CHP'li İnce Hasar Gören Seralarda İnceleme Yaptı - Son Dakika
Güncel

CHP'li İnce Hasar Gören Seralarda İnceleme Yaptı

CHP\'li İnce Hasar Gören Seralarda İnceleme Yaptı

Chp Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kısa süre önce etkili olan şiddetli olan lodos nedeniyle seraları hasar gören çiftçilerle bir araya geldi.

03.02.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kısa süre önce etkili olan şiddetli olan lodos nedeniyle seraları hasar gören çiftçilerle bir araya geldi. Hasar gören seralarını gezen İnce, "Sosyal devlet, güçlü devlet kendini göstermelidir" diyerek konuyu meclis gündemine taşıyacağını söyledi.

Seçim bölgesi Yalova'da ilk olarak seracılığın yaygın olduğu Merkeze bağlı Kazımiye Köyü'ne giden İnce, köy kahvesinde köylülerle bir araya geldi. Ziyarete CHP'li İl Genel Meclisi üyeleri de katıldı. Köy Muhtarı Akın Öztürk, yaşanan afetle ilgili Milletvekili İnce'yi bilgilendirdi. Üreticilerin mağduriyetlerini dinleyen İnce, ardından hasar gören seraları gezdi. İnce, yaptığı açıklamada, "Burada sosyal devlet, güçlü devlet kendini göstermelidir. Fakir- fukaraya, üreticiye kötü günler yaşatmamalıdır. Devlet, devletliğini göstermelidir. 'Kaçak Saray'da kadehin tanesine 1000 lira para veren devlet, bu köylüyü unutmamalıdır. Hiç kimse merak etmesin. Bu afette zarar gören bütün kardeşlerimin sözcüsü olacağım" dedi.

Uzun süreden bu yana konuşmadığı için "Muharrem İnce niye sustu '" diye sorduğunu anlatan CHP milletvekili, "Bu sefer, köylüleri için konuşacak Muharrem İnce. Köylülerimizin, üreticilerimizin istediği iki şey var; Biri köylülerin ürünü korumaları açısından naylon. Bunu bedava da istemiyorlar. Diğeri uzun vadeli bir ödeme şansının tanınması. Şimdi buradan Laledere Köyü'ne, Koru'ya gideceğiz, gezeceğiz. Tarım Bakanı'nı arayıp görüşeceğim. Meclis gündemine de getireceğim. Bunların takipçisi olacağız. Bakalım devlet gerçekten sosyal bir devlet mi' Güçlü bir devlet mi Türkiye Cumhuriyeti bunu da hep birlikte göreceğiz."

Yalova'da lodos nedeniyle zarar gören 1500 serada hasar tespit çalışmaları yapılıyor. - Yalova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li İnce Hasar Gören Seralarda İnceleme Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement