CHP'li İnce: Genel Başkan Şerefli İkinciliğe Razı, Ben İktidar Hedefliyorum - Son Dakika
Güncel

CHP'li İnce: Genel Başkan Şerefli İkinciliğe Razı, Ben İktidar Hedefliyorum

CHP\'li İnce: Genel Başkan Şerefli İkinciliğe Razı, Ben İktidar Hedefliyorum

Chp Genel Başkanlığı'na adaylığına açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Anlamlı bir oy düşüşü olsa bırakırım" yönündeki açıklamasının aralarındaki farkı ortaya koyduğunu söyledi.

25.08.2014 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkanlığı'na adaylığına açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Anlamlı bir oy düşüşü olsa bırakırım" yönündeki açıklamasının aralarındaki farkı ortaya koyduğunu söyledi. İnce, "Genel Başkan'ın iddiası yok, benim var. O, şerefli ikinciliğe razı, ben iktidar hedefliyorum" dedi.

CHP Genel Başkanlığı'na aday olan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin İzmir İl Başkanlığı'na yaptığı ziyarete, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin katılmadı. Engin'in, kurultay hazırlıkları için çağrıldığı Genel Merkez'de bulunduğu belirtildi. Ev sahipliğini il başkan yardımcıları Barış Erel, Sevda Kılınç, Yekta Varnalı, Ülkümen Rodoplu, Altan İnanç yaptı. Kurultay delegelerinin ilgi göstermediği toplantıya partinin eski yöneticilerinden CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a yakın siyaset yapan Kemal Karataş, Merih Şan, Yüksel Demirsoy gibi isimlerin katılmaları dikkat çekti. CHP İzmir İl Başkanlığı, İnce'nin ziyaretini kurultay delegelerine cep telefonu mesajıyla bildirildi.

CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. İnce, Kılıçdaroğlu'nun "Anlamlı bir düşüşü olsa bırakırım" yönündeki açıklamasının aralarındaki farkı ortaya koyduğunu öne sürerek, şöyle konuştu:

"Benim neden aday olduğum bugün Genel Başkan'ın açıklamalarında var. Genel Başkan 'Anlamlı bir oy kaybı olursa bırakırım' diyor. Haziran 2011'de de 'Anlamlı bir oy artışı yüzde 40'ı bulmazsam bırakırım' demişti. O zaman 'Artışı sağlayamazsam bırakırım' diyor. Aradan üç yıl geçmiş bu kez 'Çok kaybedersek bırakırım' diyor. Ben 'Kayıp' demiyorum, 'İktidar' diyorum. O şerefli ikinciliğe razı. Ben size şunu soracağım; Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor'un teknik direktörü dese ki 'Ben ikinciliğe razıyım', kulüp başkanı onu orada tutar mı? 'Ben şerefli ikinciliğe razıyım, sorun yüzde 30'muş, 25 aldı idare et. Ecevit yüzde 42'yi nasıl aldıysa ben onu almak istiyorum.' Aramızdaki en önemli fark iddiamız. Genel Başkan'ın iddiası yok benim var. O şerefli ikinciliğe razı, ben iktidar hedefliyorum."

TIPIŞ TIPIŞ DEĞİL, KOŞA KOŞA

İnce, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi söylediği ve parti içindeki bazı kesimlerin tepkisine neden olan "Tıpış tıpış gidip oy vereceksiniz" yönündeki açıklamasını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"O seçmenleri tıpış tıpış sandığa götürmek istiyor ben koşa koşa götürmek istiyorum. Dünya değişti, şartlar değişti bir tek muhalefet değişmiyor. Her şey uygun, öğrencilerin soruları çalınıyor, tarım çökmüş, dış politikada yalnız kalmışız, tüm şartlar uygun olmasına rağmen CHP umut olamıyor. Koşullar uygun ama CHP'nin el freni çekilmiş el freni çekildiği için hareket edemiyor. Geleceğin tarihini yazacağız. Özeleştiri yapan, geçmişin yanlışlarını sahiplenmeyen, çareyi kendisinde arayan, umut güven veren, kendini yenileyen, geliştiren Kuvayımilliye'den beslenip geleceğe dair söz söyleyen bir parti olacağız. Diyarbakır'da farklı İzmir'de farklı konuşmayacağım. Aynı cümleleri kuracağım. Söylem ve eylem aynı olacak. Türkiye'de 'Demokrasi' deyip partide demokrasiyi yok etmeyeceğim. Anlamlı yenilgi sözleri, baştan yenilgiyi kabul etmiş mantıkla sizlerin mutlu olacağını inanmıyorum. Hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz. Bunu beynimize işletmeliyiz. CHP'nin tüm üyelerine sesleniyorum. Büyük başarı bekliyorsak büyük hayaller kurmalıyız. 'Yenileceğiz' algısıyla başlamak ikinciliği kabul etmek devrimin ve direnişin partisine yakışmaz."

'BÜYÜYÜNCE BAŞBAKAN OLACAĞIM'

CHP Genel Başkanlığı'na talip olan İnce, 11 yaşındayken teyzesinin sorduğu "Büyüyünce ne olacaksın?" sorusuna "Milletvekili" diyerek yanıt verdiğini, o yıllardaki cevabının aslında "Başbakan olacağım" şeklinde olduğunu belirterek, "Bilim adamları bulunca konuşur, siyasetçi zamanı gelince. Ben de o yıllarda verdiğim yanıtı şimdi açıklıyorum. Korkmuyoruz. Yedi düvelden korkmamışız da Kasımpaşalı diktatörden mi korkacağız? Cesur olacağız. Ali İsmail kadar Berkin Elvan kadar Abdullah Cömert kadar cesur olacağız. Hak arayanları, gençlerimizin gözünü çalanları, onları sopayla döverek öldürenlerin hesabını soracağız" diye konuştu.

'CHP'YE SOLCULUĞUNU HATIRLATACAĞIM'

İnce, CHP'ye solculuğunu hatırlatacağını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Adaylığımı açıkladıktan sonra Anadolu'dan umut yükselmiştir. Üyelerle genel başkalık seçimi yapıla yüzde 85- 90 oy alırım, bunu biliyorum. İzmir'in kurultay delegelerine sesleniyorum; eşinize çocuğunuza bakkala komşuya sorun. Onlar size kimi öneriyorsa vicdanınızla karar verin. Eminim ki sokakta ben varım. CHP iktidarını hep birlikte kuracağız hiç kuşkunuz olmasın. Alevilerin haklarını Rize'de anlatacağım. Tunceli'de alkış almak için yapmayacağım. Rize'de Trabzon'da böyle konuşacağım. Bir yerde 'Özgürlük' söylenecekse 'Emek' denilecekse orada sol vardır. CHP'ye solculuğunu, devrimciliğini yeniden hatırlatacağım. Talebi kimin yaptığına bakmayacağım. Talep edenin kimliğine değil, insancıllığına, bilime, hukuka evrensel değerlere uygun olup olmadığına bakacağım. Bana 'Kürt sorununu nasıl çözeceksin?' diyorlar. Sol birikimle çözeceğim. Gezi ruhuyla çözeceğim. İktidar onları gazlarken, coplarken BDP, CHP Alevi, Sünni diye ayırmadı. Herkesi gazladı, copladı. Diktatörlük gelirse Kürde de Türke de gelecek. Önemli olan bu diktatörlükten kurtulmaktır. Benim genel başkanlığımda başarısızlığın arkasına saklanıp çeşitli oyunlara girmeyeceğim. Bütün seçimlerde üyelerle önseçim olacak. Genel Başkan'a verilen yüzde 15 milletvekili kontenjanını düşüreceğim yüzde 5'e. Bu da 27 milletvekili yapar. İki defa üst üste partiyi birinci parti yapamayan genel başkan istifa etmiş olacak. İki seçimde birinci parti yapamazsam tüzüğe bu maddeyi koyacağım pazartesi istifa etmiş olacağım. Ben kendime CHP'ye insanlarımıza güveniyorum."

PİR SULTAN ABDAL'LI ÇIKIŞ

İnce, Pir sultan Abdal'ın 'İşte kement işte boynum asarsa. İşte hançer işte başım keserse. Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan' şiirini okuyarak, "Ben bu partiyi iktidar partisi yapacağım başbakan arkadaşınız olacak. Meydanlara çıkacağım önce Davutoğlu'nu indireceğim sonra Erdoğan'ı" dedi.

İnce İzmir'in 66 delegesinin tamamının oyuna talip olduğunu belirterek, Kılıdaroğlu'na verilen destek imzalarını ima etti ve şöyle devam etti:

"İmza vermekle oy vermek aynı şey değildir. Delegeye baskı yapıldığını biliyorum mecburum imza verdirdin oyu nasıl engelleyeceksin. Çağdaş Atatürkçü başbakan olma ihtimalini görüyorlarsa bu genel başkanla devam etsinler. Umut göremiyorlarsa bana versinler. Eğer 2015 seçimlerinde CHP yüzde 20 bandında kalırsa AKP yüzde 45'lerde oy alırsa anayasayı değiştirip başkanlık sistemine geçerlerse işte oy zaman yandık. Bir daha CHP'ye iktidar olma umudu kalmaz. Bu seçimde gerileteceksin öbür seçimde indireceksin. Başkanlık sisteminin önünü kesmek lazım."

'İSTİFA YOK'

İnce, basın mensuplarının sorusu üzerine yaptığı açıklamada, 1979 ara seçimlerinde 15 yaşında olduğunu ve dağa taşa 'CHP, Karaoğlan Ecevit' yazdığını belirterek, kurultayda kazanamasa bile istifa etmeyeceğini söyledi. "Burası benim yuvam, gençliğim. istifa etmem" dedi.

'BOYUYLA DEĞİL SIFIRLADIKLARI PARALARIN KİLOSUYLA İLGİNENİRİM'

İnce, 'uzun adam' polemiğinde kendisine twitter'dan tepki göstererek, 'Marifet boyda değil huydadır. Marifet boyda olmuş olsaydı zürafa hayvanlar aleminin kralı olurdu' diyen AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık'a şöyle seslendi:

"Adama böyle pas verilir işte. Aşlık, zürafayla karşılık vererek yeni cumhurbaşkanına 'Zürafa' demiş oldu. Ona bunu hatırlatın. Orada genel başkanımızı incitecek bir laf etmedim, Erdoğan boy soy tartışması yapıyor, onu eleştirdim. Millet diyor ki 'Genel başkanını eleştiriyor.' Doğru yaz ey yandaş medya. Meydanlarda boy soy tartışmasını Erdoğan yaptı. İzmir milletvekiline söyleyin benimle polemiğe girerse zarar eder. Milletvekili de eski genel başkanına 'Zürafa' demiş oldu. Ben siyasetçinin oyuyla değil sıfırladıkları çaldıkları paraların kilosuyla ilgilenirim."

'BÖYLE SICAK GÖRMEDİM'

CHP Yalova Milletvekili İnce, aşırı terlediği için sözlerini çok uzatmadı ve bitirince "Hayatımda böyle sıcak görmedim" dedi. parti yöneticileri klimanın arızalı olduğunu bildirdi. Ceketini çıkararak konuşan İnce yüzünden akan terleri mendille sildi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li İnce: Genel Başkan Şerefli İkinciliğe Razı, Ben İktidar Hedefliyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde silahla havaya ateş eden 2 şüpheli adliyeye sevk edildi
    13:42 Beylikdüzü'nde silahla havaya ateş eden 2 şüpheli adliyeye sevk edildi

    Beylikdüzü'nde sosyal medyada paylaşılan silahla ateş etme görüntüleri üzerine başlatılan çalışmada, 2 şüpheli adliyeye sevk edildi. Görüntülerde 3 kişinin yaya olarak havaya silahla ateş ettikleri tespit edildi. Şüpheli C.M. ile yaşı küçük Z.S. olayda kullanılan kurusıkı tabancayla yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli, genel güvenliği kasten tehlikeye soktuğu gerekçesiyle adliyeye sevk edildi.

  • Düzce Jandarma Ekipleri Suç ve Suçluları Yakaladı
    13:41 Düzce Jandarma Ekipleri Suç ve Suçluları Yakaladı

    Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 1 hafta boyunca yaptıkları denetim ve uygulamalarda uyuşturucu satıcıları, kaçak definecileri ve silah kaçakçılarını suç aletleriyle birlikte yakaladı. Denetimlerde toplamda 5 gram kubar esrar, 41 gram bonzai, 1 gram metamfetamin, 16 adet lyrica, 20 adet galara, 2 gram skunk, 10 gram kokain, 1 adet tabanca, 1 adet tabanca şarjörü, 4 adet tabanca mühimmatı, 1 adet jeneratör, 1 adet beton delici, 2 adet kürek, 1 adet kazma, 1 adet balyoz, 3 kilo tel ve 10 metre elektrik kablosu ele geçirildi. Ayrıca, uyuşturucu madde kullanma ve bulundurma suçunu işleyen 12 şüpheli, izinsiz kazı suçunu işleyen 4 şüpheli ve silah kaçakçılığı suçunu işleyen 1 şüpheli de yakalandı.

  • Eskişehir Şehir Hastanesi'nde Çocuklara Yönelik Fleksible Bronkoskopi İşlemi Başladı
    13:41 Eskişehir Şehir Hastanesi'nde Çocuklara Yönelik Fleksible Bronkoskopi İşlemi Başladı

    Eskişehir Şehir Hastanesi, çocuklara yönelik fleksible bronkoskopi işlemine başladı. Çocuk Göğüs Hastalıkları Kliniği'nde gerçekleştirilen bu yenilikçi yöntem, çocukların solunum sistemi sağlığını daha iyi yönetme ve teşhis süreçlerini hassas bir şekilde gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır. İşlem, solunum yollarındaki sorunları teşhis ve tedavi etmek için kullanılan güvenli ve etkili bir yöntem olup, genel anestezi altında ameliyathane ortamında gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, solunum yolu hastalıklarının yanı sıra nadir görülen yeni doğanlarda görülen normal dışı yapısal özelliklerin teşhisinde de kullanılabileceği belirtilmektedir.

  • Dilan Polat, Nez Demir'e karşı şikayetinden vazgeçti
    13:40 Dilan Polat, Nez Demir'e karşı şikayetinden vazgeçti

    Dilan Polat, kendisine hakaret içerikli mesaj attığı iddiasıyla Nez Demir'den şikayetçi olmuştu. Ancak bugün gerçekleşen ilk celsede Polat, şikayetinden vazgeçti. İki arkadaş duruşmada ağlayarak ifade verdi. Mahkeme, Polat'ın şikayetini çekmesi üzerine davanın düşürülmesine karar verdi.

  • Manisa'da Seçim Güvenliği İçin 5 Bin 298 Kolluk Kuvveti Görevlendirilecek
    13:40 Manisa'da Seçim Güvenliği İçin 5 Bin 298 Kolluk Kuvveti Görevlendirilecek

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan 31 Mart mahalli idareler seçimleri için Manisa il genelinde 5 bin 298 kolluk kuvveti görev yapacak. Seçimlere hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, ilçe seçim kurulları tarafından sandık görevlilerine eğitimler veriliyor. Manisa'nın en çok seçmenine sahip olan Yunusemre ilçesinde ise sandık kurulu görevlilerine eğitim verildi.

  • Diyarbakır'da temizlik malzemelerinin karıştırılması sonucu 16 öğrenci gazdan etkilendi
    13:38 Diyarbakır'da temizlik malzemelerinin karıştırılması sonucu 16 öğrenci gazdan etkilendi

    Diyarbakır'da bir ilkokulda öğrencilerin sınıfa getirdikleri temizlik malzemelerini karıştırması sonucu açığa çıkan gazdan 16 öğrenci etkilendi. Öğrenciler hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumlarının iyi olduğu belirtilirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması
    13:37 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada, CHP Parti Meclisi üyesi Turgay Özcan'ın ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, çeşitli isimlerin ifadesi alınmıştı.

  • Samsun'da ele geçirilen 1605 adet sentetik ecza ile ilgili 4 çocuk adliyeye sevk edildi
    13:36 Samsun'da ele geçirilen 1605 adet sentetik ecza ile ilgili 4 çocuk adliyeye sevk edildi

    Samsun'un İlkadım ilçesinde polis tarafından ele geçirilen 1605 adet sentetik ecza ile ilgili 17 yaşındaki M.R., R.P., E.D. ve B.K. adlı 4 çocuk polis tarafından yakalandı. Çocuklar, Samsun Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildikten sonra adliyeye sevk edildi. R.P., E.D. ve B.K. çocuk savcısına ifade verdikten sonra serbest bırakılırken, M.R. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Advertisement