CHP'li İnce: Bazen Bin Ali, Bazen İn Ali - Son Dakika
Güncel

CHP'li İnce: Bazen Bin Ali, Bazen İn Ali

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, başkanlık sistemine ihtiyaç olmadığını belirterek, "Sen şu anda Cumhurbaşkanısın, Başbakan emrinde.

20.10.2016 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, başkanlık sistemine ihtiyaç olmadığını belirterek, "Sen şu anda Cumhurbaşkanısın, Başbakan emrinde. Bin diyorsun biniyor, in diyorsun iniyor. Bazen in Ali, bazen bin Ali" dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Aksaray'a geldi. CHP Aksaray İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen İnce, Türkiye'nin başkanlık sistemine ihtiyacı olmadığını belirtti. İnce, şunları söyledi:

"Şimdi bakın bir başkanlık tartışması var. Ne diyorlar, 'Başkan olsun, daha huzur içinde olalım, barış içinde olalım, zenginlik içinde olalım' diyorlar. Soru şu; sen şu anda Cumhurbaşkanısın, Başbakan emrinde. Bin diyorsun biniyor, in diyorsun iniyor. Bazen in Ali, bazen bin Ali. Geçen gün konuşma yapıyor grupta (TBMM AK Parti Grup toplantısında), tam Tayyip Erdoğan konuşmaya başlayınca televizyonlar kesti bunun sesini. O bin Ali laftı çok kullanıldı ama dur Ali oldu artık."

GENELKURMAY BAŞKANI'NI YAVER YAPTI Başkanlık sistemi için eleştirilerini sürdüren İnce, "Valiler emrinde, Genelkurmay zaten sizlere ömür. Önceden albaylardan yaver vardı, albaylar FETÖ'cu çıkınca şimdi Genelkurmay Başkanını yaver yaptı. Yenikapı'ya gel diyor, geliyor. Köprü açılışına gel diyor, geliyor. Tam yaver oldu. Nikah şahidi oluyor. Genelkurmay başkanı mı, Cumhurbaşkanı yaveri mi belli değil? Her şey emrinde. Yani sen ne yapamıyorsun da başkanlık istiyorsun. Sana engel olan ne? Ne olacak sen başkan olunca? Sihirli bir el mi olacakta bu sorunları çözeceksin? Şimdi niye çözemiyorsun. Türkiye'nin başkanlık sistemine ihtiyacı yoktur" dedi. - Aksaray

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li İnce: Bazen Bin Ali, Bazen İn Ali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement