CHP'li Hamzaçebi: Endişemiz Serbest Bırakılan Bu Kişinin Başına Bir Şey Gelebilme İhtimalidir - Son Dakika
Güncel

CHP'li Hamzaçebi: Endişemiz Serbest Bırakılan Bu Kişinin Başına Bir Şey Gelebilme İhtimalidir

CHP\'li Hamzaçebi: Endişemiz Serbest Bırakılan Bu Kişinin Başına Bir Şey Gelebilme İhtimalidir

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıran kişinin serbest bırakıldığına işaret ederek, "Bizim endişemiz denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakılan bu kişinin başına bir şey gelebilme ihtimalidir" dedi.

09.04.2014 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıran kişinin serbest bırakıldığına işaret ederek, "Bizim endişemiz denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakılan bu kişinin başına bir şey gelebilme ihtimalidir" dedi.

Meclis Genel Kurulu'nda konuşan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıran kişinin denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldığını belirterek şöyle dedi:

"Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı'na TBMM'de saldırı gerçekleştirilmektedir. Esas olarak demokrasiye yapılan bir saldırı niteliğindedir. Savcılığın soruşturmasına güvenmek istiyoruz. TBMM'ye daha önce hiç gelmemiş olan bir kişinin gelerek CHP Genel Başkanı'nın geçeceği yolları bilerek orada konuşlanması ve harekete geçmesi son derece dikkat çekicidir. Bu durum bize bu olayın bireysel olmadığını göstermektedir. Yani arkasında planlayıcı bazı güç veya güçlerin olduğunu bize hissettirmektedir.

Bizim endişemiz denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakılan bu kişinin başına bir şey gelebilme ihtimalidir. Arkasındaki kişilerin veya güçlerin bu kişinin konuşabilme ihtimaline karşı bu çocuğun bu vatandaşın başına bir şey getirme ihtimallerinin olduğudur. Bu kişinin can güvenliği bu ülkenin hükümetinin güvencesi altında olmak zorundadır. İçişleri Bakanı, hükümet bu kişinin can güvenliğinden sorumludur. Ben buradan İçişleri Bakanı'nı uyarıyorum. Bu kişinin başına herhangi bir şey gelirse bu soruşturma sonuçlanmayacak, failler açığa çıkmayacak demektir."

-MİLLİ SAVUNMA BAKANI: MUTLAKA BİR TUTUKLULUKLA BİR YARGILANMA SÜRECİNİN AÇILMASI LAZIM-

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da, Başbakan Yardımcısı görevinde iken Bekir Bozdağ'a da Hacıbektaş'tayken bir fiili saldırı olduğunu hatırlatarak şöyle dedi:

"Ama saldırganı tutuklamadılar bile. Dolayısıyla toplumu infiale sürükleyen gerek Kılıçdaroğlu'nun olayında olsun gerekse Hacıbektaş'taki Bekir Bozdağ'a saldırıda mutlaka bir tutuklulukla bir yargılanma sürecinin açılması lazım. Hassasiyetlere katılıyoruz. Bu toplumu infiale sürükleyen saldırganların, bu tür yargılamaların tutukluluk yapılmasının daha doğru olacağını söylüyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Hamzaçebi: Endişemiz Serbest Bırakılan Bu Kişinin Başına Bir Şey Gelebilme İhtimalidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement