CHP'li Kaptan Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Kaptan Açıklaması

"Antalya çiftçisi zararlarının karşılanmasını ve borçlarının ertelenmesini istiyor"

27.01.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, fırtına ve su baskını nedeniyle sera alanları zarar gören Antalya çiftçisinin zararlarının karşılanmasını ve borçlarının ertelenmesini istediğini söyledi.

Kaptan, bazı CHP Antalya milletvekilleri ve çiftçi temsilcileriyle birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenleyerek, fırtına ve sel nedeniyle çiftçinin mağdur olduğunu belirtti.

Türkiye'deki cam seraların yüzde 82,5'inin, plastik seraların yüzde 54'ünün Antalya'da bulunduğunu anlatan Kaptan, "Antalya her yıl sele, su baskınlarına, doluya, dona maruz kalıyor. Sebzeler çürüyor, portakal dalında, çiftçinin eli böğründe kalıyor" dedi.

Antalya'da son yaşanan fırtına ve su baskınlarından dolayı batı ilçelerinde 10 bin dönüm narenciye ve sera alanında ciddi zarar meydana geldiğini ifade eden Kaptan, çiftçilerin 31 Ocak'ta sona eren zorunlu tarım sigortalılık süresinin 6 ay uzatılmasını, zararlarının karşılanmasını ve borçlarının ertelenmesini istediğini söyledi.

Kaptan, kullanılamaz hale gelen seraların çoğunun 2/B kapsamındaki tapusuz arazilerde olduğu için TARSİM kapsamında sigortalı olmadıklarına da dikkati çekti.

Milletvekili arkadaşlarıyla bölgede incelemelerde bulunduklarını ve çiftçilerin taleplerinin haklı olduğunu gördüklerini dile getiren Kaptan, yaşanan felaket ve TARSİM ile ilgili Meclis araştırma önergesi verdiklerini kaydetti.

Kaptan, Kumluca, Finike ve Demre'deki felaketin maddi boyutunun da yaklaşık 30 milyon lira olduğunu belirtti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Kaptan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement