CHP'li Kara'dan Sağlıkta Şiddetin Önlenmesine Yönelik Kanun Teklifi - Son Dakika
Politika

CHP'li Kara'dan Sağlıkta Şiddetin Önlenmesine Yönelik Kanun Teklifi

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla kanun teklifi hazırladıklarını belirterek, "Teklifin diğer partilerimizin de desteği ile Meclis'imizden geçeceğini ve bir çözüm üretebileceğini düşünüyoruz" dedi.

28.07.2015 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla kanun teklifi hazırladıklarını belirterek, "Teklifin diğer partilerimizin de desteği ile Meclis'imizden geçeceğini ve bir çözüm üretebileceğini düşünüyoruz" dedi.

Kara, TBMM'de düzenlediği basın toplantısına başlarken son günlerdeki terör olaylarında şehit edilenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa dileğinde bulundu.

Konuşmasında sağlık çalışanlarına yönelik şiddete değinen Kara, alınan önlemlerin yetersiz olduğunu, doktor, hemşire ve hastane çalışanlarının maruz kaldığı olumsuzlukların giderek arttığını ve sıradanlaştırıldığını belirtti.

Sağlıkta dönüşüm projesinin vatandaşı müşteri, sağlık çalışanını ise köle yerine koyan bir sistem yarattığını ileri süren Kara, bunun sağlık personeline yönelik şiddetin artmasında etkili olduğunu savundu.

Bu konuya ilişkin, bir kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığı'na sunduğunu da aktaran Kara, "Sağlıkta şiddetin önlenmesi için verdiğimiz kanun teklifinin diğer partilerimizin de desteği ile Meclisimizden geçeceğini ve bir çözüm üretebileceğini düşünüyoruz. Maddiyatçı, her şeyi ve özellikle insan hayatını para ve rant odaklı gören zihniyetten kurtularak haktan, halktan ve emekten, kısaca insana ve insan yaşamına dair olan güveni birlikte tesis edelim çağrısı yapıyoruz" diye konuştu.

-Kanun teklifi

Kara'nın Meclis Başkanlığı'na sunduğu 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'na eklenecek madde ile sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesi açısından caydırıcı cezalar getirilmesini amaçlıyor.

Buna göre, sağlık personeline yerine getirdiği sağlık hizmeti nedeniyle yapmaması gereken bir işi yapması veya yapması gereken bir işi yapmaması için emir veren veya baskı yapan veya nüfuz icra eden veya her ne suretle olursa olsun hukuka aykırı olarak etkilemeye teşebbüs eden işveren veya amir konumunda olan kimseye iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası verilmesi öngörülüyor.

Tehdit ve hakaret suçlarının sağlık çalışanlarına karşı işlenmesi durumunda ise TCK'da yer alan cezaların yarı oranında artırılması, sağlık personeline karşı uygulanan şiddetin ölümle sonuçlanması durumunda da failin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması, bu madde gereği yargılanan kişiler hakkında cezada indirim sebeplerinin uygulanmaması düzenleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Kara'dan Sağlıkta Şiddetin Önlenmesine Yönelik Kanun Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement