını söyledi.

  • Muhammed Baygül: İnşallah avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istiyoruz
    21:38 Muhammed Baygül: İnşallah avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istiyoruz

    Bahçeşehir Koleji'nin başarılı oyuncusu Muhammed Baygül, Chemnitz'in sert ve tempolu bir takım olduğunu belirterek, FIBA Europe Cup final ilk maçında avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istediklerini söyledi.

  • Yunus Emre Enstitüsü, Brüksel'de sanat ve inovasyonun sağlık sektöründeki rolünü tartıştı
    21:38 Yunus Emre Enstitüsü, Brüksel'de sanat ve inovasyonun sağlık sektöründeki rolünü tartıştı

    Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Brüksel merkezli kuruluş E-Health Venture işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Belçika'nın sanat, inovasyon ve sağlık sektöründen temsilciler bir araya geldi. Konferansta, sanatın ve inovasyonun sağlık sektöründe nasıl bir rol oynayabileceği üzerine konuşmalar yapıldı. Ayrıca, Osmanlı dönemindeki müzik ve sanatla terapi uygulamaları da ele alındı. Türkiye'nin yenilikçi sağlık uygulamaları ve sağlık turizmindeki başarısı da vurgulandı.


Advertisement