CHP'li Kadınlardan 'Boşanma Komisyonu' Raporuna Tepki - Son Dakika
Güncel

CHP'li Kadınlardan 'Boşanma Komisyonu' Raporuna Tepki

CHP\'li Kadınlardan \'Boşanma Komisyonu\' Raporuna Tepki

Chp Kayseri Kadın Kolları Başkanı Şehriban Peker, TBMM'de kurulan, kamuoyunda, 'Boşanma Komisyonu' olarak bilinen 'Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi' ile ilgili komisyonun hazırladığı raporunun derhal geri çekilmesini istedi.

26.05.2016 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Kayseri Kadın Kolları Başkanı Şehriban Peker, TBMM'de kurulan, kamuoyunda, 'Boşanma Komisyonu' olarak bilinen 'Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi' ile ilgili komisyonun hazırladığı raporunun derhal geri çekilmesini istedi. Peker, "Rapor, gerek çocuklar, gerekse kadınlar için kabul edilemez hükümler içermektedir" dedi.

CHP il binasında partisinin Kadın Kolları üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP Kayseri Kadın Kolları Başkanı Şehriban Peker, söz konusu raporun kabul edilemez ifadeler içerdiğini söyledi. CHP'li komisyon üyelerinin söz konusu rapora şerh koyduklarını ve raporu tanımadıklarını da hatırlatan Peker, diğer komisyon üyelerine de "Ey komisyon, kendine gel" diye seslendi. Peker, şunları söyledi:

"Boşanma Komisyonu olarak bilinen komisyonun 6 Mayıs 2016 tarihli araştırma raporu, derhal geri çekilmesi gereken bir rapordur. Raporun içeriğine bakıldığında, gerek çocuklar, gerekse kadınlar için kabul edilemez hükümler içermektedir. Rapor, çocuk istismarcısının tecavüz ettiği çocukla, 5 yıl boyunca sorunsuz ve başarılı bir evlilik sürdürmesi halinde, denetimli serbestlikten yararlanmasını öneriyor. Oysa devletin görevi, çocuklarımızı her türlü istismardan korumak, bunun önlemlerini almak, bu suçu işleyenleri korumak değil, en ağır ceza ile cezalandırmaktır. Çocuğun istismarcısı ile evlenmesinin yolunu açmak, hiçbir şekilde, ne hukukla, ne adaletle, ne hakkaniyetle ne de ahlakla açıklanamaz. Bu nasıl bir rapordur ki, çocuğun 5 yıl boyunca, istismarcısının istismarının devam etmesinin, önünü açmaktadır. Bu nasıl bir rapordur ki, çocuk evliliğinin önünü açmaktadır. Bu nasıl bir rapordur ki, istismarcıya denetimli serbestlikten yararlanma yolunu açmakta, korumaya almakta, affetmektedir. Ey komisyon, kendine gel."

"Bizim sizin yasalarınıza kurban edeceğimiz çocuğumuz yok" diyen Peker, şöyle devam etti:

"Benim çocuğuma tacizi bu kadar hafife alamazsın, benim ve çocuğum adına, istismarcıyı ödüllendiremezsin affedemezsin, benim çocuğumu, istismarcısı ile evlendiremezsin. Bu rapor, meclis çatısı altında, nasıl olsa çoğunluktayım, Meclis'ten geçiririm diye düşünülüyor ise, bir an önce bu düşüncenizden vazgeçin. Bizim sizin yasalarınıza kurban edeceğimiz çocuğumuz yok. Bu rapor, evliliği korumak değil, şiddete başvuranı korumaktır, şiddeti meşrulaştırmaktır."

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Kadınlardan 'Boşanma Komisyonu' Raporuna Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement