CHP'li Hürriyet: İnat Seçimine Gidiyoruz - Son Dakika
Güncel

CHP'li Hürriyet: İnat Seçimine Gidiyoruz

CHP\'li Hürriyet: İnat Seçimine Gidiyoruz

Chp Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, 7 Haziran sonuçlarıyla oluşan tablo doğrultusunda 'Önce Türkiye' diyerek koalisyon kurulması bilinciyle hareket ettiklerini, ancak AK Parti ve 'Saray'ı aşamadıkları için bunun gerçekleşmediğini ileri sürdü.

24.08.2015 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, 7 Haziran sonuçlarıyla oluşan tablo doğrultusunda 'Önce Türkiye' diyerek koalisyon kurulması bilinciyle hareket ettiklerini, ancak AK Parti ve 'Saray'ı aşamadıkları için bunun gerçekleşmediğini ileri sürdü. Hürriyet, "Özellikle sarayın Türkiye'mize bir yılı kaybettirme pahasına bir inatlaşma seçimine doğru gidiyoruz. Bu bir inat seçimidir" dedi.

7 Haziran seçimleri sonrasında yaşanan süreci anlatmak üzere Gaziantep'e gelen CHP heyetinde yer alan Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İl Başkanı Akif Ekici, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay'dan kent basınına ilişkin bilgiler alan heyetteki milletvekillerinden Fatma Kaplan Hürriyet, 7 Haziran seçimlerinin siyasilere koalisyon ve uzlaşı sonucunu çıkardığını söyledi.

7 Haziran seçim sonuçlarının netleşmesi ile 8 Haziran sabahına insanların koalisyon hükümetine uyandığını belirten Hürriyet, şöyle konuştu:

"Vatandaş hiçbir partiye iktidar yetkisi vermedi. Milli irade; her partiye sorumluluk yükledi; 'anlaşın, uzlaşın, Türkiye'yi daha akılcı bir sistemle yönetin' dedi. Biz de o mantıkla o günden bu yana tüm yapılan çalışmalarda, görüşmelerde ortaya koyduğumuz tavır ve tabloda hep bu sorumluluk bilinciyle hareket ettik. Her zaman için 'önce Türkiye, önce ülke' dedik. Olabildiğince seçimden yana değil, birleşmekten, uzlaşmaktan yana tavır koyduk. Genel başkanımız bu süreci gerçekten bir devlet adamı şeklinde yönetti. Çok ciddi bir güven esasıyla o süreci yönetti. Ama maalesef aynı güveni biz AKP'den göremedik. 'Önce partim' dediler, nasıl iktidar oluruz hesabıyla hareket ettiler. Biz sorumluluğumuzu sonuna kadar yerine getirdik. Sonuna kadar o masada kalmaya çalıştık. Hep koalisyon arayışlarıyla hareket ettik. Parti yönetimimiz çok şeffaf ve sağduyu ile son güne kadar süreci yürüttü. Ama maalesef AKP'nin en başından beri istemediği gibi koalisyon kurulamadı. Sadece AKP değil sarayı da aşamadık. Sarayın vesayeti altında oturduğumuz masada maalesef Türkiye'nin istediği sonucu alamadık. Koalisyon bir kere öcü değil. Tam tersine tek partili sistemlerden çok daha akılcı bir yönetim biçimidir. Çok daha demokratik bir yönetim biçimi olduğunu hep ifade ettik. Özellikle sarayın Türkiye'mize bir yılı kaybettirme pahasına bir inatlaşma seçimine doğru gidiyoruz. Bu bir inat seçimidir."

CHP milletvekilleri Ömer Süha Aldan ile Okan Gaytancıoğlu ise Türkiye'nin her yerini dolaşarak insanlara neden hükümet kurulamadığını anlatacaklarını ifade etti. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Hürriyet: İnat Seçimine Gidiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement