CHP'li Kadınlardan Ygs İmza Kampanyası - Son Dakika
Yerel

CHP'li Kadınlardan Ygs İmza Kampanyası

CHP\'li Kadınlardan Ygs İmza Kampanyası

CHP İzmir İl Kadın Kolları, YGS'nin tüm soru ve cevaplarının açıklanması için imza kampanyası başlattı.

21.04.2014 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkan Özgün Nutku, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) tüm soru ve cevaplarının açıklanması için imza kampanyası başlattıklarını açıkladı.

Nutku, partisinin il başkanlığında yaptığı basın açıklamasında, ÖSYM tarafından uygulanan sınavlara ait soru ve cevapların Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamı dışına alındığını, test sorularının tamamından rastgele seçilen yüzde 20'lik bölümün adayların incelemesine açılacağını belirtti.

ÖSYM'nin AK Parti iktidarı döneminde şaibelerle anılan güvenilmez bir kurum haline geldiğini savunan Özgün Nutku, kurumun son uygulamasıyla milyonlarca öğrenci ve velinin ciddi kaygılar yaşamasına neden olduğun söyledi.

Kamu eliyle yapılan sınavların şaibe kaldıramayacağını kaydeden Nutku, "ÖSYM, YGS sonuçlarının çok az bir kısmını açıklayıp büyük bölümünü açıklamayarak kendisine yönelecek olası eleştirilerin önüne geçmiştir. Soru havuzunu artırmak bahanesiyle aldığı bu karar, ÖSYM'nin bozuk sicili ile değerlendirildiğinde ne kadar yanlış olduğu anlaşılmaktadır" dedi.

YGS sorularının açıklanması durumunda öğrencilerin eksik ya da yanlış sorular için hukuki yollara başvurabileceğini dile getiren Özgün Nutku, tek bir yanlış sorunun bile binlerce öğrencinin hayatını etkileyebileceğini belirtti.

Tüm soruların ve yanıtların açıklanmasını talep eden Özgün Nutku, konuyla ilgili olarak ilçelerde imza kampanyası başlatacaklarını, 1 Haziran tarihine kadar toplanan imzaları da CHP Genel Merkezi'ne göndereceklerini kaydetti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP'li Kadınlardan Ygs İmza Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement