CHP'li İnce: Genel Başkan Kurultayı Toplar, Diğeri Genel Başkanı Üzer - Son Dakika
Güncel

CHP'li İnce: Genel Başkan Kurultayı Toplar, Diğeri Genel Başkanı Üzer

CHP\'li İnce: Genel Başkan Kurultayı Toplar, Diğeri Genel Başkanı Üzer

CHP liderine kurultayı toplaması için çağrıda bulunan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Bugünkü aldığım izlenim toplayacağı şeklinde.

14.08.2014 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP liderine kurultayı toplaması için çağrıda bulunan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Bugünkü aldığım izlenim toplayacağı şeklinde. Bu Genel Başkanı üzmez. Diğeri Genel Başkanı üzer. Yani yarıdan bir fazla imzayı topladı, toplandı, o zaman kurultaya gerek yok ki, fiilen düşmüş oluyor zaten Genel Başkan, buraya kendini taşımaması lazım" dedi.

İnce, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na kurultay çağrısı yapan İnce, "Ben bir grubun temsilcisi falan değilim. Kanatçı değilim" diye konuştu.

Basın toplantısından önce Altan Öymen'i, Hikmet Çetin'i, Murat Karayalçın'ı aradığını belirten İnce, "Benim genel başkanlığımı yapmış o abilerim. Basından önce benden duymalarını istedim" dedi.

-"DİĞER GENEL BAŞKANI ÜZER"-

"Kılıçdaroğlu kurultayı toplamazsa tutumunuz ne olacak, kurultay için imza arayışına girecek misiniz?" sorusuna İnce, "Bugünkü aldığım izlenim toplayacağı şeklinde. Bu Genel Başkanı üzmez. Diğer Genel Başkanı üzer. Yani yarıdan bir fazla imzayı topladı, toplandı, o zaman kurultaya gerek yok ki, fiilen düşmüş oluyor zaten Genel Başkan, buraya kendini taşımaması lazım. Gönül rızasıyla getirmesi lazım. İlk aşaması bu. İkinci kısmına bakarız" yanıtını verdi.

"Basın toplantısından önce eski başkanlarla görüştüğünüzü söylediniz, Deniz Baykal'ı da aradınız mı?" sorusuna İnce, "Görüştüm" yanıtını verdi.

-"KISA SÜREDE GEREĞİNİ YAPARIM"-

"Kısa süre içinde bırakacağım dediniz, ne zaman?" sorusuna İnce, "Uyarıya gerek yok. Kısa sürede gereğini yaparım. Hiç kimse merak etmesin" yanıtını verdi.

İnce, "Kısa süre içinde zamanı gelecek zaten. Ben buraya yapışmış değilim. Nezaketi de bilirim, etiği de bilirim. Ama uyarı almak yakışmaz. Bunca yıllık dostluğumuz var. Bırak grup başkanvekilliğini. Bırakacağım merak etme. Ama uyarıyla olmasın" dedi.

Bir soru üzerine İnce, "Karşıdan karşıya geçeceksin. Işıklarda duruyorsun. Önce nereye bakarsın; önce sola, sonra sağa, sonra tekrar sola bakıp geçersin. Önce sola bakacak CHP'ye. Ama son dönemlerde parti kendi evlatlarına güvenmiyor önce sağa bakıyor. Önce sola sonra sağa bakacaksın" dedi.

(MG/ÖZK

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li İnce: Genel Başkan Kurultayı Toplar, Diğeri Genel Başkanı Üzer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement