CHP'li Karakaş: Hükümet Sanat Üzerindeki Baskılara Son Vermeli - Son Dakika
Güncel

CHP'li Karakaş: Hükümet Sanat Üzerindeki Baskılara Son Vermeli

CHP\'li Karakaş: Hükümet Sanat Üzerindeki Baskılara Son Vermeli

Chp Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sahnelenen bazı oyunlara sansür uyguladığını savunarak, "AKP hükümeti Kültür ve sanat üzerindeki baskılara son vermelidir.

15.10.2014 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sahnelenen bazı oyunlara sansür uyguladığını savunarak, "AKP hükümeti Kültür ve sanat üzerindeki baskılara son vermelidir. Sanat özgür olmalıdır, sanatçı özgürce üretebilmelidir" dedi.

Karakaş, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nü vekaleten yürüten Mustafa Kurt'un istifa etmesinin ardından açıklama yaptı. Hükümeti eleştiren Karakaş'ın açıklaması şöyle:

"AKP iktidarının sanata ve sanatçılara yönelik sansürcü-baskıcı tutumu sürüyor. Bu baskı ve sansürü kınıyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığı bu kez de Goethe'nin 'Güneş Batarken Bile Büyük' oyunu ile Yeton Neziray'ın 'Geçtim ama Tiyatrodan' oyunlarına sansür uyguladı. Bu oyunlardaki bazı repliklerin 'müstehcen ve argo' olduğu bahanesiyle çıkartılması için baskı yaptı. Bu müdahaleye karşı çıkan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünü Vekaleten yürüten Mustafa Kurt istifa etti. Bakan tarafından göreve getirilen Kurt bu gibi müdahalelerin sansür olduğunu ve kabul edilemeyeceğini belirtti. Bu son olay ve istifa da göstermektedir ki, AKP hükümeti sanata ve sanatçıya yönelik baskı ve sansürünü devam ettirmektedir. Bu demokrasi için olmazsa olmaz olan ifade özgürlüğünün ve eleştirel düşüncenin yok edilmesi demektir. AKP hükümeti Kültür ve sanat üzerindeki baskılara son vermelidir. Sanat özgür olmalıdır, sanatçı özgürce üretebilmelidir." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Karakaş: Hükümet Sanat Üzerindeki Baskılara Son Vermeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement