CHP'li Kadın Adaya Silahlı Saldırı! - Son Dakika
Güncel

CHP'li Kadın Adaya Silahlı Saldırı!

CHP\'li Kadın Adaya Silahlı Saldırı!

CHP'nin Adana 1. sıra milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen, etkinliğe katılmak için bu sabah gittiği restoranda silahlı saldırıya uğradı. Saldırı anı kameraya yansıdı.

26.05.2015 09:17  Güncelleme: 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Adana Milletvekili Adayı Elif Doğan Türkmen, uğradığı silahlı saldırıda dizinden yaralandı. İş adamları toplantısına giden Türkmen, olay yerinde bulunan vatandaşlar tarafından hemen hastaneye götürüldü.

Saldırı anı anbean kameralara da yansıdı.

3 EL ATEŞ EDİLDİ

Sabah saat 09.00 sıralarında Çukurova Genç İş Adamları Derneği (ÇUGİAD) toplantısı için Park Zirve Tesislerine gelen CHP Adana 1. sıra milletvekili adayı Türkmen, girişte silahlı saldırıya uğradı. 3 el ateş edilen ve bacaklarından yaralanan Elif Doğan Türkmen, kaldırıldığı özel bir hastanede tedaviye alınırken, saldırganlar da geldikleri araçla kaçtı.

SALDIRININ DÜZENLENDİĞİ OTOMOBİL TERK EDİLMİŞ HALDE BULUNDU

İhbar üzerine alarma geçen polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin kullandığı otomobili merkez Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesi'nde terk edilmiş halde buldu. Otomobil incelemeye alınırken kaçan şüpheliler aranıyor.

ADANA VALİSİ: DİZLERİNDEN VURULDU

Adana Valisi Mustafa Büyük, CHP Adana 1. sıra milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen'in kahvaltı programına giderken, bir araçtan açılan ateş sonucu dizlerinden yaralandığını, hastaneye kaldırılan Türkmen'in hayati tehlikesinin olmadığını bildirdi. Vali Büyük, saldırıda kullanılan ve kiralık olduğu belirlenen aracın terk edilmiş halde bulunduğunu, zanlıların arandığını açıkladı.

TÜRKMEN: BİR ŞEYİM YOK ABARTMAYIN

Özel Medline Hastanesi'nde acil müdahale edilen ve her iki bacağının diz altında 3 kurşun yarası olduğu saptanan Elif Doğan Türkmen'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Filmleri çekilen Türkmen, yaptığı ilk açıklamada, "Ben iyiyim. Saldırı korkutma amaçlı yapılmıştır. Sağlık durumum iyi, saldırıyı abartmayın" dedi.

TABURCU EDİLDİ

Türkmen, doktorların gerekli müdahalesinin ardından taburcu edildi. Hastaneden sedye ile çıkarılarak ambulansa evine gönderilen Türkmen'in sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Öte yandan olayla ilgili Adana Emniyet Müdürlüğü bir açıklama yaptı. Saat 09.00 sıralarında milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen'in restoran girişinde bir araçtan açılan ateş sonucu dizlerinden hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandığı belirtildi. Yapılan ilk araştırma neticesinde olayı gerçekleştiren 54 yaşındaki A.F.E. isimli şüpheli şahsın Türkmen'le avukat-müvekkil iş ilişkisi kapsamında alacak-verecek meselesi ile ilgili ihtilafın bulunduğu belirtilen açıklamada, "Olayın da bu sebeple vukuu bulduğu, suç şüphelisi şahsın "Paramı niye vermiyorsun?" şeklinde bağırdığı, tanık ifadeleri ve iş yeri kamera kayıtları ile tespit edilmiştir. Olayın siyasi yönünün bulunmadığı değerlendirilmektedir." denildi.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Avukat Elif Doğan Türkmen'i vuran zanlının, saldırıda kullanılan otomobili kiraladığı belirlenen hırdavatçı 54 yaşındaki Ali Fuat Elibol olduğu anlaşıldı. Restoranın güvenlik kamerası kayıtlarında da saptanan zanlının bina girişinde merdiven başındaki sahanlıkta "Paramı neden ödemedin" diye bağırdığı duyuluyor. Türkmen'e 2-3 metre kadar yaklaşan saldırganın ilk ateş sırasında tutukluk yapan tabancayla daha sonra ardı ardına 3 el ateş etiği, hızla uzaklaşıp 50 metre kadar ilerideki sokağa parkettiği otomobille kaçtığı ve yalnız olduğu görülüyor.

Kendisini engellemek isteyen özel güvenlik görevlilerine de silah doğrultup "Başınızı belaya sokmayın" diye tehdit ettiği belirlenen Ali Fuat Elibol'un, bir alacak davasında Avukatı olan Elif Doğan Türkmen'in kazandığı 650 bin liralık tazminatın kendisine ödenmesi ile ilgili anlaşmazlık bulunduğu, bu nedenle olayı gerçekleştirdiği sanılıyor.

"BU OLAY BENİ YILDIRAMAZ"

Tedavi gördüğü hastanede olayı değerlendiren Elif Doğan Türkmen, saldırganın daha önce kendisinden para isteyen biri olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Çok yoğun bir çalışma içerisinde bu şansız bir kaza benim için. Daha önce birkaç kez para isteyen, geçmişte de tanıdığım, artık meczup hale gelmiş biri. Ciddiye almadık ama tabi biz insanların, halkın içerisine tek başına girmekten hiçbir zaman çekinmediğimiz, için hiçbir koruma olmadan tek başıma yaptığım çalışma sırasında bir olay. Ama bu olay beni yıldırmaz ben yine yarın alanlardayım, çalışmama devam edeceğim."

BAŞSAVCI: ALACAK VERECEK DAVASI

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Park Zirve'ye gelip, olay yerinde inceleme yaptı. Daha sonra hastanede Elif Doğan Türkmen'i ziyaret eden Başsavcı, ilk belirlemelere göre olayın siyasi boyutunun olmadığını, alacak verecek davasından kaynaklandığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Kadın Adaya Silahlı Saldırı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • Semsur HDP: Tek Yol HDP 20 4 Yanıtla
  • kürt: oylar akpye 4 18 Yanıtla
  • Kapadokyalı: Ak parti bu işlerle uğraşmaz arkasına mafyayı değil halkı alır.mafya ile iş yapanları millet iyi bilir 7 15 Yanıtla
  • Boşnak: Bu ülke AKP YE MECBUR DEĞİL AKP LİLER KENDİLERİNİ KURTARICI GİBŞ GÖRMESİNLER ASIL ÜLKEYİ ONLARDAN KURTARMAKLAZIM 9 4 Yanıtla
  • ceren: ne güzel öğrenmişsiniz öyle CHP li olunca gavur, dizsiz, ateist, din düşmanı... şimdi soruyorum size bu ithamları yapan sizler mi müslümanlıktan imandan bahsediyorsunuz. atalarımız ne güzel söylemiş para ile imanın kimde olduğunu bilinmez diye. iftira attığınız insanlar ya inanansa ya kırdığın kalbi yaradan seviyorsa. yargılamak, dinsiz olduğuna kadar vermek bizim gibi yaratılanlara düşmez. bir insan yaralanmış birinin canı yanmış bırakın saçma muhabbetleri Allah kimseye bu ve benzer acı yaşatmasın. umarım hemen iyileşir bayan vekil adayımız 9 3 Yanıtla
  • HDP: İşte bizim ülkede kadına bakış bukadar 10 0 Yanıtla
  • Bernua: Bekleyin dahasını çünkü. Kasa Anahtarı 10 gün sonra el değiştirecek hazmademiyorlar . 5 5 Yanıtla
  • EMRE: ŞİZOFREN OLMUŞ EMBESİL PİSLİKLER YİNE AKP Yİ SUÇLAYACAK ADAMLAR MEMLEKETTEKİ TRAFİK KAZALARINI BİLE AKP YE BAĞLIYOR BU CAHİLLİKTİR BU ÖNYARGIDIR BU MUHTEŞEM BİR ALGI OPERASYONUDUR VE BAŞARILI OLMUŞLARDIR AMA BİZ YEMEYİZ SİZ KENDİ ARANIZDA TAKILIN BAYAN VEKİLE GEÇMİŞ OLSUN KEŞKE HER VEKİL İZMİR B.BAŞKANI AZİZ KOCAOĞLU GİBİ SAYGILI OLSA 2 7 Yanıtla
  • AYDİN DOĞAN: Recep abi beni affet vallahi ben bilmedim böyle olacağni bana dediler bir hdp yi kariştir tutmaz sa chp ye saldir oda tutmazsa bizimkini tutarsin... 8 1 Yanıtla
  • Hayret!!!: Allah versin belanı AKP yatacak yerin var mı acaba!!! 3 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü
    09:44 Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü

    Kazdağları bahar aylarının gelmesiyle birlikte yeşilin binbir tonuna büründü. Mest eden manzara dron ile görüntülendi. Kazdağları'nın doğası bahar aylarının gelmesiyle canlandı. Meşe, kayın ve çınar ormanlarının bulunduğu bölgelerde ağaçların uyanmasıyla birlikte yeşilin binbir tonu görülmeye değer bir manzara oluşturdu. Flora ve faunası ile dikkatleri çeken ve milli parkı da içinde barındıran Kazdağları binlerce tür endemik bitkiye de ev sahipliği yapıyor. Kazdağları'ndaki yeşilin binbir tonu dron ile görüntülendi.

  • Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak
    09:43 Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak

    Edirne Valisi Yunus Sezer, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi yapıları inceleyerek, kentte restore edilmeyen tarihi yapının kalmayacağını belirtti. Sezer, Muradiye Camisi bahçesindeki Mevlevihane'nin ihyası çalışmalarını da inceledi. Ayrıca, Kaleiçi semtindeki tarihi konakların restorasyonuna da devam ettiklerini vurguladı.

  • Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı
    09:42 Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı

    Bursa'da bir kadın, hava alsın diye dükkanın önüne bağlanan köpeği önce sevdi sonra çaldı. Güvenlik kamerasına yansıyan o anlar, Şaban Alper'in köpeğinin çalınmasına şahit oldu. Alper, polis ekiplerine haber vererek köpeğini bulmak için çalışma başlattı.

  • Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu
    09:42 Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu

    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde yapılan hizmet ve projeler hakkında bilgi almak ve vatandaşlarla bir araya gelmek için incelemelerde bulundu. Vali Aydoğdu, Tercan Kaymakamlığı ziyaretinin ardından esnaf ile hasbihal etti.

  • Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor
    09:41 Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor

    Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası'nda hayata geçirdiği sahil projesi, yerel halk ve bisiklet tutkunları tarafından büyük ilgi görüyor. Bisiklet sürücüleri, Kuşadası'nın sahil bandı boyunca yolun uzatılmasını ve sahil siteleri ile birleştirilerek Milli Park'a kadar gidebilmeyi istiyor. Proje, hem şehiriçi ulaşımı kolaylaştırıyor hem de çevreye duyarlı bir seçenek sunuyor.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    09:39 Melikgazi Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, yeni muhtarlar ve yeniden seçilen muhtarlarla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda, Melikgazi için yapılan hizmetler ve yeni dönem projeleri hakkında bilgi verildi.

  • İran: İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planımız yok
    09:35 İran: İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planımız yok

    İran: İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planımız yok.


Advertisement