CHP'li İnce'den Tülay Babuşçu'ya Cevap - Son Dakika
Politika

CHP'li İnce'den Tülay Babuşçu'ya Cevap

CHP\'li İnce\'den Tülay Babuşçu\'ya Cevap

Attığı tweetle gündeme oturan AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu’ya, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’den yanıt geldi.

17.01.2015 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Attığı tweetle gündeme oturan AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu'ya, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'den yanıt geldi. İnce, "Balıkesir, Kuva-i Milliye şehridir. Balıkesir direnişin şehridir. Böyle bir şehre öyle bir milletvekili yakışmıyor" dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin Çiftlikköy İlçe Örgütü tarafından Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan İnce, AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuçşu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihteki temsili Türk askerleri ile çekilmiş olan fotoğrafını paylaşarak yazdığı sözleri değerlendirdi. Babuçşu'ya tepki gösteren İnce, "Balıkesir, Kuva-i Milliye şehridir. Balıkesir direnişin şehridir. Böyle bir şehre öyle bir milletvekili yakışmıyor. Yani cumhuriyetle dalga geçmek, cumhuriyeti tiye almak, cumhuriyeti reklam arası olarak nitelendirmek terbiye sınırlarını aşan bir konuşmadır. Bu yeniden milletvekili olmak için padişahın gözüne girmek isteyen Balıkesir milletvekiline benim bildiğim Balıkesirliler çok iyi cevap vereceklerdir. Ders vereceklerdir. Balıkesirliler önümüzdeki seçimde cumhuriyete hakaret eden bu milletvekiline öyle bir haddini bildirmeleri lazım ki Osmanlı tokadı gibi haddini bildirirler diye düşünüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 16 askerin Türk devletlerini temsil etmesini de değerlendiren İnce, şöyle konuştu:

"Şimdi kaçak saray tamam. Askerler, atlar tamam. Üniformalar, kılıç-kalkan tamam. Sade ve sadece padişahımızın kravatı fazla. Onun kıyafetini değiştirmesi lazım. Ceketi çıkarıp kaftanı giyip, sarığı takıp, kılıcı eline alıp kıyafeti tamamlaması lazım. Madem bir yerden başlamış. Atlarla başlamış, geçmiş döneme ait 16 askeri kıyafet hazır, her şey hazır. Padişahın kıyafetlerinde eksiklikler var. Kavuğu giyecek, kaftanı giyecek, kılıcı eline alacak ama işte helikoptere biniyor. Lüks araçlara biniyor. Uçağa biniyor. Beygire binmesi lazım ama ona binmesini tavsiye etmem. Geçmişte de bir kere bindi, onda da düştü. Yani uçak kokpitinde pilot işareti yapıyor ama beygire binip düşmüştü. Aklı başına gelmemiş herhalde. 'Cihan' ona hatırlatır diye düşünüyorum." - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li İnce'den Tülay Babuşçu'ya Cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement