CHP'li Karabıyık: Çözmemiz Gereken Sorun Varken Seçim Gerçekten Lükstür - Son Dakika
Güncel

CHP'li Karabıyık: Çözmemiz Gereken Sorun Varken Seçim Gerçekten Lükstür

CHP\'li Karabıyık: Çözmemiz Gereken Sorun Varken Seçim Gerçekten Lükstür

Chp Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, koalisyonu kurma görevinin genel başkanlarına verilmemesini üzüntüyle karşıladıklarını ve kınadıklarını belirterek, "1 Kasım seçim tarihi kararı alındı.

26.08.2015 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, koalisyonu kurma görevinin genel başkanlarına verilmemesini üzüntüyle karşıladıklarını ve kınadıklarını belirterek, "1 Kasım seçim tarihi kararı alındı. Şu anda 49 günün faturası 61 gencimiz şehit. Bu çok içler acısı. Bütün milletimizin içi kan ağlıyor. Bizim bu kadar çözmemiz gereken sorun varken seçim gerçekten lükstür" dedi.

Milletvekili Karabıyık ve Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan süreci görüşmek üzere geldikleri Zonguldak'ta Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni ziyaret etti.

49 GÜNÜN FATURASI 61 ŞEHİT

Milletvekili Lale Karabıyık, Suruç öncesi ve sonrası yaşanan olayların Türkiye'nin gündemini yakıp kavurduğunu söyledi. Türkiye'nin sorunlarını çözmeye, huzur ve güven ortamını kavuşturmaya ihtiyaçları bulunduğunu belirten Karabıyık, şöyle dedi:

"Gelinen noktada koalisyon bizim tüm gayretimize rağmen olmamıştır. Sonraki süreçte bu görevin sayın genel başkanımıza verilmesi gerekiyordu ancak milli iradeye saygı gösterilmemiş ve bu süreçte bu şekilde devam etmemiştir. Bunu üzüntüyle karşılıyoruz ve kınıyoruz. Ardından 1 Kasım seçim tarihi kararı alındı. Ama Türkiye'nin içinde yaşadığı tabloya bir göz atarsak şuanda 49 günün faturası 61 gencimiz şehit. Bu çok içler acısı. 34 ilimize de cenazeler gönderildi. Bütün milletimizin içi kan ağlıyor . Bundan sonra artık bunların olmamasını diliyoruz. Bizim bu kadar çözmemiz gereken sorun varken seçim gerçekten lükstür. Aslında şöyle bir ifade vardır; 'Erken seçime gitmek vatan hainliğidir.' Peki 'Ne değişti' diyoruz biz de. 13 yıldır ne oldu da terör bu kadar arttı."

DOLAR TÜRK LİRASI KARŞISINDA DEĞER KAZANDI

13 Ağustos'ta koalisyon sürecinin sıkıntıya girdiği andan itibaren reel sektörün 34 milyar lira kaybettiğini, doların Türk lirası karşısında yüzde 22 değer kazandığını vurgulayan Karabıyık, şöyle devam etti:

"Peki bu 34 milyar liralık faturayı kim ödeyecek. Bizim reel sektörümüz bunu öderken istihdamı aksayacak, işsizliğe yansıyacak. Bunu milletçe ödeyeceğiz. Oysa bize demediler mi? 'Emekliye nereden vereceksiniz? Hangi kaynaktan.' Bize 'emekliye nereden vereceksiniz' diyen hükümet şuanda kendilerinin 'emekliye bayramda şu kadar vereceğiz' demeye başladılar. Biz iktidara gelmeden de icraat yapıyoruz. Biz söylüyoruz, onlar yapıyor. Biz vatandaşın sorunlarını görerek, onun penceresinden bakarak yapıyoruz onlar onu oy potansiyeli olarak görüyor."

BİR TARAFTA CUMHURİYET DİĞER TARAFTA İNAT VAR

1 Kasım'da seçime gideceklerini ifade eden Karabıyık, sözlerini şöyle tamamladı:

Biz vatandaşımızdan bize sorunları çözmek için 4 yıl verin diyoruz. Biz projelerimizin, seçim bildirgemizin yine arkasındayız. Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri sonuna kadar tutacağız. 1 Kasım'da şunu düşünmek lazım; bir tarafta Cumhuriyet var, demokrasi var, milletimiz var, önceliğimiz Türkiye. Ama bir tarafta da bir inat var, kendi çıkarını düşünenler var ve açığı ortaya çıkmasın isteyenler var. Burada bir karar vermek gerekiyor, belki de dönüm noktası. Bu nedenle 1 Kasım seçimleri son derece önemli. 1 Kasım'da çok iyi sonuçlarla bu sorunların hepsini çözeceğiz, ortadan kaldıracağız." - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Karabıyık: Çözmemiz Gereken Sorun Varken Seçim Gerçekten Lükstür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement